Jordgubbs kladdkaka

Du behöver:

  • 2-3 dl jordgubbar
  • 1 dl smält smör eller margarin
  • 3 ägg
  • 2,5 dl strösocker eller rårörsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1/2 msk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1 krm bakpulver
  • 4 msk muscovadosocker

Gör så här:

Vispa samman smält smör eller margarin, socker och ägg. Rör ner torrvarorna (spara muscovadosockret) och slå smeten i en smord form med löstagbar kant.

Skär jordgubbarna i halvor, vänd dem i muscovadosocker och lägg dem ovanpå smeten så att de sjunker ner lite. Strössla över resten av sockret.

Grädda i 180 grader i cirka 25-30 minuter tills kakan är genombakad i kanten men kladdig i mitten. Låt svalna helt och förvara sedan kallt en stund i kyl innan servering. Servera med grädde och färska jordgubbar.

Fler tips för kladdkakakan!

Missa inte vår sida med tips på hur du lyckas med kladdkakan!


Kommentar av Linn
20 augusti 2009

Tror du man skulle kunna använda hallon istället? :D

Redaktionens kommentar
Det tror jag går utmärkt, hallon passar fint till choklad.
Kommentar av Cissi
1 oktober 2010

Kan man använda bordsmargarin, typ lätta i kakan?

Redaktionens kommentar
Nej, det brukar sällan bli bra.
Kommentar av Kottan
24 juni 2008

Min absoluta favorit!

Redaktionens kommentar
Roligt att höra! Lycka till med bakandet!


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Laxlasagne

Laxen gillar pasta

Lax och pasta är som gjorda för varandra. Laxlasagne är självklar helgmat!

lasagne.nu

Sallader

Somriga sallader

I värmen längtar man efter enkel, svalkande mat. Gör en spännande och nyttig quinoasallad med havtorn och marinerade bönor!

bärrecept.se


Pepparkakor

Förklädet på, pepparkaksdags!

Nionde december firas pepparkakans dag med buller och bång. Det är tid att baka pepparkakor!

Förr las lutfisken i blöt till Annadagen, nionde december, men gamla traditioner ger vika för nya. Förbered pepparkaksbaket kvällen innan genom att göra degen klar och ställa den svalt. Vårt nya grundrecept på pepparkakor är gjort på farinsocker och har härligt kryddig smak. Läs våra tips om du är osäker inför baket! Det finns gott om recept att välja på, såväl skurna pepparkakor som vita pepparkakor.

Kanske ska barnen vara med och baka? Ladda upp med extra kavlar, förkläden och en rejäl omgång kristyr. Det är nämligen väldigt roligt att dekorera pepparkakorna!

 pepparkaksrecept.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...