![]() ![]() Chokladkladdkaka i rutor![]() En kladdkaka av den grövre kalibern. Kraftig chokladsmak och krämigt kladdig i mitten... Helt enkelt en superkladdis! Du behöverReceptet är för 8-10 personer.
Gör så här:Värm ugnen till 175 grader. Smöra en ugnsfast form, cirka 20X30 centimeter. Stö med ströbröd. Grovhacka chokladen och tärna smöret. Smält chokladen och smöret tillsammans. Antingen på svag värme i en tjockbottnad kastrull eller i vattenbad. OBS! Det får inte bli för varmt - då skär sig blandningen och chokladen blir grynig. När chokladen och smöret är smält rör du i sirapen och sockret. Vispa sedan i äggen ett och ett tills du har en tjock och slät chokladkräm. Sikta eller häll ner mjölet under omrörning tills inga klumpar finns kvar. Bred ut smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen i cirka 22 minuter. Tiden varierar från ugn till ugn och beroende på vilken form du använder så provstick med en sticka i mitten av kakan. Den ska vara kladdig i mitten men genombakt i kanterna. Låt kakan svalna helt innan den serveras. Antingen kan du servera den rumsvarm eller kall. Låter du den vila i kyl över natten blir den lättare att skära i fina bitar. ![]() ![]() ![]()
|
|