Kolakladdkaka

Du behöver:

  • 125 gr smör
  • 2 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1,5 dl ljus sirap
  • 3 dl vetemjöl
  • 5 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1 krm bakpulver

Gör så här:

Smält smöret och rör ner socker, ägg och sirap. Blanda torrvarorna i en bunke och blanda ner i smeten. Slå smeten i en smord långpanna eller ungsfast form. (Du kan även använda bakplåtspapper.)

Grädda i 180 grader i 18 minuter. Låt svalna och skär i bitar. Servera kakan med vispad grädde eller vaniljglass.

Fler tips för kladdkakakan!

Missa inte vår sida med tips på hur du lyckas med kladdkakan!


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Very nice site!
23 augusti 2016

Very nice site!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Very nice site!
22 augusti 2016

Very nice site!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Very nice site!
21 augusti 2016

Very nice site!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Very nice site!
29 juni 2016

Very nice site!

Kommentar av kocken
26 juli 2013

Körde den i 12 minuter och fick inget kladd..

Kommentar av Pelle
17 mars 2013

Väldigt söt även för att vara kladdkaka

Kommentar av jordgubben
14 december 2011

mums!

Kommentar av osignerat
6 augusti 2011

försvinnande god/ mormor Ia

Kommentar av omnomnomnomn
1 augusti 2011

Jag gjorde med mörk sirap. Minskade lite på mängden mjöl för att få den "kladdigare" och la till lite vätska. Minskade även lite på sirapen och la till lite socker, baföratt. Smeten var jättegod! Den står i ugnen nu och mojsar till sig.

Kommentar av undrande
9 maj 2011

ska smöret svalna innan man vispar ner äggen?

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | Nästa »


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Pajrecept

Helgmiddag

Nya, goda pajrecept! Gör en brie-och salamipaj som bjudmat.

pajrecept.se

Fruktfest

Äppel, päppel... paj!

Den första äppelpajen ger försmak på en lång, god höst. Vi börjar med efterrätten!

smulpaj.se


Glutenfritt

Baka glutenfritt utan mjölmix!

Allt fler blir glutenintoleranta. Men det går att baka gott som alla kan äta utan att alltid använda mjölmix. Både pannkakor och kladdkaka!

Nyligen kom en rapport som visade att allt fler svenskar inte tål gluten. Glutenfritt, utan mjöl från våra vanligaste sädesslag, blir alltså viktigt för allt fler. Ofta ingår färdig, glutenfri mjölmix i recepten när man ska baka glutenfritt. Men det måste inte vara så. Inte sällan går det att använda mjöl av ris, majs, havre eller kokos. Glutenfri kladdkaka blir ännu bättre utan mix och pannkakor på havremjöl och bovete är både lättstekta och goda. Samma sak med scones. Eller en god glutenfri paj till efterrätt. Garanterat så god att den passar alla! Det går också att hoppa över mjölet helt och göra en chokladkaka med mandelmassa och ren choklad. Riktigt enkelt, riktigt gott och riktigt glutenfritt!

 glutenfriarecept.se