Vanlig kladdkaka

Klassiskt, enkelt och så gott!

Du behöver:

  • 1 dl smält smör eller margarin (90g)
  • 2 ägg
  • 2,5 dl strösocker eller rårörsocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1 krm bakpulver

Gör så här:

Vispa samman smält smör eller margarin, socker och ägg. Rör ner torrvarorna och slå smeten i en smord form med löstagbar kant. Grädda i 180 grader i cirka 15-18 minuter tills kakan är genombakad i kanten men kladdig i mitten. Låt svalna något och pudra över florsocker.

 

 

 

Fler tips för kladdkakakan!

Missa inte vår sida med tips på hur du lyckas med kladdkakan!

 


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Jacco
18 oktober 2016

En nou in het Nederlands.

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Jessica
5 januari 2016

Då jag inte orkar kolla igenom alla kommentarer..hur stor form ska man ha? Min är 22cm bör jag dubbla receptet då så den inte blir supertunn?

Kommentar av Fundersam själ i höstmörkret
2 november 2013

Jag tycker inte om florsocker, kan man ta bakpulvret som man ska ha i smeten och pudra det ovanpå istället?

Svar av Namn/signatur
18 november 2013

nej, ta vaniljsocker istället

Kommentar av Josefine
10 oktober 2013

Mycket bra recept! Jag brukar dock lägga till 1 msk kokat kaffe (gärna mörkrost), det lyfter smaken ännu mer. :)

Kommentar av Emma
24 september 2013

Gjorde denna idag. Använde oboy i stället för kakao och minskade sockret. Väldigt smaskigt, dock blev den som en vanlig chokladkaka. Synd..

Kommentar av Davidoffen
22 januari 2013

Blev enormt god kommer baka det hära receptet många fler gånger. :)

Kommentar av Kladdkak-älskaren
23 november 2012

För att kladdkakan ska bli kladdig, hur länge ska den vara inne?

Svar av Anastasia
11 december 2012

15 min.

Kommentar av Banana
29 augusti 2012

Gjorde den med vaniljglasyr(färdigköpt) blev riktigt god!Tack för ett bra recept!

Kommentar av Greta
27 juni 2012

Vad betyder slå smeten?

Redaktionens kommentar
Att slå smeten i formen är detsamma som att hälla den i formen.
Kommentar av Reyhan
1 juni 2012

Vad betyder krm?

Redaktionens kommentar
Kryddmått - som är 1 milliliter.

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | Nästa »


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Mors dag

Klassiska kakor till Mors dag

På söndag, i slutet av blommande maj firar vi Mors dag med klassiska bakverk som chokladsmakande drömrulltårta, fylld med härlig smörkräm.

bakakaka.se

Scones

Fika om 15 minuter

Lyxigt nybakat på några minuter? Scones är alltid rätt svar!

scones.se


Soppa

Vardag med stil

Tillbaka till vardagen efter alla helger. Starta upp med soppa och hembakat knäckebröd!

Sopa ut de sista spåren av helgmaten och laga vardagsmat med stil! En enkel men elegant rödbetssoppa, en värmande morotssoppa eller god potatissoppa går snabbt att laga och mättar gott.

Ett hembakat bröd till ger stil åt den enklast måltid, kanske ett gott dinkelbröd. Vill du vara säker på succé satsar du på eget, hembakat knäckebröd. Servera enbart med smör eller en god hårdost och vardagskvällen känns med ens betydligt ljusare!

En god fortsättning på den nya året!

 sopprecept.se