Jordgubbs kladdkakaDu behöver:
Gör så här:Vispa samman smält smör eller margarin, socker och ägg. Rör ner torrvarorna (spara muscovadosockret) och slå smeten i en smord form med löstagbar kant. Skär jordgubbarna i halvor, vänd dem i muscovadosocker och lägg dem ovanpå smeten så att de sjunker ner lite. Strössla över resten av sockret. Grädda i 180 grader i cirka 25-30 minuter tills kakan är genombakad i kanten men kladdig i mitten. Låt svalna helt och förvara sedan kallt en stund i kyl innan servering. Servera med grädde och färska jordgubbar. Fler tips för kladdkakakan!Missa inte vår sida med tips på hur du lyckas med kladdkakan!
Redaktionens kommentar
Det tror jag går utmärkt, hallon passar fint till choklad.
Kommentar av
Cissi
1 oktober 2010
Kan man använda bordsmargarin, typ lätta i kakan?
Redaktionens kommentar
Nej, det brukar sällan bli bra.
Kommentar av
Kottan
24 juni 2008
Min absoluta favorit!
Redaktionens kommentar
Roligt att höra! Lycka till med bakandet!
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! PajreceptBekväma pajerPaj är latmat. Sköter sig själv i ugnen och kan lagas i förväg. Smart och gott! FrukostbullarBaka själv de bästa frukostbullarnaVill du ha nybakat till frukost på bara 10 minuter? Prova snabba frukostbullarna som du jäser över natten! NudelwokSnabb nudelwok till vardag och fest
Ibland behövs snabba lösningar i köket. Men snabbmat behöver inte vara färdigmat eller snabbnudlar. Wok med risnudlar som bas går snabbt och är betydligt nyttigare och väldigt mycket godare! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
Tror du man skulle kunna använda hallon istället? :D