Kladdkakemuffins

Du behöver:

  • 125 g smör
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 5 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 krm bakpulver

Gör så här:

Värm ugnen till 180 grader.

Smält smöret och låt det svalna. Vispa ihop ägg och socker med elvisp. Blanda torrvarorna och blanda ner i smeten. Till sist, tillsätt smöret. Vispa försiktigt till en jämn smet och häll smeten i muffinsformar. Provbaka en muffins i cirka 12 minuter, förläng tiden om den verkar för kladdig!

Lägg upp muffins i en skål och pudra över florsocker.

Receptet räcker till cirka 10 stora muffins.


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Johanna Sjöberg
30 juni 2014

Mm så goda bästa som finns

Kommentar av Lisa
4 oktober 2012

Jätte goda :D typ det bästa som finns

Kommentar av Celine
8 april 2012

Tack vare detta recept är jag nu proffs på att göra kladdkakor. Det går inte en månad utan att jag gör minst en sats ;)

Kommentar av osignerat
29 januari 2012

Supergoda, perfekt till kaffe!!!

Kommentar av osignerat
12 januari 2012

Jag har bara kommit så långt att smeten är klar!!!!! Den är supergod!!! Mvh Ebba och Carolina :) =)

Kommentar av mee<333 (på moviestarplanet.se)
5 november 2011

Man SKA äta dom med sked! :D

Kommentar av osignerat
5 november 2011

Tycker om när de är riktigt kladdiga. Vispa då med gaffel och inte elvisp.Blir för luftiga då. De verkar smetiga när de är varma, men ställ dem i kylen ett tag så ska ni se!! Samma sak med kladdkakor :).

Kommentar av Angelica, 16år
24 oktober 2011

Dom står och gräddar i ugnen, ser jättegoda ut än så länge!

Kommentar av osignerat
18 oktober 2011

Tjatjja...

Kommentar av osignerat
18 augusti 2011

Världens bästa kladdkakemuffins! :D<3

Svar av Namn/signatur
4 oktober 2011

Jag vet, du är bäst sötnos! Älskar dig, din kille! ;*<3

Svar av Doa
4 oktober 2011

Jag älskar dig med! Du är så himla sööööt! ;*<3

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | Nästa »


Blåbärspaj

Honung lyfter blåbärspajen!

Sommarens första blåbärspaj smakar alltid fantastiskt. Prova ett nytt recept på blåbärspaj med honung!

Blåbären är mogna och vi plockar massor. De blåa bären passar till mycket gott, allt från att strö på gröten till smulpaj. Får du mycket bär i korgen kan du koka blåbärssylt. Prova gärna en variant på blåbärssylt med vanilj eller blåbärssylt med kanel som passar till desserter och glass.
I paj gör sig blåbär perfekt. De är lagom söta och innehåller ofta inte så mycket vatten att pajdegen blir blöt och mjuk. Prova klassisk blåbärspaj eller gör en paj med vaniljsmak.
Nu när säsongens honung brukar finnas att köpa kan du prova ett nytt recept på blåbärspaj med honung. Honungen lyfter blåbärssmaken fint och du får en riktigt god sommarpaj!
Lycka till i bärskogen!

 bärrecept.se

Sopprecept

Klassiska soppor

När det är grått ute värmer en soppa. Laga klassisk gulaschsoppa eller vegetariskt!

sopprecept.se

Veganskt

Helgwok

Prova en helgrön wok till helgen! Grönt är gott!

veganrecept.se


Midsommar

Matjessill i ny kostym!

Sill till nypotatis är klassisk midsommarmat. Det är enkelt att själv krydda matjessillen!

Färskpotatis, späda salladsblad, gräslök, gräddfil… också matjessill. Ofta serverar vi sillen kryddad som den är men på några minuter kan du lätt variera smakerna på midsommarbordet. Blanda en god citronmatjessill som passar bra till potatisen. Gör enkel och klassisk matjeröra att servera på hårt bröd. Eller krydda snabbt med vitlök och chilisås… Bottna serveringsfatet med salladsblad, kall, skuren potatis och toppa med sillen. Eller gör en ljummen potatissallad med bacon och tomat – mättande som passar både midsommar och brunch dagen efter! Trevlig midsommar önskar pepparochsalt.se!

 sillrecept.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Vegoparty

Vegetarisk som mättar. En riktigt matig vegosallad med massor av smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...