Baconlindad kycklingfilé med ugnsbakad rotfrukter... prova ett recept som är lätt att lyckas med och smakar fantastiskt!
Det är lätt att lyckas bra när man lagar mat med kyckling. Köttet är både magert och saftigt och det går lätt att variera rätterna.
Prova baconlindad kycklingfilé med dragon och du får en helgrätt som går att laga både med tanke på miljö och plånbok. I dag finns både kyckling och bacon som är ekologiskt producerat, och de flesta rotfrukter går fint att hitta kravmärkta.
Att krydda kyckling med örtkryddor ger ofta en fin smak, lindar du den i bacon får du dessutom till en bra brytning mellan örterna, den milda kycklingen och det kraftiga i baconet.
Servera med matvete och örtkryddade, ugnsbakade morötter och rödbetor så har du en festmiddag av det robustare slaget, som smakar betydligt mer än du behövt anstränga dig!
Snabbt, lätt och väldigt gott!
Trevlig mathelg önskar pepparochsalt.se!
kycklingrecept.nu
Hej Anna jag frågade på fb och fick detta recept (sorry om det inte är tillåtet)
Helen Ståhls recept på Citron kladdkaka
Tid: 60 minuter varav 35 minuter i ugnen
Portioner ca 10 bitar
Ingredienser:
150 g smör
1 st citron
2 st ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1.5 dl vetemjöl
Garnering:
ca 1 msk florsocker
Servering:
ca 5 dl vispgrädde
Gör så här:
Smält smöret i en kastrull. Låt svalna.
Smörj en rund form, ca 20 cm i diameter.
Tvätta citronen och torka den torr.
Riv citronskalet på ett rivjärn.
Skär citronen mitt itu och pressa ur saften, använd gärna en citruspress.
Knäck äggen och häll på strösocker i en bunke.
Vispa ägg och strösocker till en ljusgul fluffig smet med elvisp.
Tillsätt vaniljsocker, rivet citronskal och citronsaft. Blanda till en jämn smet, använd gärna elvispen.
Tillsätt det smälta smöret och vetemjölet. Blanda till en jämn smet, gärna med elvispen på lägsta hastighet.
Häll smeten i den smorda formen.
Grädda mitt i ugnen i 150°C i ca 35 minuter.
Låt kakan svalna. Pudra över florsocker. Vispa grädden.
Servera kakan ljummen eller kall med vispad grädde.