Kladdkaka i långpanna

En lättbakad chokladkaka, med god kokossmak och en chokladsmak utöver det vanliga!

Låt gärna kakan vila något dygn så kommer smaken fram ännu bättre. Serveras med apelsinyoghurt eller vaniljglass.

Görs i en mindre långpannan och räcker till cirka 25 bitar.

Du behöver

  • 150 gram blockchoklad
  • 250 gram smör eller margarin
  • 4 dl vetemjöl
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl mörkt muscovado råsocker*
  • 4 stora ägg eller 5 små
  • 2 dl kokosflingor
  • 1 ½ dl kakao
  • 1 tsk vaniljpulver eller 1 msk vanilsocker
  • ½ tsk salt

Gör så här

Rör ägg, socker och muscovado socker. Smält ner chokladen tillsammans med smöret, gärna i vattenbad. Rör ner choklad- och smörblandningen i ägg- och sockerblandningen. Blanda torrvarorna i en bunke och rör sedan ner dem i smeten.

Rör slätt. Smörj en långpanna eller täck med bakplåtspapper. Bred ut smeten jämnt, strössla gärna över någon matsked kokos och grädda i 18-20 minuter i 175 grader.

Låt kakan svalna och skär sedan i bitar och servera gärna med apelsinyoghurt.

    

* Muscovadoråsocker, finns mörkt och ljust, och är ett råsocker som tillverkas av sockerrör. Det har en kraftigare smak än vanligt vitt socker och en tydlig lakrissmak. Finns att köpa i vanliga livsmedelsbutiker och brukar säljas bland sockret.

Apelsinyoghurt

Blanda 5 dl matlagningsyoghurt (ej för syrlig) med 1 dl apelsinmarmelad, en tsk vaniljpulver och 2 msk socker. Låt stå kallt en stund.


Kommentar av Tramptass
5 november 2012

Jag och killen gjorde denna men den blev inte alls kladdig. Ska den bli kladdig? Tror att vi hade i den lite för länge kanske..

Kommentar av osignerat
16 juni 2011

jag har köpte små burk som man kan göra kladdkaka till varje personer med små burk.... men hur längre tid kan små stå i ugn. jag tänker göra 6 små.....grader? och tid? mitten i ugn?/annelie fr vby

Kommentar av Akkia
15 april 2011

mycket god och uppskattad

Kommentar av johanna
11 december 2009

ska det vara mörk eller ljus block choklad?

Redaktionens kommentar
Jag föredrar mörk, men det går fint att välja efter smak.
Kommentar av Linda
23 maj 2009

Underbart god kladdkaka! Bytte dock muscovado sockret mot vanligt råsocker!

Svar av Rebbi
5 september 2010

Jag gjorde likadant =)

Kommentar av Mrs Pettersson
4 januari 2010

Jag vill byta ut apelsinyoghurt men vet inte riktig vad jag ska servera som skulle passa lika bra till kakan.. tips?

Svar av Lotta
12 maj 2010

Apelsinglass, kanske...

Åt den i kväll med ett tjejgäng och jag kan tycka att det blev lite för sött. Kanske yoghurt med pressad apelsin och lite rivet skal skulle passa bättre än marmelad. Kakan i sig är ju jättesöt så man behöver nog bryta med lite syra.

Kommentar av Mrs Pettersson
8 januari 2010

Kan jag göra receptet glutenfri? dvs kan jag byta ut vetemjöl men glutenfria fin mix?

Redaktionens kommentar
Har inte provat i det här receptet, men det bör gå. Någon som provat?
Svar av Päivi
13 mars 2010

Gjorde den idag med Sempers Glutenfria Mix och den blev succé!

Kommentar av Pinglan
27 oktober 2010

Gjorde 1½ sats och då blev det perfekt i en normalstor långpanna

Svar av sötsugen
29 december 2011

Samma här väldigt god, det blir en till nyår.


Blåbärspaj

Honung lyfter blåbärspajen!

Sommarens första blåbärspaj smakar alltid fantastiskt. Prova ett nytt recept på blåbärspaj med honung!

Blåbären är mogna och vi plockar massor. De blåa bären passar till mycket gott, allt från att strö på gröten till smulpaj. Får du mycket bär i korgen kan du koka blåbärssylt. Prova gärna en variant på blåbärssylt med vanilj eller blåbärssylt med kanel som passar till desserter och glass.
I paj gör sig blåbär perfekt. De är lagom söta och innehåller ofta inte så mycket vatten att pajdegen blir blöt och mjuk. Prova klassisk blåbärspaj eller gör en paj med vaniljsmak.
Nu när säsongens honung brukar finnas att köpa kan du prova ett nytt recept på blåbärspaj med honung. Honungen lyfter blåbärssmaken fint och du får en riktigt god sommarpaj!
Lycka till i bärskogen!

 bärrecept.se

Sockerkakor

Lättbakad sockerkaka

Ibland är det enkla det allra godaste. En lättbakad sockerkaka förgyller fikastunden i kulna januari.

sockerkakor.se

Lättlagad snabbmat

Hemgjorda piroger

Piroger är hemlagad snabbmat. Fyll frysen med köttfärspiroger och ta fram när det är bråttom!

helgmenyn.se


Mellanmål

Fyll på med mellanmål

Blodsockret dippar. Nu är goda råd dyra. Det är dags för mellanmål! Plocka fram björnbärsmuffins med chokladsmak.

Såväl bär som frukt är utmärkta som bas i mellanmål. Finfina vitaminer och naturligt socker från en god hallonsmoothie eller enkel apelsinsallad är perfekt när magen kurrar på eftermiddagen.

Gröt blir ett snabbt och stadigt mellanmål. Prova mättande hirsgröt eller gör mannagrynsgröten till en riktigt härlig mannagrynspudding!

 bärrecept.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Lätt lamm

Lammrostbiff med potatis. Att laga lamm i ugn är klassisk festmat. Dessutom riktigt, riktigt bra festmat!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...