Recept på citronkladdkaka?
Hej! Jag bakade en suverän citrokladdkaka för några år sedan och har tyvärr inte kvar receptet. Vill minnas att jag hittade det här, men finner det inte. Minns jag fel, eller har du något bra recept på just kladdkaka med citron? Tack!
- Anna
Något sådant recept har vi inte haft, så vitt jag vet. Men det låter väldigt gott - kanske vi provar ut något! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! BakelserEgna mazarinerMazariner i plast smakar förpackning. Baka mazariner själv och njut av skillnaden! SmulpajSolmogna bär i smulpajDen enklaste vägen till somrig fika stavas smulpaj. Under ett smuligt täcke är det gott med allt från syrliga krusbär till saftiga jordgubbar! GlutenfrittBaka glutenfritt utan mjölmix!Nyligen kom en rapport som visade att allt fler svenskar inte tål gluten. Glutenfritt, utan mjöl från våra vanligaste sädesslag, blir alltså viktigt för allt fler. Ofta ingår färdig, glutenfri mjölmix i recepten när man ska baka glutenfritt. Men det måste inte vara så. Inte sällan går det att använda mjöl av ris, majs, havre eller kokos. Glutenfri kladdkaka blir ännu bättre utan mix och pannkakor på havremjöl och bovete är både lättstekta och goda. Samma sak med scones. Eller en god glutenfri paj till efterrätt. Garanterat så god att den passar alla! Det går också att hoppa över mjölet helt och göra en chokladkaka med mandelmassa och ren choklad. Riktigt enkelt, riktigt gott och riktigt glutenfritt! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|
Hej Anna jag frågade på fb och fick detta recept (sorry om det inte är tillåtet)
Helen Ståhls recept på Citron kladdkaka
Tid: 60 minuter varav 35 minuter i ugnen
Portioner ca 10 bitar
Ingredienser:
150 g smör
1 st citron
2 st ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1.5 dl vetemjöl
Garnering:
ca 1 msk florsocker
Servering:
ca 5 dl vispgrädde
Gör så här:
Smält smöret i en kastrull. Låt svalna.
Smörj en rund form, ca 20 cm i diameter.
Tvätta citronen och torka den torr.
Riv citronskalet på ett rivjärn.
Skär citronen mitt itu och pressa ur saften, använd gärna en citruspress.
Knäck äggen och häll på strösocker i en bunke.
Vispa ägg och strösocker till en ljusgul fluffig smet med elvisp.
Tillsätt vaniljsocker, rivet citronskal och citronsaft. Blanda till en jämn smet, använd gärna elvispen.
Tillsätt det smälta smöret och vetemjölet. Blanda till en jämn smet, gärna med elvispen på lägsta hastighet.
Häll smeten i den smorda formen.
Grädda mitt i ugnen i 150°C i ca 35 minuter.
Låt kakan svalna. Pudra över florsocker. Vispa grädden.
Servera kakan ljummen eller kall med vispad grädde.