![]() ![]() Jordgubbs kladdkaka
Du behöver:
Gör så här:Vispa samman smält smör eller margarin, socker och ägg. Rör ner torrvarorna (spara muscovadosockret) och slå smeten i en smord form med löstagbar kant. Skär jordgubbarna i halvor, vänd dem i muscovadosocker och lägg dem ovanpå smeten så att de sjunker ner lite. Strössla över resten av sockret. Grädda i 180 grader i cirka 25-30 minuter tills kakan är genombakad i kanten men kladdig i mitten. Låt svalna helt och förvara sedan kallt en stund i kyl innan servering. Servera med grädde och färska jordgubbar. Fler tips för kladdkakakan!Missa inte vår sida med tips på hur du lyckas med kladdkakan!
![]() ![]() 20 augusti 2009
Tror du man skulle kunna använda hallon istället? :D ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1 oktober 2010
Kan man använda bordsmargarin, typ lätta i kakan? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 24 juni 2008
Min absoluta favorit! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
Går de bra med frysta jordgubbar