Hur blir kladdkakan slät?

Hur gör man för att den lösa och kladdiga insidan ska bli helt slät? Har provat med riktig choklad, bytt ut strösocker mot florsocker, provat recept utan mjöl osv. men inget verkar funka. Hur gör restaurangerna som lyckas?

- Kakmonstret

Jag är lite osäker på vad du är ute efter. Om det är en helt slät kaka du vill ha så undrar jag om det verkligen är en kladdkaka? Kan det vara så att du jämför med kakor med chokladtryffel i fyllningen? Då kokar du grädde och tillsätter choklad. Det blir en slät, mjuk och chokladsmakande fyllning. För en helt slät kladdkaka har jag nog inte bakat.



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Kommentar av Frida
21 september 2012

Jag får min kladdkaka slät genom att skippa bakpulver, inte vispa smeten alls, ha den inne i ugnen kortare än vad receptet säger och sedan låta den stå kallt för att stelna. Tas fram en stund före servering.

Kommentar av Cecilia
23 april 2012

Om du använder rikligt med mörk choklad och låter den stå i kylen över natten så blir den slät.

Att låta den vila är tricket, jag lovar.

Kommentar av Martin
17 augusti 2011

Om du inte vispar ägg och socker poröst få blir de med amerikansk muffins konsistens, ju mer du vispar ägg och socker desto mjukare bli den.

Kommentar av Lisa
14 april 2011

Hej, jag brukar grädda kladdkaka i en form med löstagbar botten. Om jag sen vill flytta över kakan till ett fat så flyttar jag den med botten kvar vilken inte är så bra eftersom den då liksom glider runt lite på fatet. Har du något bra tips på hur man får över en kladdig kaka till ett fat utan att flytta med botten från formen?

Svar av Anna
15 juni 2011

sätt ett bakplåtspapper i botten av formen. :)




Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Mos och marmelad på äpple

Fyll hyllorna med äpplen!

Vi tycker om att fylla förråden inför vintern! Med så många äppelträd i landet finns det många goda skäl att koka mos och marmelad.

kokasylt.se

Lammrecept

Lyckas med lamm

Laga lamm till helgen! Prova lammkotletter med tomat och du har en rustik rätt med helgkänsla.

://www.lammrecept.se


Frukostbullar

Mjuka gifflar

Nybakade, mjuka gifflar med smör, marmelad och ost är riktig lyx. Baka några plåtar med morgonglädje!

Nybakat bröd ger morgonen guldkant. Och det är inte svårt att lyckas med bullbaket, oftast krävs bara lite tid och noggrannhet.

Att inte ta för mycket mjöl och att knåda och jäsa degen ordentligt är ofta vägen till fina frukostbröd.

Prova ett nytt recept på mjuka vetegifflar! De smakar fantastiskt nygräddade, med smör och marmelad - eller tillsammans med favoritosten.

Mjölken gör gifflarna mjuka, och den lite söta smaken passar utmärkt både till kaffe, te eller ungarnas chokladmjölk.

Ett tips för en smaklig morgon!

 frukostbullar.se