![]() ![]() Kladdkaka i långpanna
En lättbakad chokladkaka, med god kokossmak och en chokladsmak utöver det vanliga! Låt gärna kakan vila något dygn så kommer smaken fram ännu bättre. Serveras med apelsinyoghurt eller vaniljglass. Görs i en mindre långpannan och räcker till cirka 25 bitar. Du behöver
Gör så härRör ägg, socker och muscovado socker. Smält ner chokladen tillsammans med smöret, gärna i vattenbad. Rör ner choklad- och smörblandningen i ägg- och sockerblandningen. Blanda torrvarorna i en bunke och rör sedan ner dem i smeten. Rör slätt. Smörj en långpanna eller täck med bakplåtspapper. Bred ut smeten jämnt, strössla gärna över någon matsked kokos och grädda i 18-20 minuter i 175 grader. Låt kakan svalna och skär sedan i bitar och servera gärna med apelsinyoghurt.
* Muscovadoråsocker, finns mörkt och ljust, och är ett råsocker som tillverkas av sockerrör. Det har en kraftigare smak än vanligt vitt socker och en tydlig lakrissmak. Finns att köpa i vanliga livsmedelsbutiker och brukar säljas bland sockret. ApelsinyoghurtBlanda 5 dl matlagningsyoghurt (ej för syrlig) med 1 dl apelsinmarmelad, en tsk vaniljpulver och 2 msk socker. Låt stå kallt en stund.
![]() ![]() 16 juni 2011
jag har köpte små burk som man kan göra kladdkaka till varje personer med små burk.... men hur längre tid kan små stå i ugn. jag tänker göra 6 små.....grader? och tid? mitten i ugn?/annelie fr vby ![]() ![]() ![]() 15 april 2011
mycket god och uppskattad ![]() ![]() ![]() 11 december 2009
ska det vara mörk eller ljus block choklad? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 23 maj 2009
Underbart god kladdkaka! Bytte dock muscovado sockret mot vanligt råsocker! ![]() ![]() ![]() 5 september 2010
Jag gjorde likadant =) ![]() ![]() ![]() 4 januari 2010
Jag vill byta ut apelsinyoghurt men vet inte riktig vad jag ska servera som skulle passa lika bra till kakan.. tips? ![]() ![]() ![]() 12 maj 2010
Apelsinglass, kanske... Åt den i kväll med ett tjejgäng och jag kan tycka att det blev lite för sött. Kanske yoghurt med pressad apelsin och lite rivet skal skulle passa bättre än marmelad. Kakan i sig är ju jättesöt så man behöver nog bryta med lite syra. ![]() ![]() ![]() 8 januari 2010
Kan jag göra receptet glutenfri? dvs kan jag byta ut vetemjöl men glutenfria fin mix? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 13 mars 2010
Gjorde den idag med Sempers Glutenfria Mix och den blev succé! ![]() ![]() ![]() 27 oktober 2010
Gjorde 1½ sats och då blev det perfekt i en normalstor långpanna ![]() ![]() ![]() 29 december 2011
Samma här väldigt god, det blir en till nyår. ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
Jag och killen gjorde denna men den blev inte alls kladdig. Ska den bli kladdig? Tror att vi hade i den lite för länge kanske..