Hur blir kladdkakan slät?

Hur gör man för att den lösa och kladdiga insidan ska bli helt slät? Har provat med riktig choklad, bytt ut strösocker mot florsocker, provat recept utan mjöl osv. men inget verkar funka. Hur gör restaurangerna som lyckas?

- Kakmonstret

Jag är lite osäker på vad du är ute efter. Om det är en helt slät kaka du vill ha så undrar jag om det verkligen är en kladdkaka? Kan det vara så att du jämför med kakor med chokladtryffel i fyllningen? Då kokar du grädde och tillsätter choklad. Det blir en slät, mjuk och chokladsmakande fyllning. För en helt slät kladdkaka har jag nog inte bakat.



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Kommentar av Frida
21 september 2012

Jag får min kladdkaka slät genom att skippa bakpulver, inte vispa smeten alls, ha den inne i ugnen kortare än vad receptet säger och sedan låta den stå kallt för att stelna. Tas fram en stund före servering.

Kommentar av Cecilia
23 april 2012

Om du använder rikligt med mörk choklad och låter den stå i kylen över natten så blir den slät.

Att låta den vila är tricket, jag lovar.

Kommentar av Martin
17 augusti 2011

Om du inte vispar ägg och socker poröst få blir de med amerikansk muffins konsistens, ju mer du vispar ägg och socker desto mjukare bli den.

Kommentar av Lisa
14 april 2011

Hej, jag brukar grädda kladdkaka i en form med löstagbar botten. Om jag sen vill flytta över kakan till ett fat så flyttar jag den med botten kvar vilken inte är så bra eftersom den då liksom glider runt lite på fatet. Har du något bra tips på hur man får över en kladdig kaka till ett fat utan att flytta med botten från formen?

Svar av Anna
15 juni 2011

sätt ett bakplåtspapper i botten av formen. :)




Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Bakabullar

Heja kanelbullen!

Fira en brungräddad fikafavorit! Den 4 oktober är det kanelbullens dag!

bakabullar.se

Färsk pasta

Hemlagad cannelloni

Färdig färsk pasta från butiken är räddaren i nöden. Gör cannelloni i största formen och packa lunchlådor om det blir något över.

pastarecept.nu


Julkakor i långpanna

Julkakor till alla

Dela julsmakerna med fler - baka julig äppelkaka i långpanna!

Enklaste vägen till att bjuda hela trappuppgången, tjocka släkten eller studiegruppen på fika går som bekant via långpannan. Fyll den med juliga smaker av rikt chokladiga pepparkaksbrownies med både tranbär och kokos eller med äppelkaka smaksatt med ingefära, nejlika, kardemumma och kanel - några av våra viktigaste julkryddor. Känns det för tidigt att börja med stora julbaket redan nu är genvägen att smygstarta julens smaker i en riktigt saftig, generös kaka.

 julkakor.se