Kladdkaka med yoghurt

Du behöver:

  • 100 gram smör eller margarin
  • 2 stora ägg eller tre små
  • 1 dl matlagninsyoghurt
  • 1 msk honung
  • 1,5 dl råsocker
  • 1/2 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 1 krdm bakpulver

Låt smöret ligga framme så det blir rumsvarmt eller värm tills det mjuknar. (Det går också fint att hyvla smöret med osthyvel, då mjuknar det snabbt. Rör samman äggen och sockret. Blanda ner smöret, yoghurten och honungen och rör slätt.

Rör samman torrvarorna och blanda ner dem i smeten. Rör slät och häll smeten i en smord form med löstagbar kant.

Grädda i cirka 180 grader i cirka 15-18 minuter. Serveras ljummen med glass eller kall, i tunna bitar, med lättvispad grädde. Dekorera med riven eller hackad mandel!

Fler tips för kladdkakakan!

Missa inte vår sida med tips på hur du lyckas med kladdkakan!


Kommentar av s
23 maj 2010

Jag upptäckte mitt i smeten att jag inte hade vetemjöl hemma utan någon slags "lantbröds"-blandning. Och bara några minuter efter att jag ställt in den i ugnen började den brännas och fick, i brist på aluminiumfolie lägga ett bakplåtspapper över. Men nu har jag en vacker kaka på bordet och det smakade grymt när jag nibblat lite i kanten!


Plommontider

Plommon till godaste kakorna och sylt!

Mjuk plommonkaka är ett fint sätt att ta vara på höstens plommon. Prova ett nytt recept och gör en riktig höstfika!

Plommonen är mogna och vi vill såklart ta vara på all den goda frukten. Några burkar god plommonsylt är perfekt att ta fram till vinterns desserter eller kakbak. Vill du variera så smaksätt sylten och koka plommonsylt med kardemumma. Riktigt gott till vaniljglass!
Eller baka en mjuk plommonkaka av lite av all frukten. Ett nytt, gott och lättbakat recept som passar både till efterrätt och som lyxig fika. God höstkaka som passar med glass eller vaniljsås!

 kokasylt.se

Rabarber

Rabarbertider

Nu sträcker de slanka röda stjälkarna på sig i trädgården. Dags att njuta av rabarber, kanske i muffins?

smulpaj.se

Efterrätter

Maräng

Påsken är här! Spara några ägg till efterrätten och gör helgens godaste fruktmaräng!

efterratter.se


Lakritskaka

Svart som lakrits

En kladdkaka utan choklad? Smaksätt med lakrits och du har en lakritskladdkaka!

Det är alltid läge för en kladdkaka! Kanske för att det finns en kladdkaka för alla tillfällen och för alla smaker. När du provat klassiska kladdkakor och lyxiga varianter är det dags att förnya. Skaffa en burk lakritspulver och laga lakritskladdkaka. Antingen med lakrits och chokladsmak eller enbart med lakrits. Servera med vaniljglass eller grädde och du har en garanterad favoritkaka för lakritsälskaren.

 kladdkakor.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Vegoparty

Vegetarisk som mättar. En riktigt matig vegosallad med massor av smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...