Vanlig kladdkaka

Klassiskt, enkelt och så gott!

Du behöver:

  • 1 dl smält smör eller margarin (90g)
  • 2 ägg
  • 2,5 dl strösocker eller rårörsocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1 krm bakpulver

Gör så här:

Vispa samman smält smör eller margarin, socker och ägg. Rör ner torrvarorna och slå smeten i en smord form med löstagbar kant. Grädda i 180 grader i cirka 15-18 minuter tills kakan är genombakad i kanten men kladdig i mitten. Låt svalna något och pudra över florsocker.

 

 

 

Fler tips för kladdkakakan!

Missa inte vår sida med tips på hur du lyckas med kladdkakan!

 


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Jacco
18 oktober 2016

En nou in het Nederlands.

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Jessica
5 januari 2016

Då jag inte orkar kolla igenom alla kommentarer..hur stor form ska man ha? Min är 22cm bör jag dubbla receptet då så den inte blir supertunn?

Kommentar av Fundersam själ i höstmörkret
2 november 2013

Jag tycker inte om florsocker, kan man ta bakpulvret som man ska ha i smeten och pudra det ovanpå istället?

Svar av Namn/signatur
18 november 2013

nej, ta vaniljsocker istället

Kommentar av Josefine
10 oktober 2013

Mycket bra recept! Jag brukar dock lägga till 1 msk kokat kaffe (gärna mörkrost), det lyfter smaken ännu mer. :)

Kommentar av Emma
24 september 2013

Gjorde denna idag. Använde oboy i stället för kakao och minskade sockret. Väldigt smaskigt, dock blev den som en vanlig chokladkaka. Synd..

Kommentar av Davidoffen
22 januari 2013

Blev enormt god kommer baka det hära receptet många fler gånger. :)

Kommentar av Kladdkak-älskaren
23 november 2012

För att kladdkakan ska bli kladdig, hur länge ska den vara inne?

Svar av Anastasia
11 december 2012

15 min.

Kommentar av Banana
29 augusti 2012

Gjorde den med vaniljglasyr(färdigköpt) blev riktigt god!Tack för ett bra recept!

Kommentar av Greta
27 juni 2012

Vad betyder slå smeten?

Redaktionens kommentar
Att slå smeten i formen är detsamma som att hälla den i formen.
Kommentar av Reyhan
1 juni 2012

Vad betyder krm?

Redaktionens kommentar
Kryddmått - som är 1 milliliter.

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | Nästa »


Glutenfria kakor

Godaste kakorna utan gluten

Glutenfritt är varken tråkigt eller torrt. Glutenfri nougatkaka slår de flesta i samma klass.

Det är lätt att baka bra, glutenfria chokladkakor. Speciellt kladdkakor brukar bli lyckade på glutenfri mix. Baka klassisk kladdkaka eller prova ett nytt recpet på glutenfri kladdkaka med nougat. Enkelt att lyckas med och riktigt gott som efterrätt eller finare fika.

Har du bakat glutenfria småkakor? Chokladkakor, jordnötskakor, havrekakor elller kanelskorpor är alla lättbakade och riktigt goda småkakor. Perfekt för alla som inte äter gluten. Och lika bra för alla andra!

 glutenfriarecept.se

Bagels

Annorlunda fikabröd

Bagels är det perfekta brödet både frukost, lunch och fika. Prova citronbagels!

bagelsrecept.se

Höstlov

Baka på höstlovet

Höstlovet blåser in över oss. Kura inne och baka! Ögongodis är en Halloween-vänlig variant av chokladbollar som passar bra att baka tillsammans.

halloweenrecept.se


Lussekatter

Lussekatter och andra saffransbröd

Saftiga lussekatter till Lucia vill väl alla ha? Svaret är att baka lussekatter med kesella, säger vissa...

Vare sig man bakar vanliga lussekatter med enbart smör eller varianten med kesella gäller det att knåda degen och låta dem jäsa ordentligt för ett bra resultat. Att variera genom att baka i olika former är roligt - det finns massor av idéer att hämta från gamla förebilder: kusar, prästens hår och solvagnar är bara några. Tänk bara på att lägga ungefär jämnstora bullar på samma plåt, så de blir färdiga samtidigt!
Saffran är en fantastisk smaksättare värd sin vikt i guld. En riktigt rejäl butterkaka med saffran, fylld med glöggkokta russin och torkade aprikoser blir maffig fika till julbordet eller kaffebrickan vid Luciafirandet!

 julkakor.se