Chokladpaj

En läcker paj med god, mjuk chokladfyllning. Perfekt när du vill variera kladdkakan lite och baka någonting extra festligt!

Du behöver:

Pajdegen

  • 125 gram smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk socker
  • 1/2 tsk vaniljpulver

Fyllningen

  • 250 gram mörk choklad
  • 3 ägg
  • 2 msk mörk sirap
  • 1,5 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1/2 dl potatismjöl

Gör så här:

Finhacka smöret och blanda med mjöl, socker och vanilj. Arbeta samman till en slät pajdeg, gärna i matberedare. Tryck ut degen i en pajform, cirka 26 cm.

Förgärdda pajskalet 5 minuter i 200 grader eller tills det börjar ta färg.

Smält chokladen, helst i vattenbad. Vispa ägg och socker kraftigt. Tillsätt mjöl, potatismjöl och sirap. Rör till sist ner chokladen.

Slå fyllningen i pajskalet och grädda i 10-12 minuter i 200 grader. Låt pajen svalna helt och kyl i kylskåp.

Pajen vinner på att stå någon dag innan den serveras.

Dekorera med pudrat florsocker och servera med grädde eller vaniljglass!

Fler tips för kladdkakakan!

Missa inte vår sida med tips på hur du lyckas med kladdkakan!


Kommentar av anita
12 november 2012

efterlyser recept på paj för glutenallergiker

Kommentar av Smulan
15 juni 2011

Vaniljpulver?

Är det samma sak som vaniljsocker, eller?

Kommentar av Hannah
7 januari 2011

Funkar det med vit choklad och ljus sirap? :)

Kommentar av vanessa
28 november 2010

måste man ta sirap?

Kommentar av Heckler
18 november 2010

Gjorde denna pajen förra veckan när jag hade några vänner hemma på besök. Ställde fram pajen och gick in för att vispa grädden, när jag kom tillbaka var bara min bit kvar... Säger en hel del om denna pajen!

Svar av gottegris
28 december 2010

nice.. (:

Kommentar av Catta
19 oktober 2009

Kan man fysa pajen?

Redaktionens kommentar
Jadå, det går fint.
Kommentar av anna &/ celia
30 oktober 2009

haha nu står pajen i ungnen och är snart klar, den ser fantastiskt god ut xD

Kommentar av penny
8 juli 2009

jag glömde potatismjöl.. fungerar majsmjöl?

Snälla svara:)

Redaktionens kommentar
Majsmjöl kan nog ge lite bismak . (Om du inte menar majsstärkelse?)
Kommentar av osignerat
8 juli 2009

tack för receptet

Kommentar av Emma
8 december 2009

Mycket god paj, speciellt när den har stått några dagar!

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | Nästa »


Rabarber

Nya varianter på klassisk rabarberpaj

Årets första rabarber smakar alltid fantastiskt. Gör sommarsmaken rättvis i ett nytt recept på klassisk smulpaj med smak av kolakaka.

Värmen får rabarbern att skjuta fart. Dessa syrliga stänglar blev populära i landet först när inte bara de rikaste hade råd med socker. Idag är de en självklar del av försommaren för många av oss. Smälta i kräm, i saft och längre fram i sylt.
Men allra mest sommar smakar nog rabarberpajen. Varianterna är många: Från allra mest klassiska smulpajen till rabarberpaj med havretäcke, smulpaj med kolasmak eller rabarberpaj med mandelmassa. Kanske en rabarberpaj med kardemumma eller ett gott recept på rabarberpaj med smul som smakar kolakaka?

 smulpaj.se

Pepparkakor

Förklädet på, pepparkaksdags!

Nionde december firas pepparkakans dag med buller och bång. Det är tid att baka pepparkakor!

pepparkaksrecept.se

Vardagsrecept

Enklaste fiskrätten mättar många

Smidigaste vardagsfisken är varken torr eller smaklös. Laga några allt-i-ett favoriter, som fisk i sås på risbädd.

fiskrecept.nu


Fisksoppa

Fisk ger smaken

Få rätter är så tacksamma som fisksoppa. Mycket smak för liten insats!

Fisksoppa är bra mat. Lätt och snabb att laga, enkel att variera och ett bra sätt att ta tillvara rester i stället för att de slängs. Det behöver inte vara fin eller dyr fisk, även frysta filéer av sej, alaska eller torsk går bra: Prova en enkel fisksoppa eller en variant med halloumiost. Kanske en soppa med kokosmjölk? Till helgen kan man unna sig en lyxigare fisksoppa med saffran... Självklart väljer du fisk som inte hotas av överfiskning!

 fisksoppa.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...