Vanlig kladdkaka

Klassiskt, enkelt och så gott!

Du behöver:

  • 1 dl smält smör eller margarin (90g)
  • 2 ägg
  • 2,5 dl strösocker eller rårörsocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1 krm bakpulver

Gör så här:

Vispa samman smält smör eller margarin, socker och ägg. Rör ner torrvarorna och slå smeten i en smord form med löstagbar kant. Grädda i 180 grader i cirka 15-18 minuter tills kakan är genombakad i kanten men kladdig i mitten. Låt svalna något och pudra över florsocker.

 

 

 

Fler tips för kladdkakakan!

Missa inte vår sida med tips på hur du lyckas med kladdkakan!

 


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Jacco
18 oktober 2016

En nou in het Nederlands.

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Id forever want to be update on new articles on this internet site, bookmarked ! . geddecdeeckdegcd
8 maj 2016

Id forever want to be update on new articles on this internet site, bookmarked ! . geddecdeeckdegcd

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Jessica
5 januari 2016

Då jag inte orkar kolla igenom alla kommentarer..hur stor form ska man ha? Min är 22cm bör jag dubbla receptet då så den inte blir supertunn?

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Thank you, I have just been searching for information approximately this subject for ages and yours is the best I have came upon till now. But, what concerning the conclusion? Are you certain in regards to the supply? aecckaakbckdgccb
24 maj 2015

Thank you, I have just been searching for information approximately this subject for ages and yours is the best I have came upon till now. But, what concerning the conclusion? Are you certain in regards to the supply? aecckaakbckdgccb

Kommentar av Fundersam själ i höstmörkret
2 november 2013

Jag tycker inte om florsocker, kan man ta bakpulvret som man ska ha i smeten och pudra det ovanpå istället?

Svar av Namn/signatur
18 november 2013

nej, ta vaniljsocker istället

Kommentar av Josefine
10 oktober 2013

Mycket bra recept! Jag brukar dock lägga till 1 msk kokat kaffe (gärna mörkrost), det lyfter smaken ännu mer. :)

Kommentar av Emma
24 september 2013

Gjorde denna idag. Använde oboy i stället för kakao och minskade sockret. Väldigt smaskigt, dock blev den som en vanlig chokladkaka. Synd..

Kommentar av Davidoffen
22 januari 2013

Blev enormt god kommer baka det hära receptet många fler gånger. :)

Kommentar av Kladdkak-älskaren
23 november 2012

För att kladdkakan ska bli kladdig, hur länge ska den vara inne?

Svar av Anastasia
11 december 2012

15 min.

Kommentar av Banana
29 augusti 2012

Gjorde den med vaniljglasyr(färdigköpt) blev riktigt god!Tack för ett bra recept!

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | Nästa »


Rabarber

Nya varianter på klassisk rabarberpaj

Årets första rabarber smakar alltid fantastiskt. Gör sommarsmaken rättvis i ett nytt recept på klassisk smulpaj med smak av kolakaka.

Värmen får rabarbern att skjuta fart. Dessa syrliga stänglar blev populära i landet först när inte bara de rikaste hade råd med socker. Idag är de en självklar del av försommaren för många av oss. Smälta i kräm, i saft och längre fram i sylt.
Men allra mest sommar smakar nog rabarberpajen. Varianterna är många: Från allra mest klassiska smulpajen till rabarberpaj med havretäcke, smulpaj med kolasmak eller rabarberpaj med mandelmassa. Kanske en rabarberpaj med kardemumma eller ett gott recept på rabarberpaj med smul som smakar kolakaka?

 smulpaj.se

Festgryta

Burgundisk köttgryta

Vin passar inte bara till maten. Gör en mustig burgundisk köttgryta till helgen!

helgmenyn.se

Gott och bekvämt

Krämig paprika–risotto

En krämig risotto är riktig festmat. Trots att den är både snabblagad och sköter sig själv!

risotto.nu


Helgtipset

Lasagne till helgen!

Finns det någonting som går upp mot en ångande, nygräddad lasagne?

En lasagne kan lagas på en mängd läckra

sätt. Vegetarisk med keso,

gjord på lammfärs eller

varför inte kycklinglasagne?

Och lasagne är inte svårlagat eller tidskrävande! Väl i ugnen sköter den sig själv och du får tid att fixa sallad, göra vitlöksbröd och provsmaka vinet!

God helg önskar Pepparochsalt!

 lasagne.nu


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...