Chokladpaj

En läcker paj med god, mjuk chokladfyllning. Perfekt när du vill variera kladdkakan lite och baka någonting extra festligt!

Du behöver:

Pajdegen

  • 125 gram smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk socker
  • 1/2 tsk vaniljpulver

Fyllningen

  • 250 gram mörk choklad
  • 3 ägg
  • 2 msk mörk sirap
  • 1,5 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1/2 dl potatismjöl

Gör så här:

Finhacka smöret och blanda med mjöl, socker och vanilj. Arbeta samman till en slät pajdeg, gärna i matberedare. Tryck ut degen i en pajform, cirka 26 cm.

Förgärdda pajskalet 5 minuter i 200 grader eller tills det börjar ta färg.

Smält chokladen, helst i vattenbad. Vispa ägg och socker kraftigt. Tillsätt mjöl, potatismjöl och sirap. Rör till sist ner chokladen.

Slå fyllningen i pajskalet och grädda i 10-12 minuter i 200 grader. Låt pajen svalna helt och kyl i kylskåp.

Pajen vinner på att stå någon dag innan den serveras.

Dekorera med pudrat florsocker och servera med grädde eller vaniljglass!

Fler tips för kladdkakakan!

Missa inte vår sida med tips på hur du lyckas med kladdkakan!


Kommentar av anita
12 november 2012

efterlyser recept på paj för glutenallergiker

Kommentar av Smulan
15 juni 2011

Vaniljpulver?

Är det samma sak som vaniljsocker, eller?

Kommentar av Hannah
7 januari 2011

Funkar det med vit choklad och ljus sirap? :)

Kommentar av vanessa
28 november 2010

måste man ta sirap?

Kommentar av Heckler
18 november 2010

Gjorde denna pajen förra veckan när jag hade några vänner hemma på besök. Ställde fram pajen och gick in för att vispa grädden, när jag kom tillbaka var bara min bit kvar... Säger en hel del om denna pajen!

Svar av gottegris
28 december 2010

nice.. (:

Kommentar av Catta
19 oktober 2009

Kan man fysa pajen?

Redaktionens kommentar
Jadå, det går fint.
Kommentar av anna &/ celia
30 oktober 2009

haha nu står pajen i ungnen och är snart klar, den ser fantastiskt god ut xD

Kommentar av penny
8 juli 2009

jag glömde potatismjöl.. fungerar majsmjöl?

Snälla svara:)

Redaktionens kommentar
Majsmjöl kan nog ge lite bismak . (Om du inte menar majsstärkelse?)
Kommentar av osignerat
8 juli 2009

tack för receptet

Kommentar av Emma
8 december 2009

Mycket god paj, speciellt när den har stått några dagar!

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | Nästa »


Plommontider

Plommon till godaste kakorna och sylt!

Mjuk plommonkaka är ett fint sätt att ta vara på höstens plommon. Prova ett nytt recept och gör en riktig höstfika!

Plommonen är mogna och vi vill såklart ta vara på all den goda frukten. Några burkar god plommonsylt är perfekt att ta fram till vinterns desserter eller kakbak. Vill du variera så smaksätt sylten och koka plommonsylt med kardemumma. Riktigt gott till vaniljglass!
Eller baka en mjuk plommonkaka av lite av all frukten. Ett nytt, gott och lättbakat recept som passar både till efterrätt och som lyxig fika. God höstkaka som passar med glass eller vaniljsås!

 kokasylt.se

Lasagne

Färskost sätter smak på lasagnen!

Med färska lasagneplattor går det fort att laga en riktigt god lasagne. Variera med färskost i en krämig lasagne med svamp och bacon!

lasagne.nu

Helgmenyn

Tacksam ugnsrätt

Aubergine trivs i ugnen! Gratinerade passar de perfekt för egen kryddning.

helgmenyn.se


Buffé

Planera sommarens buffé

Buffé är en avslappnad bjudform som ger mycket valfrihet. Säsong för sparris - vi bjuder på buffévarianter som sparris med parmesan eller parmaskinka!

Du nalkas ljuva sommar, med studentfester, skolavslutning och bröllop. Vem vill stå mer än nödvändigt vid spisen då? Enkla tillbehör som färskost, marinerade vita bönor eller ajvarröra kan stå färdiga i förväg, liksom ostpaj.

På buffén kan alla hitta något att tycka om. Klassiker som potatissallad och inkokt lax går alltid hem. Komplettera med focaccia och goda ostar - festen är i land!

 buffemat.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Lasagne

Pasta+ugn=matkärlek! Klassisk lasagne är så nära himmelriket vi kommer på denna jord…
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...