Kladdkaka med mörk choklad
Du behöver:
- 100 gram smör eller margarin
- 100 gram mörk choklad
- 2 ägg
- 2msk ljus sirap
- 1,5 dl strösocker eller rårörsocker
- 1,5 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljpulver eller två teskedar vaniljsocker
- 1,5 krm salt
- 1 krm bakpulver
Gör så här:
Vispa upp äggen tillsammans med sockret. Smält chokladen i vattenbad och rör i det smälta smöret eller margarin.
Rör samman torrvarorna i en bunke.
Blanda ner choklad- och smörblandningen i ägg- och sockerblandningen, tillstt sirapen. Rör sedan ner torrvarorna och rör slätt.
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant.
Grädda i cirka 180 grader i cirka 15-20 minuter tills kakan är genombakad i kanten men kladdig i mitten. (18 minuter brukar vara en lagom tid, men prova dig fram till rätt tid för din ugn!)
Kyl kakan väl - chokladen i kakan behöver tid att stelna innan den går att skära. Låt gärna vila i kylen under natten.
Dekorera kakan med riven choklad och servera med vispgrädde och kolasås.
Fler tips för kladdkakakan!
Missa inte vår sida med tips på hur du lyckas med kladdkakan!
Äldre kommentarer
Så god kladdkaka! Sån måste jag göra mer gånger!