Tillbehör

Kladdkaka är gott som det är. Men det kan ju alltid bli bättre med god tillbehör!

Servera din kaka med:

  • Grädde (så vanligt, men så gott!)
  • Grädde med punch eller arrak (och lite, lite socker!)
  • Fruksallad
  • Fruktcoctail
  • Hjortronsylt (OCH grädde!)
  • Jordgubbar
  • Glass

Eller täck kakan med:

  • Chokladkräm, typ Nutella
  • Nougat
  • Smält blockchoklad

Dekorera med:

  • Strössel
  • Riven choklad
  • Varm chokladsås
  • Physalis
  • Mandel eller nötter

Fler tips för kladdkakakan!

Missa inte vår sida med tips på hur du lyckas med kladdkakan!


Kommentar av the hungergames lover
3 mars 2014

Blanda grädde med sylt. Men komm ihåg att sylten inte får ha för stora bitar.

Jag älskrf också the hungergames

Kommentar av ...and i ♡ finnick odair...
3 mars 2014

I ♡ the hungergames

Kommentar av Jennifer
10 maj 2011

Det godaste jag vet är att ha banan i kladdkaka :)

Kommentar av Kakan
9 februari 2011

Något som jag tycker är oslagbart; ställ vispgrädden på spisen och värm den ljummen. Blanda i dumle kolor och rör tills de smält. Tänk på att grädden inte får koka!! När kolorna smält och gräddblandningen är slät utan dumleklumpar tar man av den från spisen och låter den svalna i kylskåpet. När grädden åter är kylskåpskall tar man ut den och vispar försiktigt upp den till en fast kräm.

Lägg på kakan vid servering.

Kommentar av gunghesten
27 augusti 2009

Tips för kladdkakan, hackade hasselnötter och/eller mandel lägger man helst på innan kakan går in i ugnen. Det blir en fantastiskt god överdel av rostade nötter:)

Kommentar av Emma
11 augusti 2009

Jag tycker det är godast att servera kladdkaka tillsammans med creme fraiche blandat med lite vaniljsocker. På så sätt har du det lite syrliga från creme fraichen och det söta från kakan! Supergott! Bra tips för er som inte gillar grädde!

Kommentar av Karolina
27 december 2009

Varma hallon och vaniljglass till kladdkakan är en hitt!

Kommentar av Cecilia
10 april 2009

Gott som tillbehör: Mascarpone.

Att smaksätta mascarponen med vaniljsocker är jättegott, och det blir något alldeles extra om man gör sitt eget vaniljsocker. BUSENKELT! håller i flera år!

Dela 5 vaniljstänger på 3. Lägg i bitarna i en matberedare tillsammans med 1 liter vanligt strösocker. Mixa ordentligt! Sila det, och mixa det grovkorniga som inte faller igenom en gång till.

Mums

Kommentar av Jossan
20 februari 2010

Vispa grädde med lite florsocker och kakao i och ha i hackad daim och bred över kakan så blir det supergott! Brukar även variera med att ha i olika maraboukakor (innan den gräddas), lägg i bitar med daim, vanlig eller digestivechoklad.

Kommentar av Tessan
22 mars 2010

Blev så glad när jag hittade denna sidan! Första gången som jag fått min kladdkaka precis som jag ville ha den =)

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | Nästa »


Äppelkakor

Läckraste äppelkakorna du enkelt bakar själv!

På många håll börjar de första äpplena så smått mogna och vi laddar upp med några klassiska recept på äppelkaka. Smulpaj med äpplen och paj med äppelmos passar många gånger men ibland vill man ha en typisk kaka till kaffet eller efterrätten. Prova vårt recept på saftiga äppelkaka eller gör en riktigt god äppelkaka i långpanna som räcker till många gäster. Själva äter vi oss proppmätta på en nykomponerad äppelkaka med muscovadosocker. Det smakrika rårörsockret ger kakan en extra skjuts och lyfter klassikern till ny höjd!

 efterratter.se

Efterrätter

Saffrans- pannkaka

Finns det en godare efterrätt än saffranspannkaka?

efterratter.se

Efterrätter

Baka en cocoskaka i helgen!

Prova ett nytt recept i helgen! En smakrik och saftig cocoskaka, bakad på grahamsmjöl och täckt med choklad.

efterratter.se


Vardagsfest

Dragongryta

Ingenting går upp mot smaken av dragon och svamp... Laga en festegryta som lockar fram det bästa ur helgen!

Värmande grytor är gott och festligt. Enkelt att ordna när man är många och bekvämt då de kan vara helt klara när gästerna väl kommer.

Prova en smakrik gryta på skinkstek som får smak av svamp och dragon. Eller gör en smakrik och rustik lammgryta med rotfrukter. Perfekt när man vill få upp värmen lite. Den som vill ha en riktig stek, serverad med potatis och gelé lagar lätt en porterstek.

Trevlig middag och glöm inte brödet!

 helgmenyn.se