Vanlig kladdkakaKlassiskt, enkelt och så gott! Du behöver:
Gör så här:Vispa samman smält smör eller margarin, socker och ägg. Rör ner torrvarorna och slå smeten i en smord form med löstagbar kant. Grädda i 180 grader i cirka 15-18 minuter tills kakan är genombakad i kanten men kladdig i mitten. Låt svalna något och pudra över florsocker.
Fler tips för kladdkakakan!Missa inte vår sida med tips på hur du lyckas med kladdkakan!
Rapportera olämplig kommentar Kommentar av
Jessica
5 januari 2016
Då jag inte orkar kolla igenom alla kommentarer..hur stor form ska man ha? Min är 22cm bör jag dubbla receptet då så den inte blir supertunn? Kommentar av
Fundersam själ i höstmörkret
2 november 2013
Jag tycker inte om florsocker, kan man ta bakpulvret som man ska ha i smeten och pudra det ovanpå istället? Svar av Namn/signatur
18 november 2013
nej, ta vaniljsocker istället Kommentar av
Josefine
10 oktober 2013
Mycket bra recept! Jag brukar dock lägga till 1 msk kokat kaffe (gärna mörkrost), det lyfter smaken ännu mer. :) Kommentar av
Emma
24 september 2013
Gjorde denna idag. Använde oboy i stället för kakao och minskade sockret. Väldigt smaskigt, dock blev den som en vanlig chokladkaka. Synd.. Kommentar av
Davidoffen
22 januari 2013
Blev enormt god kommer baka det hära receptet många fler gånger. :) Kommentar av
Kladdkak-älskaren
23 november 2012
För att kladdkakan ska bli kladdig, hur länge ska den vara inne? Svar av Anastasia
11 december 2012
15 min. Kommentar av
Banana
29 augusti 2012
Gjorde den med vaniljglasyr(färdigköpt) blev riktigt god!Tack för ett bra recept! Kommentar av
Greta
27 juni 2012
Vad betyder slå smeten?
Redaktionens kommentar
Att slå smeten i formen är detsamma som att hälla den i formen.
Kommentar av
Reyhan
1 juni 2012
Vad betyder krm?
Redaktionens kommentar
Kryddmått - som är 1 milliliter.
Äldre kommentarerMorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Tranbär, rönnbär, äpplen och päronAlla höstens bärIngen har väl missat att rönnen har otroligt mycket bär i år? Det tyder på en kall vinter, sägs det, men är också perfekt för att koka rönnbärsmarmelad! ChokladbollarBaka de godaste chokladbollarna!Chokladbollar måste inte smaka barnkalas. Har du tröttnat på klassikern med kokos kan du prova våra chokladbollar med kakao nibs! Sallader med grynGrynen som gör detSallader lagade med gryn och ris av olika slag ger skönt tuggmotstånd och mättar bra. Nu finns det många sorter att välja på; matvete, bulgur och couscous är bara några alternativ. Quinoasallad är vacker och smakrik med fetaost, kidneybönor och pepprig ruccola. Annars kanske bulgursallad passar, med ingredienser som ofta finns hemma. Ha en skön stund i vårsolen! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Rapportera olämplig kommentar
Dölj Rapportera olämplig kommentar
En nou in het Nederlands.