Vanlig kladdkaka

Klassiskt, enkelt och så gott!

Du behöver:

  • 1 dl smält smör eller margarin (90g)
  • 2 ägg
  • 2,5 dl strösocker eller rårörsocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1 krm bakpulver

Gör så här:

Vispa samman smält smör eller margarin, socker och ägg. Rör ner torrvarorna och slå smeten i en smord form med löstagbar kant. Grädda i 180 grader i cirka 15-18 minuter tills kakan är genombakad i kanten men kladdig i mitten. Låt svalna något och pudra över florsocker.

 

 

 

Fler tips för kladdkakakan!

Missa inte vår sida med tips på hur du lyckas med kladdkakan!

 


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Id forever want to be update on new articles on this internet site, bookmarked ! . geddecdeeckdegcd
8 maj 2016

Id forever want to be update on new articles on this internet site, bookmarked ! . geddecdeeckdegcd

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Jessica
5 januari 2016

Då jag inte orkar kolla igenom alla kommentarer..hur stor form ska man ha? Min är 22cm bör jag dubbla receptet då så den inte blir supertunn?

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Thank you, I have just been searching for information approximately this subject for ages and yours is the best I have came upon till now. But, what concerning the conclusion? Are you certain in regards to the supply? aecckaakbckdgccb
24 maj 2015

Thank you, I have just been searching for information approximately this subject for ages and yours is the best I have came upon till now. But, what concerning the conclusion? Are you certain in regards to the supply? aecckaakbckdgccb

Kommentar av Fundersam själ i höstmörkret
2 november 2013

Jag tycker inte om florsocker, kan man ta bakpulvret som man ska ha i smeten och pudra det ovanpå istället?

Svar av Namn/signatur
18 november 2013

nej, ta vaniljsocker istället

Kommentar av Josefine
10 oktober 2013

Mycket bra recept! Jag brukar dock lägga till 1 msk kokat kaffe (gärna mörkrost), det lyfter smaken ännu mer. :)

Kommentar av Emma
24 september 2013

Gjorde denna idag. Använde oboy i stället för kakao och minskade sockret. Väldigt smaskigt, dock blev den som en vanlig chokladkaka. Synd..

Kommentar av Davidoffen
22 januari 2013

Blev enormt god kommer baka det hära receptet många fler gånger. :)

Kommentar av Kladdkak-älskaren
23 november 2012

För att kladdkakan ska bli kladdig, hur länge ska den vara inne?

Svar av Anastasia
11 december 2012

15 min.

Kommentar av Banana
29 augusti 2012

Gjorde den med vaniljglasyr(färdigköpt) blev riktigt god!Tack för ett bra recept!

Kommentar av Greta
27 juni 2012

Vad betyder slå smeten?

Redaktionens kommentar
Att slå smeten i formen är detsamma som att hälla den i formen.

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | Nästa »


Plommontider

Plommon till godaste kakorna och sylt!

Mjuk plommonkaka är ett fint sätt att ta vara på höstens plommon. Prova ett nytt recept och gör en riktig höstfika!

Plommonen är mogna och vi vill såklart ta vara på all den goda frukten. Några burkar god plommonsylt är perfekt att ta fram till vinterns desserter eller kakbak. Vill du variera så smaksätt sylten och koka plommonsylt med kardemumma. Riktigt gott till vaniljglass!
Eller baka en mjuk plommonkaka av lite av all frukten. Ett nytt, gott och lättbakat recept som passar både till efterrätt och som lyxig fika. God höstkaka som passar med glass eller vaniljsås!

 kokasylt.se

Frukostbullar

Börja dagen med nybakat!

Att vakna till doften av nybakat bröd höjer humöret hos de flesta. Gör lättbakade frukostbullar som jäser över natten!

frukostbullar.se

Grönkål

Grönkål + pasta = sant

Nu finns det inte många färska, svenska grönsaker att få i novembermörkret, men den vitaminspäckade grönkålen är ett viktigt undantag. Dessutom passar den hand i handske med pasta som i en mustig lasagne med grönkål och färskost.

lasagne.nu


Kyckling till helgen

Smakfylld kyckling

Fira helgen med kyckling i ugn! Prova filéer fyllda med kryddig salsiccia.

Kyckling är lätt mat, både att laga och att smaksätta. Använd ugnen och välj ett bekvämt recept på kyckling med mycket smak. Helgrillad passar den med såväl citron som yoghurt eller äpple och lime. Klassikerna att laga kyckling med bacon är alltid gott, gärna tillsammans med ugnsbakade rotfrukter och potatis. Gratinera filéer tillsammans med tomat och ost har du en snabb helgrätt. Eller prova ett gott recept på kyckling med kryddig korv som garanterat ger helgkänsla i köket!

 kycklingrecept.nu


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Smått och gott

Mandelkakor. Småkakor är stor bakning! Det enkla är ibland det allra godaste.
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...