Tillbehör

Kladdkaka är gott som det är. Men det kan ju alltid bli bättre med god tillbehör!

Servera din kaka med:

  • Grädde (så vanligt, men så gott!)
  • Grädde med punch eller arrak (och lite, lite socker!)
  • Fruksallad
  • Fruktcoctail
  • Hjortronsylt (OCH grädde!)
  • Jordgubbar
  • Glass

Eller täck kakan med:

  • Chokladkräm, typ Nutella
  • Nougat
  • Smält blockchoklad

Dekorera med:

  • Strössel
  • Riven choklad
  • Varm chokladsås
  • Physalis
  • Mandel eller nötter

Fler tips för kladdkakakan!

Missa inte vår sida med tips på hur du lyckas med kladdkakan!


Kommentar av the hungergames lover
3 mars 2014

Blanda grädde med sylt. Men komm ihåg att sylten inte får ha för stora bitar.

Jag älskrf också the hungergames

Kommentar av ...and i ♡ finnick odair...
3 mars 2014

I ♡ the hungergames

Kommentar av Jennifer
10 maj 2011

Det godaste jag vet är att ha banan i kladdkaka :)

Kommentar av Kakan
9 februari 2011

Något som jag tycker är oslagbart; ställ vispgrädden på spisen och värm den ljummen. Blanda i dumle kolor och rör tills de smält. Tänk på att grädden inte får koka!! När kolorna smält och gräddblandningen är slät utan dumleklumpar tar man av den från spisen och låter den svalna i kylskåpet. När grädden åter är kylskåpskall tar man ut den och vispar försiktigt upp den till en fast kräm.

Lägg på kakan vid servering.

Kommentar av gunghesten
27 augusti 2009

Tips för kladdkakan, hackade hasselnötter och/eller mandel lägger man helst på innan kakan går in i ugnen. Det blir en fantastiskt god överdel av rostade nötter:)

Kommentar av Emma
11 augusti 2009

Jag tycker det är godast att servera kladdkaka tillsammans med creme fraiche blandat med lite vaniljsocker. På så sätt har du det lite syrliga från creme fraichen och det söta från kakan! Supergott! Bra tips för er som inte gillar grädde!

Kommentar av Karolina
27 december 2009

Varma hallon och vaniljglass till kladdkakan är en hitt!

Kommentar av Cecilia
10 april 2009

Gott som tillbehör: Mascarpone.

Att smaksätta mascarponen med vaniljsocker är jättegott, och det blir något alldeles extra om man gör sitt eget vaniljsocker. BUSENKELT! håller i flera år!

Dela 5 vaniljstänger på 3. Lägg i bitarna i en matberedare tillsammans med 1 liter vanligt strösocker. Mixa ordentligt! Sila det, och mixa det grovkorniga som inte faller igenom en gång till.

Mums

Kommentar av Jossan
20 februari 2010

Vispa grädde med lite florsocker och kakao i och ha i hackad daim och bred över kakan så blir det supergott! Brukar även variera med att ha i olika maraboukakor (innan den gräddas), lägg i bitar med daim, vanlig eller digestivechoklad.

Kommentar av Tessan
22 mars 2010

Blev så glad när jag hittade denna sidan! Första gången som jag fått min kladdkaka precis som jag ville ha den =)

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | Nästa »


Sparrispajer

Gröna vårpajer med sparris till Valborg!

Våren är här och vi bjuder på de bästa buffépajerna till vårfesten!

Maj är här och vi inviger vårmånaden med gröna smaker. Laga en vårgrön paj till Valborgsbordet Perfekt till buffén eller som bas i en hel middag. En matig paj på de första skira kirskålsbladen eller en värmande skål nässelsoppa är grön mat av sådant du kan skörda själv. Annars är sparris är en favorit bland vårsmakerna. Perfekt som plockmat eller i en god sparrispaj med färskost. Vill du ha mer smak provar du något av våra nya recept: Sparrispaj med fetaost och tomater, eller en sparrispaj med bacon och schalottenlök. Perfekt buffémat och riktigt vårgrönt på festbordet.

Trevlig helg önskar pepparochsalt.se!

 pajrecept.se

Vardagsrecept

Enklaste fiskrätten mättar många

Smidigaste vardagsfisken är varken torr eller smaklös. Laga några allt-i-ett favoriter, som fisk i sås på risbädd.

fiskrecept.nu

Svalkande dryck

Svalkande recept

Sommarvärmen är här och vi längtar efter något svalkande i solen. Prova en välkyld drink på vattenmelon och mynta!

fruktrecept.se


Bröd till jul

Julens bästa bröd

Kryddigt, mustigt julbröd passar inte bara på julbordet. Njut hela december av julens bästa bröd!

Att baka vörtbröd är tradition sedan 1600-talet i Sverige. Vörten görs av mältad säd och används till att göra öl. Den är mörk och smakrik och gör vörtbrödet fullt av smak och färg. Numera används oftast vörtmix på påse eller flytande vört. Gott julbröd kan också bakas på porter. Vi bjuder på ett kryddigt, lite sött bröd som är typiskt i svensk tradition med smak av fänkål, anis och pomerans.

Glöm inte knäckebrödet, förresten! Förvara det torrt så håller det länge. Till sillen eller skinkan eller en enkel skiva ost förtjänar knäckebrödet, bakat på surdeg, en hedersplats på julbordet.

 hembakatbrod.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Bagels

Läckert segt. Favoritbrödet som både kokas och gräddas i ugn. Fyll med favoritpålägg för en lyxig macka.
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...