Chokladpaj

En läcker paj med god, mjuk chokladfyllning. Perfekt när du vill variera kladdkakan lite och baka någonting extra festligt!

Du behöver:

Pajdegen

  • 125 gram smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk socker
  • 1/2 tsk vaniljpulver

Fyllningen

  • 250 gram mörk choklad
  • 3 ägg
  • 2 msk mörk sirap
  • 1,5 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1/2 dl potatismjöl

Gör så här:

Finhacka smöret och blanda med mjöl, socker och vanilj. Arbeta samman till en slät pajdeg, gärna i matberedare. Tryck ut degen i en pajform, cirka 26 cm.

Förgärdda pajskalet 5 minuter i 200 grader eller tills det börjar ta färg.

Smält chokladen, helst i vattenbad. Vispa ägg och socker kraftigt. Tillsätt mjöl, potatismjöl och sirap. Rör till sist ner chokladen.

Slå fyllningen i pajskalet och grädda i 10-12 minuter i 200 grader. Låt pajen svalna helt och kyl i kylskåp.

Pajen vinner på att stå någon dag innan den serveras.

Dekorera med pudrat florsocker och servera med grädde eller vaniljglass!

Fler tips för kladdkakakan!

Missa inte vår sida med tips på hur du lyckas med kladdkakan!


Kommentar av anita
12 november 2012

efterlyser recept på paj för glutenallergiker

Kommentar av Smulan
15 juni 2011

Vaniljpulver?

Är det samma sak som vaniljsocker, eller?

Kommentar av Hannah
7 januari 2011

Funkar det med vit choklad och ljus sirap? :)

Kommentar av vanessa
28 november 2010

måste man ta sirap?

Kommentar av Heckler
18 november 2010

Gjorde denna pajen förra veckan när jag hade några vänner hemma på besök. Ställde fram pajen och gick in för att vispa grädden, när jag kom tillbaka var bara min bit kvar... Säger en hel del om denna pajen!

Svar av gottegris
28 december 2010

nice.. (:

Kommentar av Catta
19 oktober 2009

Kan man fysa pajen?

Redaktionens kommentar
Jadå, det går fint.
Kommentar av anna &/ celia
30 oktober 2009

haha nu står pajen i ungnen och är snart klar, den ser fantastiskt god ut xD

Kommentar av penny
8 juli 2009

jag glömde potatismjöl.. fungerar majsmjöl?

Snälla svara:)

Redaktionens kommentar
Majsmjöl kan nog ge lite bismak . (Om du inte menar majsstärkelse?)
Kommentar av osignerat
8 juli 2009

tack för receptet

Kommentar av Emma
8 december 2009

Mycket god paj, speciellt när den har stått några dagar!

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | Nästa »


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Crêpes

Snabba pannkakor med god och matig fyllning

Pannkakor måste inte betyda sylt och grädde. Tvärtom. Gör matiga och goda crêpes med räkor som passar både vardag och helgkväll!

pannkakor.se

Soppa

Ostsoppa

En tallrik soppa kanske? En krämig ost- och svampsoppa värmer gott!

sopprecept.se


Grönkål

Grönkål + pasta = sant

Nu finns det inte många färska, svenska grönsaker att få i novembermörkret, men den vitaminspäckade grönkålen är ett viktigt undantag. Dessutom passar den hand i handske med pasta som i en mustig lasagne med grönkål och färskost.

En snabbare variant på kombinationen pasta och grönkål är krämig pastasås smaksatt med kryddnejlika och överströdd med hasselnötter som en tjuvstart på julens smaker. Grönkålen passar bra såväl färsk som tillagad. Finns det inte färsk grönkål att få tag på går fryst också bra, även om den inte ger samma färska känsla och tuggmotstånd.

Framåt jul brukar grönkålen, som är viktig till julbordets halländska långkål, säljas på fler ställen. Jul, förresten - kanske får en färsk grönkålssallad göra entré redan nu och följa med som en grön favorit på julbordet?

 lasagne.nu