Kladdkaka med mörk choklad

Du behöver:

  • 100 gram smör eller margarin
  • 100 gram mörk choklad
  • 2 ägg
  • 2msk ljus sirap
  • 1,5 dl strösocker eller rårörsocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljpulver eller två teskedar vaniljsocker
  • 1,5 krm salt
  • 1 krm bakpulver

Gör så här:

Vispa upp äggen tillsammans med sockret. Smält chokladen i vattenbad och rör i det smälta smöret eller margarin.

Rör samman torrvarorna i en bunke.

Blanda ner choklad- och smörblandningen i ägg- och sockerblandningen, tillstt sirapen. Rör sedan ner torrvarorna och rör slätt.

Häll smeten i en smord form med löstagbar kant.

Grädda i cirka 180 grader i cirka 15-20 minuter tills kakan är genombakad i kanten men kladdig i mitten. (18 minuter brukar vara en lagom tid, men prova dig fram till rätt tid för din ugn!)

Kyl kakan väl - chokladen i kakan behöver tid att stelna innan den går att skära. Låt gärna vila i kylen under natten.

Dekorera kakan med riven choklad och servera med vispgrädde och kolasås.

 

Fler tips för kladdkakakan!

Missa inte vår sida med tips på hur du lyckas med kladdkakan!

 


Kommentar av vp
27 november 2014

Så god kladdkaka! Sån måste jag göra mer gånger!

Kommentar av Rumpkullan
24 januari 2013

Tog mörk choklad med chilismak, jättejättegott!

Kommentar av Sirpa
22 november 2011

Supergod :) hade vaniljvisp och inlagda päronhalvor till istället för grädde...smakade riktigt bra.

Kommentar av Julia
1 september 2011

Man kan testa med lime i... säkert jätte gott

Kommentar av osignerat
21 augusti 2011

den är jätte god kladdkakan är det godase av allt

men hur gör man gräddet

Kommentar av osignerat
21 augusti 2011

bra

Kommentar av Ellen
15 augusti 2011

Hej! Det var en super god!!!!!

Svar av Ellen
15 augusti 2011

Jag glömde säga att ajg tog ljus choklad det blev toppen!!

Kommentar av osignerat
19 april 2011

underbar! tänk bara på att den skall vara kladdigare än vanlig chokladkaka när man tar ur den, den blir ju fastare när chokladen stelnat. fungerar också jättebra att göra glutenfri!

Svar av Ellen
15 augusti 2011

Det var bra!!

Kommentar av osignerat
8 april 2011

Perfekt

Kommentar av Sara R.
20 januari 2011

Bytte det mörka chokladen mot vit choklad och hade i 2 msk kakao, suuuper gott, men lite extra sött. :) strödde lite nötmjöl i formen också. Gräddade i 16 min o det var lite för kort tid.

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | Nästa »


Fettisdagen

Baka semlor med mjuk maräng till fettisdagen!

Vi älskar semlor! Årets absolut hetaste nyhet är semlor med mjuk färskmaräng på mandelfyllningen!

Stora, klassiska semlor fyllda med fluffig grädde. Eller minisemlor? Kanske en wienersemla, karlsbader, chokladsemla eller hallonsemlor? Lemon-curd-semla, tiramisù-semla eller semmelmuffins? Lingonsemla, chokladmoussemla eller vaniljsemla … Att skapa nya varianter av den klassiska semlan med mandelmassa och vispgrädde har verkligen spridit sig. Då vi på pepparochsalt var tidigt ut med att experimentera är det inte konstigt att vi har tagit fram några av de bästa recepten på hemgjorda semlor. Vilken blir då årets godaste nyhet på Fettisdagen? Självklart ett helt nytt recept på semla med färsk maräng. Nytt och spännande! Men oavsett om du vågar prova nytt är hembakat godast. Och hos oss får du både tips och recept för att skapa de allra bästa semlorna.

 semlor.nu

Nudelwok

Snabb nudelwok till vardag och fest

Kryddig kycklingwok på nudlar eller kanske en nudelsallad med lax?

kycklingrecept.nu

Efterrätter

Favorit choklad

Någon mer än jag som gillar choklad? Baka chokladkakan som slår de mesta i efterrättsväg!

efterratter.se


Helgmenyn

Svamp gillar ost

Svamp och ost är en underskattad kombination. Prova champinjonhattar under parmesanost!

Svamp är en självklar smaksättare som blir basen i allt från goda svamppajer till mustig svampsoppa. Har du provat att kombinera svamp och ost även i soppa? I grytan tillsammans med fläskkött lyfter champinjoner smaken till nya höjder. En god paj med svamp passar både vardag som fest. Den som vill bjuda lite finare till helgen provar ett nytt recept på kikärtsfyllda champinjonhattar under parmesantäcke. Garanterat god helg!

 helgmenyn.se


Pepparkakor

Klassiskt hela julen! Riktigt goda, hembakta pepparkakor...

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...