Kladdkaka med mörk choklad - Kladdkakor

Kladdkaka med mörk choklad

Du behöver:

  • 100 gram smör eller margarin
  • 100 gram mörk choklad
  • 2 ägg
  • 2msk ljus sirap
  • 1,5 dl strösocker eller rårörsocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljpulver eller två teskedar vaniljsocker
  • 1,5 krm salt
  • 1 krm bakpulver

Gör så här:

Vispa upp äggen tillsammans med sockret. Smält chokladen i vattenbad och rör i det smälta smöret eller margarin.

Rör samman torrvarorna i en bunke.

Blanda ner choklad- och smörblandningen i ägg- och sockerblandningen, tillstt sirapen. Rör sedan ner torrvarorna och rör slätt.

Häll smeten i en smord form med löstagbar kant.

Grädda i cirka 180 grader i cirka 15-20 minuter tills kakan är genombakad i kanten men kladdig i mitten. (18 minuter brukar vara en lagom tid, men prova dig fram till rätt tid för din ugn!)

Kyl kakan väl - chokladen i kakan behöver tid att stelna innan den går att skära. Låt gärna vila i kylen under natten.

Dekorera kakan med riven choklad och servera med vispgrädde och kolasås.

 

Fler tips för kladdkakakan!

Missa inte vår sida med tips på hur du lyckas med kladdkakan!

 


Kommentar av vp
27 november 2014

Så god kladdkaka! Sån måste jag göra mer gånger!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Thanks a bunch for sharing this with all of us you actually realize what you're talking approximately! Bookmarked. Kindly also visit my web site . We will have a hyperlink exchange arrangement among us! fbgegcfdbcccdckk
6 maj 2014

Thanks a bunch for sharing this with all of us you actually realize what you're talking approximately! Bookmarked. Kindly also visit my web site . We will have a hyperlink exchange arrangement among us! fbgegcfdbcccdckk

Kommentar av Rumpkullan
24 januari 2013

Tog mörk choklad med chilismak, jättejättegott!

Kommentar av Sirpa
22 november 2011

Supergod :) hade vaniljvisp och inlagda päronhalvor till istället för grädde...smakade riktigt bra.

Kommentar av Julia
1 september 2011

Man kan testa med lime i... säkert jätte gott

Kommentar av osignerat
21 augusti 2011

den är jätte god kladdkakan är det godase av allt

men hur gör man gräddet

Kommentar av osignerat
21 augusti 2011

bra

Kommentar av Ellen
15 augusti 2011

Hej! Det var en super god!!!!!

Svar av Ellen
15 augusti 2011

Jag glömde säga att ajg tog ljus choklad det blev toppen!!

Kommentar av osignerat
19 april 2011

underbar! tänk bara på att den skall vara kladdigare än vanlig chokladkaka när man tar ur den, den blir ju fastare när chokladen stelnat. fungerar också jättebra att göra glutenfri!

Svar av Ellen
15 augusti 2011

Det var bra!!

Kommentar av osignerat
8 april 2011

Perfekt

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | Nästa »


Påskmeny

Påskens alla smaker på samma buffé!

Påsken ger hopp om våren! Vi bjuder på en grön påskbuffé, med många äggrätter och med hemlagat påskgodis i påskäggen.

Vårljus och ett välfyllt påskbord ger verkligen vårkänslor. Förr var det först nu som hönsen började lägga ägg efter vintern. Även idag äter vi extra mycket just till påsk.
Vi föreslår en lite grönare påskbuffé i år! Gör en bra grund som mättar många gäster och passar till de flesta smaker. En god potatissallad, buljongkokt potatis och en varm gratäng är bra tillbehör, om du inte vill servera Janssons frestelse. Servera hembakat bröd som passar till sill och ost. Välj gärna lammstek i olivolja om du vill servera stek till varmrätt – lammrostbiff är ett gott alternativ! Hemmagravad lax är himmelsk gott men inkokt lax passar mins lika bra på buffébordet.
Håll efterrätten enkel efter all god mat! En bärpaj på bär från frysen eller en fruktmaräng passar perfekt. Eller gör glace au four: Kall glass under ett täcke av sylt eller bär och varm maräng.
Finns det någon plats för sötsaker kvar sparar vi den till påskägget: Hemgjord citronfudge , arraksägg och chokladkrisp
En riktigt skön påsk önskar redaktionen! Och glöm inte att fånga vårsolen om den skymtar fram!

 påskmat.se

Vegetarisk mat

Alla nyanser av grönt

Det är lätt att laga grönare mat. Börja med en mustig vintergryta med bönor och rotfrukter, toppad med fetaost!

vegetariskarecept.se

Vardagsfest

Dragongryta

Ingenting går upp mot smaken av dragon och svamp... Laga en festegryta som lockar fram det bästa ur helgen!

helgmenyn.se


Enkel helglyx

Festpotatis till helgen

Helgmiddag med klass ordnar du lätt med pepparrotspotatis i ugn!

Hoppa över ris eller kokt potatis till söndagssteken och gör goda potatishalvor i ugn, smaksatta med pepparrot och lagrad ost. Perfekt tillbehör till både nötstek, lamm och biffar! Lägg till sallad och bröd så har du en riktig helgmiddag. Efterrätt? Både snabblagad björnbärskaka med vispgrädde och chokladkaka matchar menyn. Smaklig helg!

 helgmenyn.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Vegoparty

Vegetarisk som mättar. En riktigt matig vegosallad med massor av smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...