Tillbehör

Kladdkaka är gott som det är. Men det kan ju alltid bli bättre med god tillbehör!

Servera din kaka med:

  • Grädde (så vanligt, men så gott!)
  • Grädde med punch eller arrak (och lite, lite socker!)
  • Fruksallad
  • Fruktcoctail
  • Hjortronsylt (OCH grädde!)
  • Jordgubbar
  • Glass

Eller täck kakan med:

  • Chokladkräm, typ Nutella
  • Nougat
  • Smält blockchoklad

Dekorera med:

  • Strössel
  • Riven choklad
  • Varm chokladsås
  • Physalis
  • Mandel eller nötter

Fler tips för kladdkakakan!

Missa inte vår sida med tips på hur du lyckas med kladdkakan!


Kommentar av the hungergames lover
3 mars 2014

Blanda grädde med sylt. Men komm ihåg att sylten inte får ha för stora bitar.

Jag älskrf också the hungergames

Kommentar av ...and i ♡ finnick odair...
3 mars 2014

I ♡ the hungergames

Kommentar av Jennifer
10 maj 2011

Det godaste jag vet är att ha banan i kladdkaka :)

Kommentar av Kakan
9 februari 2011

Något som jag tycker är oslagbart; ställ vispgrädden på spisen och värm den ljummen. Blanda i dumle kolor och rör tills de smält. Tänk på att grädden inte får koka!! När kolorna smält och gräddblandningen är slät utan dumleklumpar tar man av den från spisen och låter den svalna i kylskåpet. När grädden åter är kylskåpskall tar man ut den och vispar försiktigt upp den till en fast kräm.

Lägg på kakan vid servering.

Kommentar av gunghesten
27 augusti 2009

Tips för kladdkakan, hackade hasselnötter och/eller mandel lägger man helst på innan kakan går in i ugnen. Det blir en fantastiskt god överdel av rostade nötter:)

Kommentar av Emma
11 augusti 2009

Jag tycker det är godast att servera kladdkaka tillsammans med creme fraiche blandat med lite vaniljsocker. På så sätt har du det lite syrliga från creme fraichen och det söta från kakan! Supergott! Bra tips för er som inte gillar grädde!

Kommentar av Karolina
27 december 2009

Varma hallon och vaniljglass till kladdkakan är en hitt!

Kommentar av Cecilia
10 april 2009

Gott som tillbehör: Mascarpone.

Att smaksätta mascarponen med vaniljsocker är jättegott, och det blir något alldeles extra om man gör sitt eget vaniljsocker. BUSENKELT! håller i flera år!

Dela 5 vaniljstänger på 3. Lägg i bitarna i en matberedare tillsammans med 1 liter vanligt strösocker. Mixa ordentligt! Sila det, och mixa det grovkorniga som inte faller igenom en gång till.

Mums

Kommentar av Jossan
20 februari 2010

Vispa grädde med lite florsocker och kakao i och ha i hackad daim och bred över kakan så blir det supergott! Brukar även variera med att ha i olika maraboukakor (innan den gräddas), lägg i bitar med daim, vanlig eller digestivechoklad.

Kommentar av Tessan
22 mars 2010

Blev så glad när jag hittade denna sidan! Första gången som jag fått min kladdkaka precis som jag ville ha den =)

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | Nästa »


Vintersoppor

Värmande vintersmaker med råvaror i säsong!

Gråa och kyliga novemberdagar kräver värme inombords. En ångande rotfruktssoppa med fänkål och tomat tinar frusna vintersjälar!

Vintermat måste inte vara lika grå som dagsljuset. Och även om man är miljöklok och väljer mat efter säsong så går det att laga god, vacker och värmande mat i november.
Mota undan förkylningen med basilikasoppa eller gör klassisk, värmande vintersoppa med fisk. Kanske ett långkok på köttsoppa med rotfrukter eller en värmande rödbetssoppa passar en kylig dag när man bara vill vara inomhus?
En vegetarisk gulaschsoppa är en riktigt mustig och värmande vintersoppa. Och så ska man inte glömma ärtsoppan – serverad med grovt bröd är det svårslagen vintermat.
Den som vill krydda soppan lite extra kan prova en rotfruktssoppa med fänkål och chili – en soppa som garanterat värmer i vinterrusket!

 sopprecept.se

Gratängrecept

Goda gratänger värmer

Mat i ugn är bekvämt. En god gratäng sköter sig själv och mättar många!

gratäng.se

Godis till påsk

Påskgodis för små och stora

Snyggt och gott ska påskgodiset vara. Lättlagat dessutom - som tryffel med mandel och vanilj!

påskgodisrecept.se


Sallad till buffén

Somrig sallad till buffén

Nej, nytt är det inte, men så gott! Klassikern grekisk sallad med salta oliver, välmogna tomater och fetaost tar sin välförtjänta plats på buffén.

Till sommaren blir våra vanligaste salladsgrönsaker som bäst: svenskodlade, mogna, nyskördade. Då passar det bra göra en härlig sallad till buffén. Om salladen ska mätta är det bra att göra den mättande, som ljummen potatissallad med bacon och brieost eller smakrik pestokryddad pastasallad. Vänta till dagen för festen med att lägga samman salladen eftersom vissa grönsaker blir trista av att ligga! Däremot kan dressingen förberedas och potatis eller gryn kokas i förväg. Servera rumstempererad för att få så mycket smak av sommar som möjligt.

 salladsrecept.se