Kladdkakemuffins

Du behöver:

  • 125 g smör
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 5 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 krm bakpulver

Gör så här:

Värm ugnen till 180 grader.

Smält smöret och låt det svalna. Vispa ihop ägg och socker med elvisp. Blanda torrvarorna och blanda ner i smeten. Till sist, tillsätt smöret. Vispa försiktigt till en jämn smet och häll smeten i muffinsformar. Provbaka en muffins i cirka 12 minuter, förläng tiden om den verkar för kladdig!

Lägg upp muffins i en skål och pudra över florsocker.

Receptet räcker till cirka 10 stora muffins.


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Johanna Sjöberg
30 juni 2014

Mm så goda bästa som finns

Kommentar av Lisa
4 oktober 2012

Jätte goda :D typ det bästa som finns

Kommentar av Celine
8 april 2012

Tack vare detta recept är jag nu proffs på att göra kladdkakor. Det går inte en månad utan att jag gör minst en sats ;)

Kommentar av osignerat
29 januari 2012

Supergoda, perfekt till kaffe!!!

Kommentar av osignerat
12 januari 2012

Jag har bara kommit så långt att smeten är klar!!!!! Den är supergod!!! Mvh Ebba och Carolina :) =)

Kommentar av mee<333 (på moviestarplanet.se)
5 november 2011

Man SKA äta dom med sked! :D

Kommentar av osignerat
5 november 2011

Tycker om när de är riktigt kladdiga. Vispa då med gaffel och inte elvisp.Blir för luftiga då. De verkar smetiga när de är varma, men ställ dem i kylen ett tag så ska ni se!! Samma sak med kladdkakor :).

Kommentar av Angelica, 16år
24 oktober 2011

Dom står och gräddar i ugnen, ser jättegoda ut än så länge!

Kommentar av osignerat
18 oktober 2011

Tjatjja...

Kommentar av osignerat
18 augusti 2011

Världens bästa kladdkakemuffins! :D<3

Svar av Namn/signatur
4 oktober 2011

Jag vet, du är bäst sötnos! Älskar dig, din kille! ;*<3

Svar av Doa
4 oktober 2011

Jag älskar dig med! Du är så himla sööööt! ;*<3

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | Nästa »


Kantareller

Sommarsvamp till pasta, pytt och sallad!

Att hitta sommarens första kantareller är ett magiskt ögonblick. Njut dem nystekta på en toast eller förvandla dem till en enkel sommarsallad.

Snart fylls skogarna på nytt med svamp, men nu är gul kantarell fortfarande en riktig lyx som dyker upp i gräset runt stigar och skogsvägar.
De första fynden vi bärgar, försiktigt plockade i solhatten, smörsteker vi alltid och lägger på en skiva rostat surdegsbröd. Kanske lite flingsalt och svartpeppar att strö över. Så enkelt men otroligt gott!
Ganska snart vill vi ha omväxling och gör en gräddig kantarellstuvning som gör sig på både bröd, som täcke på nöt– eller lammkött i ugn eller som tillbehör till vilt.
Kantareller passar också fint i lätta, somriga rätter. En pytt med kantareller lockar fram smakerna hos alla ingredienser och en snabb kantarellpasta är enkel sommarmat med festsmak.
Prova gärna att smörsteka kantarellerna och toppa en god grönsallad med dem. Ett annorlunda men riktigt gott sätt att njuta av sommarens första svampskörd!

 svamprecept.se

Frukostbullar

Vakna mjukt!

Att vakna på rätt sida är en bragd. Med mjuka frukostbröd är du en bra bit på väg.

frukostbullar.se

Fjärde oktober är kanelbullens dag

Fira kanelbullens dag!

Nu kavlar vi upp ärmarna och firar kanelbullens dag med en mäktig butterkaka!

bakabullar.se


Viltskav

Vildare matlagning

I frysdisken finns flera sorters viltskav att välja på. Låt viltsmaken komma fram eller tämj den - prova renskav med äpple!

Vilt är ett klimatsmart alternativ som dessutom ger mycket smak. Låt viltmatlagningen bli en del av vardagen i en härlig pasta carbonara med renskav, som spetsas med enbär!

En klassisk viltskavsgryta blir en rustik festmåltid tillsammans med pressad potatis och grönsaker. Välkommen till ett lite vildare kök!

 viltskav.se


Vardagsfavorit i egen tappning

Fiskpinnar Hemgjorda fiskpinnar slår frysdiskens med hästlängder.

Pajrecept

Kryddig korvpaj Låt pajen bli en hel måltid!
Prenumerera direkt! Gratis!

Hemlagat godis

Gräddkola Inget slår hemkokt kola i godispåsen. Det är enklare än du tror, håll koll på när kolan är färdig bara (och försök hålla dig från att smaka brännhet smet...).
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...