Kladdkaka med mörk choklad

Du behöver:

  • 100 gram smör eller margarin
  • 100 gram mörk choklad
  • 2 ägg
  • 2msk ljus sirap
  • 1,5 dl strösocker eller rårörsocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljpulver eller två teskedar vaniljsocker
  • 1,5 krm salt
  • 1 krm bakpulver

Gör så här:

Vispa upp äggen tillsammans med sockret. Smält chokladen i vattenbad och rör i det smälta smöret eller margarin.

Rör samman torrvarorna i en bunke.

Blanda ner choklad- och smörblandningen i ägg- och sockerblandningen, tillstt sirapen. Rör sedan ner torrvarorna och rör slätt.

Häll smeten i en smord form med löstagbar kant.

Grädda i cirka 180 grader i cirka 15-20 minuter tills kakan är genombakad i kanten men kladdig i mitten. (18 minuter brukar vara en lagom tid, men prova dig fram till rätt tid för din ugn!)

Kyl kakan väl - chokladen i kakan behöver tid att stelna innan den går att skära. Låt gärna vila i kylen under natten.

Dekorera kakan med riven choklad och servera med vispgrädde och kolasås.

 

Fler tips för kladdkakakan!

Missa inte vår sida med tips på hur du lyckas med kladdkakan!

 


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Thanks a bunch for sharing this with all of us you actually realize what you're talking approximately! Bookmarked. Kindly also visit my web site . We will have a hyperlink exchange arrangement among us! fbgegcfdbcccdckk
6 maj 2014

Thanks a bunch for sharing this with all of us you actually realize what you're talking approximately! Bookmarked. Kindly also visit my web site . We will have a hyperlink exchange arrangement among us! fbgegcfdbcccdckk

Kommentar av Rumpkullan
24 januari 2013

Tog mörk choklad med chilismak, jättejättegott!

Kommentar av Sirpa
22 november 2011

Supergod :) hade vaniljvisp och inlagda päronhalvor till istället för grädde...smakade riktigt bra.

Kommentar av Julia
1 september 2011

Man kan testa med lime i... säkert jätte gott

Kommentar av osignerat
21 augusti 2011

den är jätte god kladdkakan är det godase av allt

men hur gör man gräddet

Kommentar av osignerat
21 augusti 2011

bra

Kommentar av Ellen
15 augusti 2011

Hej! Det var en super god!!!!!

Svar av Ellen
15 augusti 2011

Jag glömde säga att ajg tog ljus choklad det blev toppen!!

Kommentar av osignerat
19 april 2011

underbar! tänk bara på att den skall vara kladdigare än vanlig chokladkaka när man tar ur den, den blir ju fastare när chokladen stelnat. fungerar också jättebra att göra glutenfri!

Svar av Ellen
15 augusti 2011

Det var bra!!

Kommentar av osignerat
8 april 2011

Perfekt

Kommentar av Sara R.
20 januari 2011

Bytte det mörka chokladen mot vit choklad och hade i 2 msk kakao, suuuper gott, men lite extra sött. :) strödde lite nötmjöl i formen också. Gräddade i 16 min o det var lite för kort tid.

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | Nästa »


Glassfest!

Hemgjord glass – läcker svalka i sommarvärmen!

Att göra egen glass är lättare än det kanske verkar. Med en enkel glassmaskin gör du hemgjord glass med mer smak än all glass du kan köpa!

Det är en varm sommar i år och få tackar nej till lite svalkande glass. Få saker är lika tacksamma att göra själv som just glass. Du får en helt annan och mycket rikare smak på hemgjord glass och vet dessutom vad du stoppar i den!
Och det är inte så svårt. Knepet för att lyckas är att röra glassen medan den fryser och för det använder du en glassmaskin. Det finns en uppsjö av modeller men har du inte bråttom så räcker en enkel maskin långt.
Glass kan göra på mängder av sätt. Från en enkel och snabb vaniljglass utan ägg till en riktigt krämig och smakrik chokladglass. Eller yoghurtglass, bärglass eller kanske mjölkfri glass?
Det är lätt att experimentera om du väl gjort glass några gånger. Anpassa dej efter vilka bär som är mogna. Kanske blåbärsglass, hallonglass eller en god sorbet på citron eller havtorn? Eller så lyxar du till det med en svalkande saffransglass!
Oavsett vilken din favorit blir så smakar hemgjord glass fantastiskt! Och glöm inte chokladsåsen

 glassrecept.nu

Pepparkakor

Förklädet på, pepparkaksdags!

Nionde december firas pepparkakans dag med buller och bång. Det är tid att baka pepparkakor!

pepparkaksrecept.se

Kladdkakor

Nya kladdiga kakor

Kladdkaka är mångas favoritkaka. På kladdkakor.se finns alltid recepten du behöver. Bara att slå på ugnen!

kladdkakor.se


Fisksoppa

Fisk ger smaken

Få rätter är så tacksamma som fisksoppa. Mycket smak för liten insats!

Fisksoppa är bra mat. Lätt och snabb att laga, enkel att variera och ett bra sätt att ta tillvara rester i stället för att de slängs. Det behöver inte vara fin eller dyr fisk, även frysta filéer av sej, alaska eller torsk går bra: Prova en enkel fisksoppa eller en variant med halloumiost. Kanske en soppa med kokosmjölk? Till helgen kan man unna sig en lyxigare fisksoppa med saffran... Självklart väljer du fisk som inte hotas av överfiskning!

 fisksoppa.se


Baka med rotfrukter!

Morotskaka med honung Vi stoppar gärna rotfrukter i efterrätten - en morotskaka förstås! Len glasyr med honung blir pricken över i.

Pajrecept

Kryddig korvpaj Låt pajen bli en hel måltid!
Prenumerera direkt! Gratis!

Hemlagat godis

Gräddkola Inget slår hemkokt kola i godispåsen. Det är enklare än du tror, håll koll på när kolan är färdig bara (och försök hålla dig från att smaka brännhet smet...).
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...