Kladdkaka med yoghurtDu behöver:
Låt smöret ligga framme så det blir rumsvarmt eller värm tills det mjuknar. (Det går också fint att hyvla smöret med osthyvel, då mjuknar det snabbt. Rör samman äggen och sockret. Blanda ner smöret, yoghurten och honungen och rör slätt. Rör samman torrvarorna och blanda ner dem i smeten. Rör slät och häll smeten i en smord form med löstagbar kant. Grädda i cirka 180 grader i cirka 15-18 minuter. Serveras ljummen med glass eller kall, i tunna bitar, med lättvispad grädde. Dekorera med riven eller hackad mandel! Fler tips för kladdkakakan!Missa inte vår sida med tips på hur du lyckas med kladdkakan!
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Kyckling till helgenSmakfylld kycklingFira helgen med kyckling i ugn! Prova filéer fyllda med kryddig salsiccia. KolakakaKolakaka till klassisk och trendig fika!Lättbakad favoritkaka? Prova mjuk kolakaka - en modern variant av den klassiska sockerkakan! Kryddig pajKryddstarka pajerTexmex-inspirerade smaker har tagit svenskarna med storm och gör tacopaj till en favorit hos många. Den klassiska köttfärspajen kan bli riktigt kryddig på fler sätt - med smakrik fetaost och kryddstark korv mer än motsvarar den förväntningarna. Blir momenten i tillagningen för många? För att laga kryddig korvpaj behöver du bara fräsa svamp och lök och vispa samman en äggstanning. Låt pajen sköta sig själv i ugnen och njut av riktigt god mat mitt i veckan! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Jag upptäckte mitt i smeten att jag inte hade vetemjöl hemma utan någon slags "lantbröds"-blandning. Och bara några minuter efter att jag ställt in den i ugnen började den brännas och fick, i brist på aluminiumfolie lägga ett bakplåtspapper över. Men nu har jag en vacker kaka på bordet och det smakade grymt när jag nibblat lite i kanten!