![]() ![]()
Hur blir kladdkakan slät?
![]() Hur gör man för att den lösa och kladdiga insidan ska bli helt slät? Har provat med riktig choklad, bytt ut strösocker mot florsocker, provat recept utan mjöl osv. men inget verkar funka. Hur gör restaurangerna som lyckas?
- Kakmonstret
![]() Jag är lite osäker på vad du är ute efter. Om det är en helt slät kaka du vill ha så undrar jag om det verkligen är en kladdkaka? Kan det vara så att du jämför med kakor med chokladtryffel i fyllningen? Då kokar du grädde och tillsätter choklad. Det blir en slät, mjuk och chokladsmakande fyllning. För en helt slät kladdkaka har jag nog inte bakat. ![]() ![]() 23 april 2012
Om du använder rikligt med mörk choklad och låter den stå i kylen över natten så blir den slät. Att låta den vila är tricket, jag lovar. ![]() ![]() ![]() 17 augusti 2011
Om du inte vispar ägg och socker poröst få blir de med amerikansk muffins konsistens, ju mer du vispar ägg och socker desto mjukare bli den. ![]() ![]() ![]() 14 april 2011
Hej, jag brukar grädda kladdkaka i en form med löstagbar botten. Om jag sen vill flytta över kakan till ett fat så flyttar jag den med botten kvar vilken inte är så bra eftersom den då liksom glider runt lite på fatet. Har du något bra tips på hur man får över en kladdig kaka till ett fat utan att flytta med botten från formen? ![]() ![]() ![]() 15 juni 2011
sätt ett bakplåtspapper i botten av formen. :) ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
Jag får min kladdkaka slät genom att skippa bakpulver, inte vispa smeten alls, ha den inne i ugnen kortare än vad receptet säger och sedan låta den stå kallt för att stelna. Tas fram en stund före servering.