Kladdkaka med yoghurt
Du behöver:
- 100 gram smör eller margarin
- 2 stora ägg eller tre små
- 1 dl matlagninsyoghurt
- 1 msk honung
- 1,5 dl råsocker
- 1/2 dl kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 1,5 dl vetemjöl
- 1 krm salt
- 1 krdm bakpulver
Låt smöret ligga framme så det blir rumsvarmt eller värm tills det mjuknar. (Det går också fint att hyvla smöret med osthyvel, då mjuknar det snabbt. Rör samman äggen och sockret. Blanda ner smöret, yoghurten och honungen och rör slätt.
Rör samman torrvarorna och blanda ner dem i smeten. Rör slät och häll smeten i en smord form med löstagbar kant.
Grädda i cirka 180 grader i cirka 15-18 minuter. Serveras ljummen med glass eller kall, i tunna bitar, med lättvispad grädde. Dekorera med riven eller hackad mandel!
Fler tips för kladdkakakan!
Missa inte vår sida med tips på hur du lyckas med kladdkakan!
Jag upptäckte mitt i smeten att jag inte hade vetemjöl hemma utan någon slags "lantbröds"-blandning. Och bara några minuter efter att jag ställt in den i ugnen började den brännas och fick, i brist på aluminiumfolie lägga ett bakplåtspapper över. Men nu har jag en vacker kaka på bordet och det smakade grymt när jag nibblat lite i kanten!