Hur får kladdkakan krispig yta?

Hur får man kladdkakan att bli ännu krispigare och hårdare på ytan?

- Di

Om jag ville ha krispigare yta skulle jag prova att tillsätta lite extra socker, eventuellt minska något på fettet och höja temperaturen lite.



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Kommentar av Rim Din
26 december 2012

Tillsätt sirap det gör den krispig jag brukar göra egen sirap och säta den. Då blir den jätte krispig och god




Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Mellanmål

Fyll på med mellanmål

Blodsockret dippar. Nu är goda råd dyra. Det är dags för mellanmål! Plocka fram björnbärsmuffins med chokladsmak.

bärrecept.se

Festgryta

Burgundisk köttgryta

Vin passar inte bara till maten. Gör en mustig burgundisk köttgryta till helgen!

helgmenyn.se


Smulpaj

Rabarberpaj med mandeltäcke

Första rabarberpajen för säsongen är den allra godaste. Smaksätt med citron!

Härligt friska rabarber dyker upp i trädgårdsland och butiker allt längre norrut i landet. En klassisk smulpaj förvandlar den syrliga stjälken till sommrig efterrätt. Variera pajen med havretäcke eller gör en god kardemummavariant som smakar lika bra kyld som ljummen. Pepparochsalt rekommenderar en nykomponerad smulpaj med mandelmassa i täcket och citron som smaksättare. Riktigt gott även för den som inte tål gluten.

 smulpaj.se