Kladdkaka med krisp

En udda kladdkaka som passar alla riktigt sötsugna! Platsar lätt på barnkalaset men skäms inte för sig när finaste kaffeservisen kommer fram. Använd chokladdoppade puffar eller variera med cornflakes.

 

Du behöver:

  • 1 dl ljus sirap
  • 2 dl socker, gärna råsocker
  • 2 msk grädde
  • 2 ägg
  • 75 gram smör eller margarin
  • 1/2 dl kakao
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 2 dl rispuffar med chokladsmak, eller cornflakes


Gör så här:

Blanda sirap, socker, grädde och smör i en kastrull. Värm under omrörning tills allt smält och kokat samman till en jämn smet. Tag bort smeten från plattan.

Blanda samman vetemjöl och kakao.

Rör eller vispa ner äggen i kolakrämen, rör ner torrvarorna och bland om tills smeten är slät.

Smöj och bröa en form med löstagbar kant, 24-26 cm i diameter.

Häll smeten i formen och strö ut rispuffar jämnt över hela ytan. Låt gärna puffarna sjunka ner i ytan några minuter innan du ställer kakan i ugn.

Grädda i 175 grader i 15-18 minuter. Låt kakan svalna något och servera sedan ljummen med vispad grädde eller färska bär.


Plommontider

Plommon till godaste kakorna och sylt!

Mjuk plommonkaka är ett fint sätt att ta vara på höstens plommon. Prova ett nytt recept och gör en riktig höstfika!

Plommonen är mogna och vi vill såklart ta vara på all den goda frukten. Några burkar god plommonsylt är perfekt att ta fram till vinterns desserter eller kakbak. Vill du variera så smaksätt sylten och koka plommonsylt med kardemumma. Riktigt gott till vaniljglass!
Eller baka en mjuk plommonkaka av lite av all frukten. Ett nytt, gott och lättbakat recept som passar både till efterrätt och som lyxig fika. God höstkaka som passar med glass eller vaniljsås!

 kokasylt.se

Bakakaka

Banankaka som muffins

Banankaka börjar bli en klassiker för många baksugna. Den är lättbakad, hållbar och saftigt god.

bakakaka.se

Baka med rabarber

Älskade rabarber!

Nu börjar rabarberstjälkarna sträcka sig stolt ur jorden och vi vill bjuda alla på rabarberkaka! Fram med långpannan bara.

smulpaj.se


Semlor

Dags för semlor!

Fettisdagen den 21 februari är en högtidsdag vi gärna tjuvstartar på! Nu längtar vi efter klassiska semlor med mandelmassa och grädde.

Över hela Sverige äter vi semlor just nu. Vad en riktigt bra semla är råder det delade meningar om. Vissa vill äta sin semla som en traditionell hetvägg med varm mjölk. Andra föredrar någon ny variant eller startar mjukt med mindre semlor för att inte få nog för tidigt. Passa på att njuta av en god svensk tradition!

 semlor.nu


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Bagels

Läckert segt. Favoritbrödet som både kokas och gräddas i ugn. Fyll med favoritpålägg för en lyxig macka.
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...