Kladdkaka med yoghurt

Du behöver:

  • 100 gram smör eller margarin
  • 2 stora ägg eller tre små
  • 1 dl matlagninsyoghurt
  • 1 msk honung
  • 1,5 dl råsocker
  • 1/2 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 1 krdm bakpulver

Låt smöret ligga framme så det blir rumsvarmt eller värm tills det mjuknar. (Det går också fint att hyvla smöret med osthyvel, då mjuknar det snabbt. Rör samman äggen och sockret. Blanda ner smöret, yoghurten och honungen och rör slätt.

Rör samman torrvarorna och blanda ner dem i smeten. Rör slät och häll smeten i en smord form med löstagbar kant.

Grädda i cirka 180 grader i cirka 15-18 minuter. Serveras ljummen med glass eller kall, i tunna bitar, med lättvispad grädde. Dekorera med riven eller hackad mandel!

Fler tips för kladdkakakan!

Missa inte vår sida med tips på hur du lyckas med kladdkakan!


Kommentar av s
23 maj 2010

Jag upptäckte mitt i smeten att jag inte hade vetemjöl hemma utan någon slags "lantbröds"-blandning. Och bara några minuter efter att jag ställt in den i ugnen började den brännas och fick, i brist på aluminiumfolie lägga ett bakplåtspapper över. Men nu har jag en vacker kaka på bordet och det smakade grymt när jag nibblat lite i kanten!


Blåbärspaj

Honung lyfter blåbärspajen!

Sommarens första blåbärspaj smakar alltid fantastiskt. Prova ett nytt recept på blåbärspaj med honung!

Blåbären är mogna och vi plockar massor. De blåa bären passar till mycket gott, allt från att strö på gröten till smulpaj. Får du mycket bär i korgen kan du koka blåbärssylt. Prova gärna en variant på blåbärssylt med vanilj eller blåbärssylt med kanel som passar till desserter och glass.
I paj gör sig blåbär perfekt. De är lagom söta och innehåller ofta inte så mycket vatten att pajdegen blir blöt och mjuk. Prova klassisk blåbärspaj eller gör en paj med vaniljsmak.
Nu när säsongens honung brukar finnas att köpa kan du prova ett nytt recept på blåbärspaj med honung. Honungen lyfter blåbärssmaken fint och du får en riktigt god sommarpaj!
Lycka till i bärskogen!

 bärrecept.se

Fars dag 10 november

Frukost på sängen till far

Glöm de hårda presenterna, far vill vakna mjukt på Fars dag på söndag! Då är det hembakade honungsgifflar som smakar allra bäst.

bakabullar.se

Fiskgratäng

Bekvämt och gott med gratäng

Gratänger med grönt är komfortmat. Snabb och god fiskgratäng med zucchini är riktigt gott på kort tid!

gratäng.se


Gröt

Nya bättre frukostvanor

Skrädmjölsgröt görs på rostat havremjöl som blir välkommen omväxling till havregrynsgröten.

Vi är ganska så bestämda när det gäller våra frukostvanor och har svårt att ändra oss. Fil, mackor, kokt ägg, och så gröt... Glamourös kan man inte kalla grötskålen men den har en särskild plats i våra hjärtan. Skaffa försiktigt nya vanor med blötlagd gröt som får tuggmotstånd av solrosfrön och torkade aprikoser, eller prova slät skrädmjölsgröt som smakar härligt nötigt. Vinn ny mark på frukostfronten!

 gröt.com


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...