Kladdkaka med yoghurt

Du behöver:

  • 100 gram smör eller margarin
  • 2 stora ägg eller tre små
  • 1 dl matlagninsyoghurt
  • 1 msk honung
  • 1,5 dl råsocker
  • 1/2 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 1 krdm bakpulver

Låt smöret ligga framme så det blir rumsvarmt eller värm tills det mjuknar. (Det går också fint att hyvla smöret med osthyvel, då mjuknar det snabbt. Rör samman äggen och sockret. Blanda ner smöret, yoghurten och honungen och rör slätt.

Rör samman torrvarorna och blanda ner dem i smeten. Rör slät och häll smeten i en smord form med löstagbar kant.

Grädda i cirka 180 grader i cirka 15-18 minuter. Serveras ljummen med glass eller kall, i tunna bitar, med lättvispad grädde. Dekorera med riven eller hackad mandel!

Fler tips för kladdkakakan!

Missa inte vår sida med tips på hur du lyckas med kladdkakan!


Kommentar av s
23 maj 2010

Jag upptäckte mitt i smeten att jag inte hade vetemjöl hemma utan någon slags "lantbröds"-blandning. Och bara några minuter efter att jag ställt in den i ugnen började den brännas och fick, i brist på aluminiumfolie lägga ett bakplåtspapper över. Men nu har jag en vacker kaka på bordet och det smakade grymt när jag nibblat lite i kanten!


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Lasagne

Varm vego!

Håll värmen uppe med en varm, vegetarisk lasagne i kylan!

lasagne.nu

Kyckling

Citrongrillad

Citron och timjan kan aldrig bli fel. Servera citronkyckling, där honung och timjan ger smak.

kycklingrecept.nu


Lammrecept

Lyckas med lamm

Laga lamm till helgen! Prova lammkotletter med tomat och du har en rustik rätt med helgkänsla.

Lamm är rejäl mat. Smakrikt i sig själv och ofta använt till kryddiga rätter. En lammstek i ugnen är riktig festmat som passar året om – både varm och kallskuren. Få rätter värmer lika mycket som en lammgryta, gärna med svamp eller rotfrukter.
Och att laga lammkotletter är varken svårt eller tar tid. Stekta med en god tomatsås tar de bara några minuter. Väljer du att laga lammkotletter i ugn med äpplen, lök och morötter sköter de sig själva och du får saftigt kött med god buljong till.
Ofta finns det svenskt lammkött att köpa i butiken. Välj det och köp gärna närproducerat om du har möjlighet. Bra för djuren, miljön och smaken!

 ://www.lammrecept.se