Kladdkaka i långpannaEn lättbakad chokladkaka, med god kokossmak och en chokladsmak utöver det vanliga! Låt gärna kakan vila något dygn så kommer smaken fram ännu bättre. Serveras med apelsinyoghurt eller vaniljglass. Görs i en mindre långpannan och räcker till cirka 25 bitar. Du behöver
Gör så härRör ägg, socker och muscovado socker. Smält ner chokladen tillsammans med smöret, gärna i vattenbad. Rör ner choklad- och smörblandningen i ägg- och sockerblandningen. Blanda torrvarorna i en bunke och rör sedan ner dem i smeten. Rör slätt. Smörj en långpanna eller täck med bakplåtspapper. Bred ut smeten jämnt, strössla gärna över någon matsked kokos och grädda i 18-20 minuter i 175 grader. Låt kakan svalna och skär sedan i bitar och servera gärna med apelsinyoghurt.
* Muscovadoråsocker, finns mörkt och ljust, och är ett råsocker som tillverkas av sockerrör. Det har en kraftigare smak än vanligt vitt socker och en tydlig lakrissmak. Finns att köpa i vanliga livsmedelsbutiker och brukar säljas bland sockret. ApelsinyoghurtBlanda 5 dl matlagningsyoghurt (ej för syrlig) med 1 dl apelsinmarmelad, en tsk vaniljpulver och 2 msk socker. Låt stå kallt en stund.
Kommentar av
osignerat
16 juni 2011
jag har köpte små burk som man kan göra kladdkaka till varje personer med små burk.... men hur längre tid kan små stå i ugn. jag tänker göra 6 små.....grader? och tid? mitten i ugn?/annelie fr vby Kommentar av
Akkia
15 april 2011
mycket god och uppskattad Kommentar av
johanna
11 december 2009
ska det vara mörk eller ljus block choklad?
Redaktionens kommentar
Jag föredrar mörk, men det går fint att välja efter smak.
Kommentar av
Linda
23 maj 2009
Underbart god kladdkaka! Bytte dock muscovado sockret mot vanligt råsocker! Svar av Rebbi
5 september 2010
Jag gjorde likadant =) Kommentar av
Mrs Pettersson
4 januari 2010
Jag vill byta ut apelsinyoghurt men vet inte riktig vad jag ska servera som skulle passa lika bra till kakan.. tips? Svar av Lotta
12 maj 2010
Apelsinglass, kanske... Åt den i kväll med ett tjejgäng och jag kan tycka att det blev lite för sött. Kanske yoghurt med pressad apelsin och lite rivet skal skulle passa bättre än marmelad. Kakan i sig är ju jättesöt så man behöver nog bryta med lite syra. Kommentar av
Mrs Pettersson
8 januari 2010
Kan jag göra receptet glutenfri? dvs kan jag byta ut vetemjöl men glutenfria fin mix?
Redaktionens kommentar
Har inte provat i det här receptet, men det bör gå. Någon som provat?
Svar av Päivi
13 mars 2010
Gjorde den idag med Sempers Glutenfria Mix och den blev succé! Kommentar av
Pinglan
27 oktober 2010
Gjorde 1½ sats och då blev det perfekt i en normalstor långpanna Svar av sötsugen
29 december 2011
Samma här väldigt god, det blir en till nyår. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Bärlyx!Smak av sommarBär är sommarlyx hela året! Tjuvstarta sommaren med paj med blåbär och hallon. EfterrätterKlassiskt!En god efterrätt kan lyfta vilken måltid som helst! Varför inte en klassisk pudding? MjölkfrittSmakfullt mjölkfrittSjälvklart ska du inte avstå från godsaker för att du inte tål mjölk. Det är lätt att baka mjölkfria scones eller varför inte en klassisk kladdkaka? Bjud gästerna på krämig potatisgratäng eller frossa i kokosvåfflor. Smaklig mjölkfri måltid! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|
Jag och killen gjorde denna men den blev inte alls kladdig. Ska den bli kladdig? Tror att vi hade i den lite för länge kanske..