Recept på citronkladdkaka?
Hej! Jag bakade en suverän citrokladdkaka för några år sedan och har tyvärr inte kvar receptet. Vill minnas att jag hittade det här, men finner det inte. Minns jag fel, eller har du något bra recept på just kladdkaka med citron? Tack!
- Anna
Något sådant recept har vi inte haft, så vitt jag vet. Men det låter väldigt gott - kanske vi provar ut något! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Fika på trappanSolig fika på trappanAllas favorit tigerkakan är enkel att baka och passar perfekt med en kopp kaffe på trappan. GlutenfrittBaka glutenfritt utan mjölmix!Allt fler blir glutenintoleranta. Men det går att baka gott som alla kan äta utan att alltid använda mjölmix. Både pannkakor och kladdkaka! PajreceptBekväma pajer
En smidigare maträtt än paj är svårt att tänka sig. Möjlig att fylla med det du har hemma och variera i det oändliga. Tål att lagas i förväg och värmas när gästerna kommer. Perfekt att ha i frysen när det är bråttom. Självklar på buffén, som lunch, till helgmiddagen… De flesta pajer går dessutom att äta både varma och kalla – bra matsäcksmat. Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Hej Anna jag frågade på fb och fick detta recept (sorry om det inte är tillåtet)
Helen Ståhls recept på Citron kladdkaka
Tid: 60 minuter varav 35 minuter i ugnen
Portioner ca 10 bitar
Ingredienser:
150 g smör
1 st citron
2 st ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1.5 dl vetemjöl
Garnering:
ca 1 msk florsocker
Servering:
ca 5 dl vispgrädde
Gör så här:
Smält smöret i en kastrull. Låt svalna.
Smörj en rund form, ca 20 cm i diameter.
Tvätta citronen och torka den torr.
Riv citronskalet på ett rivjärn.
Skär citronen mitt itu och pressa ur saften, använd gärna en citruspress.
Knäck äggen och häll på strösocker i en bunke.
Vispa ägg och strösocker till en ljusgul fluffig smet med elvisp.
Tillsätt vaniljsocker, rivet citronskal och citronsaft. Blanda till en jämn smet, använd gärna elvispen.
Tillsätt det smälta smöret och vetemjölet. Blanda till en jämn smet, gärna med elvispen på lägsta hastighet.
Häll smeten i den smorda formen.
Grädda mitt i ugnen i 150°C i ca 35 minuter.
Låt kakan svalna. Pudra över florsocker. Vispa grädden.
Servera kakan ljummen eller kall med vispad grädde.