Kladdkaka med krisp

En udda kladdkaka som passar alla riktigt sötsugna! Platsar lätt på barnkalaset men skäms inte för sig när finaste kaffeservisen kommer fram. Använd chokladdoppade puffar eller variera med cornflakes.

 

Du behöver:

  • 1 dl ljus sirap
  • 2 dl socker, gärna råsocker
  • 2 msk grädde
  • 2 ägg
  • 75 gram smör eller margarin
  • 1/2 dl kakao
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 2 dl rispuffar med chokladsmak, eller cornflakes


Gör så här:

Blanda sirap, socker, grädde och smör i en kastrull. Värm under omrörning tills allt smält och kokat samman till en jämn smet. Tag bort smeten från plattan.

Blanda samman vetemjöl och kakao.

Rör eller vispa ner äggen i kolakrämen, rör ner torrvarorna och bland om tills smeten är slät.

Smöj och bröa en form med löstagbar kant, 24-26 cm i diameter.

Häll smeten i formen och strö ut rispuffar jämnt över hela ytan. Låt gärna puffarna sjunka ner i ytan några minuter innan du ställer kakan i ugn.

Grädda i 175 grader i 15-18 minuter. Låt kakan svalna något och servera sedan ljummen med vispad grädde eller färska bär.


Blåbärspaj

Honung lyfter blåbärspajen!

Sommarens första blåbärspaj smakar alltid fantastiskt. Prova ett nytt recept på blåbärspaj med honung!

Blåbären är mogna och vi plockar massor. De blåa bären passar till mycket gott, allt från att strö på gröten till smulpaj. Får du mycket bär i korgen kan du koka blåbärssylt. Prova gärna en variant på blåbärssylt med vanilj eller blåbärssylt med kanel som passar till desserter och glass.
I paj gör sig blåbär perfekt. De är lagom söta och innehåller ofta inte så mycket vatten att pajdegen blir blöt och mjuk. Prova klassisk blåbärspaj eller gör en paj med vaniljsmak.
Nu när säsongens honung brukar finnas att köpa kan du prova ett nytt recept på blåbärspaj med honung. Honungen lyfter blåbärssmaken fint och du får en riktigt god sommarpaj!
Lycka till i bärskogen!

 bärrecept.se

Squashrecept

Squash i överflöd

När squashen mognar i trädgården blir mången odlare panikslagen. Vad gör man med överflödet? Tja, kanske paj?

vegetariskarecept.se

Lasagne

Färskost sätter smak på lasagnen!

Med färska lasagneplattor går det fort att laga en riktigt god lasagne. Variera med färskost i en krämig lasagne med svamp och bacon!

lasagne.nu


Bröd till jul

Julens bästa bröd

Kryddigt, mustigt julbröd passar inte bara på julbordet. Njut hela december av julens bästa bröd!

Att baka vörtbröd är tradition sedan 1600-talet i Sverige. Vörten görs av mältad säd och används till att göra öl. Den är mörk och smakrik och gör vörtbrödet fullt av smak och färg. Numera används oftast vörtmix på påse eller flytande vört. Gott julbröd kan också bakas på porter. Vi bjuder på ett kryddigt, lite sött bröd som är typiskt i svensk tradition med smak av fänkål, anis och pomerans.

Glöm inte knäckebrödet, förresten! Förvara det torrt så håller det länge. Till sillen eller skinkan eller en enkel skiva ost förtjänar knäckebrödet, bakat på surdeg, en hedersplats på julbordet.

 hembakatbrod.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Brownies

Mörka chokladbrownies. Chokladrutornas Rolls Roys… Brownies passar både fika och efterrätt.
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...