Hur blir kladdkakan slät?
Hur gör man för att den lösa och kladdiga insidan ska bli helt slät? Har provat med riktig choklad, bytt ut strösocker mot florsocker, provat recept utan mjöl osv. men inget verkar funka. Hur gör restaurangerna som lyckas?
- Kakmonstret
Jag är lite osäker på vad du är ute efter. Om det är en helt slät kaka du vill ha så undrar jag om det verkligen är en kladdkaka? Kan det vara så att du jämför med kakor med chokladtryffel i fyllningen? Då kokar du grädde och tillsätter choklad. Det blir en slät, mjuk och chokladsmakande fyllning. För en helt slät kladdkaka har jag nog inte bakat. Kommentar av
Cecilia
23 april 2012
Om du använder rikligt med mörk choklad och låter den stå i kylen över natten så blir den slät. Att låta den vila är tricket, jag lovar. Kommentar av
Martin
17 augusti 2011
Om du inte vispar ägg och socker poröst få blir de med amerikansk muffins konsistens, ju mer du vispar ägg och socker desto mjukare bli den. Kommentar av
Lisa
14 april 2011
Hej, jag brukar grädda kladdkaka i en form med löstagbar botten. Om jag sen vill flytta över kakan till ett fat så flyttar jag den med botten kvar vilken inte är så bra eftersom den då liksom glider runt lite på fatet. Har du något bra tips på hur man får över en kladdig kaka till ett fat utan att flytta med botten från formen? Svar av Anna
15 juni 2011
sätt ett bakplåtspapper i botten av formen. :) MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! FrukostbullarFruktbullarHärligt nygräddade bullar med frukt och frön smakar fantastiskt till fikat. Baka en plåt goda fruktbullar redan i dag! BakakakaBanankaka som muffinsBanankaka börjar bli en klassiker för många baksugna. Den är lättbakad, hållbar och saftigt god. HelgmenynTacksam ugnsrättSkaffa några auberginer så har du kommit en bra bit på väg mot helgmiddan. Få grönsaker är så tacksamma att använda till ugnsrätter, och de är lätta att krydda efter egen smak. Fyll med någonting gott och gratinera halvorna. Köttfärsfyllning eller vegetariskt går lika fint. Eller laga god moussaka! Kanske gratinerar du dem med kyckling och tomat? En god auberginedip är heller inte fel till plockmaten! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Jag får min kladdkaka slät genom att skippa bakpulver, inte vispa smeten alls, ha den inne i ugnen kortare än vad receptet säger och sedan låta den stå kallt för att stelna. Tas fram en stund före servering.