Valfri chokladkladdkaka

En kladdkaka som går fint att variera - inskickad av en av våra läsare. Tack Ulrika för receptet!

Du behöver:

  • 200 g smör
  • 200 g choklad (valfri sort,  gärna smaksatt tex Marabou apelsinkrokant)
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • (ca 1 msk kakao, om man vill ha lite mörkare chokladsmak)

Gör så här:

Smält smöret i micron. Bryt sönder chokladen och lägg den i smöret. Rör om till allt smält.

Tillsätt mjölet. Rör ner ett ägg i taget. Tillsätt sockret och ev kakao. Rör smeten slät.

Häll ut i en silikonform eller smörad och bröad form. Grädda 12 minuter i 175°. Ta ut och låt kallna (eller ät direkt med sked)

Servera gärna med lite lättvispad vaniljgrädde.

Hoppas att det ska smaka!!

Fler tips för kladdkakakan!

Missa inte vår sida med tips på hur du lyckas med kladdkakan!


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av osignerat
12 februari 2015

Receptet för kladdkaka med mörk choklad går också alldeles utmärkt att använda valfri choklad till istället. Jag har gjort med vit, mint krokant, apelsin krokant mm. Blir super bra varje gång!

Gör man med vit choklad kan jag varmt rekommendera hemagjord hallonsås och vaniljglass till!

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Hey there! Do you know if they make any plugins to help with Search Engine Optimization? I'm trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I'm not seeing very good results. If you know of any please share. Thank you! cdgcekcceedefbeb
6 juni 2014

Hey there! Do you know if they make any plugins to help with Search Engine Optimization? I'm trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I'm not seeing very good results. If you know of any please share. Thank you! cdgcekcceedefbeb

Kommentar av Nina
1 januari 2011

Jag prövade en gång med mintkrokant det vart super gott!!!!

Kommentar av Anonym
10 december 2010

Knappast ett bra recept.

Kommentar av Nabaa
10 november 2010

Det var väldigt bra recept!

Kommentar av Louise
22 september 2009

Låter som en riktigt smarrig chokladkaka, men den måste vara bra mycket onyttigare än en vanlig kladdkaka... 200ge smör, 200 gr choklad och 2dl socker = ojojoj...

Kommentar av blomman
16 oktober 2009

undra hur det skulle smaka med vitchoklad?

Kolla in min blogg: http://liljasvart.blogspot.com/

Kommentar av Smetarn
22 oktober 2009

Ska den verkligen bara vara inne i 12 minuter?

Hade inne min i 21 minuter, men det var bara smet av den.

Men annars väldigt god !

Kommentar av 2 bagare o 1 smet
4 april 2009

fungerar inte med 200gram romerska bågar :(

Redaktionens kommentar
Okej... då vet vi det :)
Svar av gör det
17 oktober 2011

testa igen

Kommentar av Ulrika
11 maj 2010

Mitt tips är att inte ha i all choklad. Ta 100gram i istället och sedan hackar man restens grovt och lägger i i slutet! MUMS!! 1 tsk kakao i är gott!

Ha även i 2 tsk vaniljsocker och 2 tsk bakpulver.

Äldre kommentarer

|  1  | 2 |


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Smulpaj

Solmogna bär i smulpaj

Den enklaste vägen till somrig fika stavas smulpaj. Under ett smuligt täcke är det gott med allt från syrliga krusbär till saftiga jordgubbar!

smulpaj.se

Buffé

Planera sommarens buffé

Buffé är en avslappnad bjudform som ger mycket valfrihet. Säsong för sparris - vi bjuder på buffévarianter som sparris med parmesan eller parmaskinka!

buffemat.se


Vegetariskt

Enkel och god vego med fyllda grönsaker i ugn

Vegetariskt i ugn med massor av smak! Ost-och grönsaksfylld butternutpumpa är perfekt vintermat.

Att fylla grönsaker, rotfrukter eller svamp och gratinera i ugn är en snabb väg till god vegetarisk mat. I ugnen tillagas maten utan passning och stekta ytan lockar fram helt andra smaker än i en gryta. Prova själv och upptäck goda rätter som passar både vegetarianer och inbitna köttätare. Fylld quornfilé är snabbvarianten och vill du ha ett alternativ till köttfärs är quornfärsfylld-squash ett gott recept. Fyllda auberginer med ost och grönt är riktigt gott, liksom fyllda potatisar eller champinjoner under parmesantäcke! Precis som favoriten – butternutpumpa fylld med majs, rödbeta, morot och ost… Servera varmrätterna som de är med bröd eller ris och du har en god och värmande vego–middag!

 vegetariskarecept.se