Kladdkaka med mörk choklad

Du behöver:

  • 100 gram smör eller margarin
  • 100 gram mörk choklad
  • 2 ägg
  • 2msk ljus sirap
  • 1,5 dl strösocker eller rårörsocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljpulver eller två teskedar vaniljsocker
  • 1,5 krm salt
  • 1 krm bakpulver

Gör så här:

Vispa upp äggen tillsammans med sockret. Smält chokladen i vattenbad och rör i det smälta smöret eller margarin.

Rör samman torrvarorna i en bunke.

Blanda ner choklad- och smörblandningen i ägg- och sockerblandningen, tillstt sirapen. Rör sedan ner torrvarorna och rör slätt.

Häll smeten i en smord form med löstagbar kant.

Grädda i cirka 180 grader i cirka 15-20 minuter tills kakan är genombakad i kanten men kladdig i mitten. (18 minuter brukar vara en lagom tid, men prova dig fram till rätt tid för din ugn!)

Kyl kakan väl - chokladen i kakan behöver tid att stelna innan den går att skära. Låt gärna vila i kylen under natten.

Dekorera kakan med riven choklad och servera med vispgrädde och kolasås.

 

Fler tips för kladdkakakan!

Missa inte vår sida med tips på hur du lyckas med kladdkakan!

 


Kommentar av vp
27 november 2014

Så god kladdkaka! Sån måste jag göra mer gånger!

Kommentar av Rumpkullan
24 januari 2013

Tog mörk choklad med chilismak, jättejättegott!

Kommentar av Sirpa
22 november 2011

Supergod :) hade vaniljvisp och inlagda päronhalvor till istället för grädde...smakade riktigt bra.

Kommentar av Julia
1 september 2011

Man kan testa med lime i... säkert jätte gott

Kommentar av osignerat
21 augusti 2011

den är jätte god kladdkakan är det godase av allt

men hur gör man gräddet

Kommentar av osignerat
21 augusti 2011

bra

Kommentar av Ellen
15 augusti 2011

Hej! Det var en super god!!!!!

Svar av Ellen
15 augusti 2011

Jag glömde säga att ajg tog ljus choklad det blev toppen!!

Kommentar av osignerat
19 april 2011

underbar! tänk bara på att den skall vara kladdigare än vanlig chokladkaka när man tar ur den, den blir ju fastare när chokladen stelnat. fungerar också jättebra att göra glutenfri!

Svar av Ellen
15 augusti 2011

Det var bra!!

Kommentar av osignerat
8 april 2011

Perfekt

Kommentar av Sara R.
20 januari 2011

Bytte det mörka chokladen mot vit choklad och hade i 2 msk kakao, suuuper gott, men lite extra sött. :) strödde lite nötmjöl i formen också. Gräddade i 16 min o det var lite för kort tid.

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | Nästa »


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Soppa

Vardag med stil

Tillbaka till vardagen efter alla helger. Starta upp med soppa och hembakat knäckebröd!

sopprecept.se

Vegetariskt

Enkel och god vego med fyllda grönsaker i ugn

Vegetariskt i ugn med massor av smak! Ost-och grönsaksfylld butternutpumpa är perfekt vintermat.

vegetariskarecept.se


Sopprecept

Gröna soppor i alla färger

Äter du alltid vegetariskt eller gillar du bara att äta grönt? Prova en färgglad soppa!

Soppor är en riktig guldgruva för den som äter vegetariskt! På kort tid kan du laga god, enkel, billig och nyttig mat, som dessutom ofta är vacker på fatet.

Eller vad sägs om en skål vackert djupröd borstj! , rödbetssoppa? Kanske en tallrik piggt orange morotssoppa? Eller en portion med vegansk helgrön basilikasoppa?

Till soppornas fördel hör att de platsar både som lätt lunchmat, till förrätt eller huvudrätt. Med kryddor och lite fantasi kan du lätt variera din favoritsoppa, även utan kött eller fisk. Ett gott bröd lockar fram soppans smak ytterligare och blir en fin kontrast till det färgglada. Liksom en skål yoghurt eller cream fraiche att klicka direkt i sopptallriken.

Smakligt färgglad måltid!

 sopprecept.se