Vanlig kladdkakaKlassiskt, enkelt och så gott! Du behöver:
Gör så här:Vispa samman smält smör eller margarin, socker och ägg. Rör ner torrvarorna och slå smeten i en smord form med löstagbar kant. Grädda i 180 grader i cirka 15-18 minuter tills kakan är genombakad i kanten men kladdig i mitten. Låt svalna något och pudra över florsocker.
Fler tips för kladdkakakan!Missa inte vår sida med tips på hur du lyckas med kladdkakan!
Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Jessica
5 januari 2016
Då jag inte orkar kolla igenom alla kommentarer..hur stor form ska man ha? Min är 22cm bör jag dubbla receptet då så den inte blir supertunn? Kommentar av
Fundersam själ i höstmörkret
2 november 2013
Jag tycker inte om florsocker, kan man ta bakpulvret som man ska ha i smeten och pudra det ovanpå istället? Svar av Namn/signatur
18 november 2013
nej, ta vaniljsocker istället Kommentar av
Josefine
10 oktober 2013
Mycket bra recept! Jag brukar dock lägga till 1 msk kokat kaffe (gärna mörkrost), det lyfter smaken ännu mer. :) Kommentar av
Emma
24 september 2013
Gjorde denna idag. Använde oboy i stället för kakao och minskade sockret. Väldigt smaskigt, dock blev den som en vanlig chokladkaka. Synd.. Kommentar av
Davidoffen
22 januari 2013
Blev enormt god kommer baka det hära receptet många fler gånger. :) Kommentar av
Kladdkak-älskaren
23 november 2012
För att kladdkakan ska bli kladdig, hur länge ska den vara inne? Svar av Anastasia
11 december 2012
15 min. Kommentar av
Banana
29 augusti 2012
Gjorde den med vaniljglasyr(färdigköpt) blev riktigt god!Tack för ett bra recept! Kommentar av
Greta
27 juni 2012
Vad betyder slå smeten?
Redaktionens kommentar
Att slå smeten i formen är detsamma som att hälla den i formen.
Kommentar av
Reyhan
1 juni 2012
Vad betyder krm?
Redaktionens kommentar
Kryddmått - som är 1 milliliter.
Äldre kommentarerMorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! GrillaHälsa våren vid grillenTill Valborg vill vi grilla! Gör en riktigt god potatissallad med bacon som stillar hungern i väntan på den perfekta glöden. Sallader med grynGrynen som gör detNu är våren här och det är dags att damma av picknickkorgen. Packa ner en matig kamutvetesallad med avocado och mozzarella! Baka luftigt!Frasigt nybakat brödLuftiga bröd med härlig skorpa går att baka på många sätt. Men till stor del hänger det på mjölet. Specialvetemjöl och durumvete gör sitt för att få den rätta smaken. Men tekniken är minst lika viktig. Bakar du luftiga långpannebröd med ost eller oliver så ska degen vara lös och riktigt ordentligt knådad. Gör du focaccia så ska den få tid att jäsa för att bli lyckad. En pizzadeg får bättre kanter om du gör en fördeg. Och frasiga smörgåsbröd på durumvete behöver formas försiktigt så inte luften går ur dem innan gräddningen. Men belöningen är riktigt god och väl värd jobbet! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
En nou in het Nederlands.