Valfri chokladkladdkaka

En kladdkaka som går fint att variera - inskickad av en av våra läsare. Tack Ulrika för receptet!

Du behöver:

  • 200 g smör
  • 200 g choklad (valfri sort,  gärna smaksatt tex Marabou apelsinkrokant)
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • (ca 1 msk kakao, om man vill ha lite mörkare chokladsmak)

Gör så här:

Smält smöret i micron. Bryt sönder chokladen och lägg den i smöret. Rör om till allt smält.

Tillsätt mjölet. Rör ner ett ägg i taget. Tillsätt sockret och ev kakao. Rör smeten slät.

Häll ut i en silikonform eller smörad och bröad form. Grädda 12 minuter i 175°. Ta ut och låt kallna (eller ät direkt med sked)

Servera gärna med lite lättvispad vaniljgrädde.

Hoppas att det ska smaka!!

Fler tips för kladdkakakan!

Missa inte vår sida med tips på hur du lyckas med kladdkakan!


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
12 februari 2015

Receptet för kladdkaka med mörk choklad går också alldeles utmärkt att använda valfri choklad till istället. Jag har gjort med vit, mint krokant, apelsin krokant mm. Blir super bra varje gång!

Gör man med vit choklad kan jag varmt rekommendera hemagjord hallonsås och vaniljglass till!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Hey there! Do you know if they make any plugins to help with Search Engine Optimization? I'm trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I'm not seeing very good results. If you know of any please share. Thank you! cdgcekcceedefbeb
6 juni 2014

Hey there! Do you know if they make any plugins to help with Search Engine Optimization? I'm trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I'm not seeing very good results. If you know of any please share. Thank you! cdgcekcceedefbeb

Kommentar av Nina
1 januari 2011

Jag prövade en gång med mintkrokant det vart super gott!!!!

Kommentar av Anonym
10 december 2010

Knappast ett bra recept.

Kommentar av Nabaa
10 november 2010

Det var väldigt bra recept!

Kommentar av Louise
22 september 2009

Låter som en riktigt smarrig chokladkaka, men den måste vara bra mycket onyttigare än en vanlig kladdkaka... 200ge smör, 200 gr choklad och 2dl socker = ojojoj...

Kommentar av blomman
16 oktober 2009

undra hur det skulle smaka med vitchoklad?

Kolla in min blogg: http://liljasvart.blogspot.com/

Kommentar av Smetarn
22 oktober 2009

Ska den verkligen bara vara inne i 12 minuter?

Hade inne min i 21 minuter, men det var bara smet av den.

Men annars väldigt god !

Kommentar av 2 bagare o 1 smet
4 april 2009

fungerar inte med 200gram romerska bågar :(

Redaktionens kommentar
Okej... då vet vi det :)
Svar av gör det
17 oktober 2011

testa igen

Kommentar av Ulrika
11 maj 2010

Mitt tips är att inte ha i all choklad. Ta 100gram i istället och sedan hackar man restens grovt och lägger i i slutet! MUMS!! 1 tsk kakao i är gott!

Ha även i 2 tsk vaniljsocker och 2 tsk bakpulver.

Äldre kommentarer

|  1  | 2 |


Svamprecept

Höstens godaste svamprecept.

Svamp lyfter en mängd härliga hösträtter. Till exempel en långsam potatisgratäng med skogssvamp och gräslök.

Omeletter, pytt och stuvning – svamp platsar i mängder av snabba rätter. Men framförallt i mustiga, smakrika rätter som grytor, gratänger eller pajer. Mat som gärna får ta lite tid för att bli bra. Speciellt på hösten då det finns rikligt med nyskördat att njuta av.
Klassiska höstgrytor med nötkött, eller älg, rotfrukter och svamp. Eller svampsoppor som gärna ska småputtra en god stund. Självklart risotton på skogssvamp och svamppiroger.
Vårt senaste svamprecept är lite slowfood och lyfter fram svampsmaken lite extra: En potatisgratäng med skogssvamp som gräddas länge på låg värme så att smakerna riktigt kommer fram. Perfekt med skogssvamp!

 svamprecept.se

Kladdkakor

Nya kladdiga kakor

Kladdkaka är mångas favoritkaka. På kladdkakor.se finns alltid recepten du behöver. Bara att slå på ugnen!

kladdkakor.se

Halloween

Dags för Halloweenfest!

I helgen blir det Halloweenfirande! Snygg och spöklik cheesecake med hallon är perfekt att bjuda på.

halloweenrecept.se


Kryddig paj

Kryddstarka pajer

Spiskummin, cayennepeppar, kanel och paprika - din egen kryddblandning sätter bättre smak på tacopajen än vilken färdig tacokrydda som helst!

Texmex-inspirerade smaker har tagit svenskarna med storm och gör tacopaj till en favorit hos många. Den klassiska köttfärspajen kan bli riktigt kryddig på fler sätt - med smakrik fetaost och kryddstark korv mer än motsvarar den förväntningarna.

Blir momenten i tillagningen för många? För att laga kryddig korvpaj behöver du bara fräsa svamp och lök och vispa samman en äggstanning. Låt pajen sköta sig själv i ugnen och njut av riktigt god mat mitt i veckan!

 pajrecept.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...