Kolakladdkaka

Du behöver:

  • 125 gr smör
  • 2 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1,5 dl ljus sirap
  • 3 dl vetemjöl
  • 5 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1 krm bakpulver

Gör så här:

Smält smöret och rör ner socker, ägg och sirap. Blanda torrvarorna i en bunke och blanda ner i smeten. Slå smeten i en smord långpanna eller ungsfast form. (Du kan även använda bakplåtspapper.)

Grädda i 180 grader i 18 minuter. Låt svalna och skär i bitar. Servera kakan med vispad grädde eller vaniljglass.

Fler tips för kladdkakakan!

Missa inte vår sida med tips på hur du lyckas med kladdkakan!


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Very nice site!
23 augusti 2016

Very nice site!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Very nice site!
22 augusti 2016

Very nice site!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Very nice site!
21 augusti 2016

Very nice site!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Very nice site!
29 juni 2016

Very nice site!

Kommentar av kocken
26 juli 2013

Körde den i 12 minuter och fick inget kladd..

Kommentar av Pelle
17 mars 2013

Väldigt söt även för att vara kladdkaka

Kommentar av jordgubben
14 december 2011

mums!

Kommentar av osignerat
6 augusti 2011

försvinnande god/ mormor Ia

Kommentar av omnomnomnomn
1 augusti 2011

Jag gjorde med mörk sirap. Minskade lite på mängden mjöl för att få den "kladdigare" och la till lite vätska. Minskade även lite på sirapen och la till lite socker, baföratt. Smeten var jättegod! Den står i ugnen nu och mojsar till sig.

Kommentar av undrande
9 maj 2011

ska smöret svalna innan man vispar ner äggen?

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | Nästa »


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Frukostbullar

Fruktbullar

Härligt nygräddade bullar med frukt och frön smakar fantastiskt till fikat. Baka en plåt goda fruktbullar

redan i dag!

frukostbullar.se

Småkakor

Lättbakat för alla

Baka kaka med barnen eller vill du bara ha en lättbakad och god kaka?

bakakaka.se


Snabba mat-pannkakor

Pannkaksfest med franska galetter!

Lyxa till vardagskvällen eller bara variera torsdagspannkakan? Franska bovetepannkakor, galetter med fyllning är värdig snabbmat!

Pannkakor är vardagsmat för många av oss. Lättlagat, snabbt och barnvänligt. Och för en del ett klassiskt måste efter ärtsoppan på torsdagarna.
I Sverige regerar de vanliga pannkakorna med vetemjöl, mjölk och ägg som bas. Mjuka och goda, med sylt och grädde som tillbehör blir de en söt efterrätt eller mellanmål.
Men det går att servera pannkakor som huvudrätt. Vår fläskpannkaka är ett svenskt exempel. Crêpes är fyllda pannkakor som vi gärna fyller med svampstuvning, kyckling, bönor eller köttfärs. Hemlagade tortillas av majsmjöl är mättande, lättlagat och gott som allternativ till färdigköpta bröd.
Vill du ha snabba matpannkakor ska du pröva franska galetter – bovetepannkakor som du fyller, gärna direkt i stekpannan. God snabbmat med stil! Ett plus att galetter är naturligt glutenfritt då bovete är en ört och inte innehåller gluten. Dessutom görs galetter på vatten och blir därmed mjölkfria. Mat som passar de flesta!

 pannkakor.se