Tillbehör

Kladdkaka är gott som det är. Men det kan ju alltid bli bättre med god tillbehör!

Servera din kaka med:

  • Grädde (så vanligt, men så gott!)
  • Grädde med punch eller arrak (och lite, lite socker!)
  • Fruksallad
  • Fruktcoctail
  • Hjortronsylt (OCH grädde!)
  • Jordgubbar
  • Glass

Eller täck kakan med:

  • Chokladkräm, typ Nutella
  • Nougat
  • Smält blockchoklad

Dekorera med:

  • Strössel
  • Riven choklad
  • Varm chokladsås
  • Physalis
  • Mandel eller nötter

Fler tips för kladdkakakan!

Missa inte vår sida med tips på hur du lyckas med kladdkakan!


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Magnus
3 oktober 2023

Limezest är gott!

Kommentar av the hungergames lover
3 mars 2014

Blanda grädde med sylt. Men komm ihåg att sylten inte får ha för stora bitar.

Jag älskrf också the hungergames

Kommentar av ...and i ♡ finnick odair...
3 mars 2014

I ♡ the hungergames

Kommentar av Jennifer
10 maj 2011

Det godaste jag vet är att ha banan i kladdkaka :)

Kommentar av Kakan
9 februari 2011

Något som jag tycker är oslagbart; ställ vispgrädden på spisen och värm den ljummen. Blanda i dumle kolor och rör tills de smält. Tänk på att grädden inte får koka!! När kolorna smält och gräddblandningen är slät utan dumleklumpar tar man av den från spisen och låter den svalna i kylskåpet. När grädden åter är kylskåpskall tar man ut den och vispar försiktigt upp den till en fast kräm.

Lägg på kakan vid servering.

Kommentar av gunghesten
27 augusti 2009

Tips för kladdkakan, hackade hasselnötter och/eller mandel lägger man helst på innan kakan går in i ugnen. Det blir en fantastiskt god överdel av rostade nötter:)

Kommentar av Emma
11 augusti 2009

Jag tycker det är godast att servera kladdkaka tillsammans med creme fraiche blandat med lite vaniljsocker. På så sätt har du det lite syrliga från creme fraichen och det söta från kakan! Supergott! Bra tips för er som inte gillar grädde!

Kommentar av Karolina
27 december 2009

Varma hallon och vaniljglass till kladdkakan är en hitt!

Kommentar av Cecilia
10 april 2009

Gott som tillbehör: Mascarpone.

Att smaksätta mascarponen med vaniljsocker är jättegott, och det blir något alldeles extra om man gör sitt eget vaniljsocker. BUSENKELT! håller i flera år!

Dela 5 vaniljstänger på 3. Lägg i bitarna i en matberedare tillsammans med 1 liter vanligt strösocker. Mixa ordentligt! Sila det, och mixa det grovkorniga som inte faller igenom en gång till.

Mums

Kommentar av Jossan
20 februari 2010

Vispa grädde med lite florsocker och kakao i och ha i hackad daim och bred över kakan så blir det supergott! Brukar även variera med att ha i olika maraboukakor (innan den gräddas), lägg i bitar med daim, vanlig eller digestivechoklad.

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | Nästa »


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Sallad till buffén

Somrig sallad till buffén

Nej, nytt är det inte, men så gott! Klassikern grekisk sallad med salta oliver, välmogna tomater och fetaost tar sin välförtjänta plats på buffén.

salladsrecept.se

Scones

Pizzascones

Sugen på hemlagad pizza?

Här är en snabbvariant som passar fint både till enklare huvudrätt eller i stället för en varm macka.

scones.se


Kyckling

Citrongrillad

Citron och timjan kan aldrig bli fel. Servera citronkyckling, där honung och timjan ger smak.

Helgrillad kyckling är för många en självklar helgrätt. I dag finns det både svenskuppfödd och kravmärkt kyckling att köpa på många orter. På så sätt kan du styra över kvalitén på djuruppfödning. Dessutom blir den så mycket godare än färdigköpt! Att laga kyckling i ugn är tacksamt och brukar bli bra. Laga helstekt kyckling med yoghurt eller prova ett gott recept på citronkyckling med timjan.

Den som inte har tid utan behöver kortare tid i ugn väljer ostgratinerad kyckling eller kanske baconlindad dragonkyckling.

Smakfull helg önskar pepparochsalt.se!

 kycklingrecept.nu