Jordgubbs kladdkaka

Du behöver:

  • 2-3 dl jordgubbar
  • 1 dl smält smör eller margarin
  • 3 ägg
  • 2,5 dl strösocker eller rårörsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1/2 msk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1 krm bakpulver
  • 4 msk muscovadosocker

Gör så här:

Vispa samman smält smör eller margarin, socker och ägg. Rör ner torrvarorna (spara muscovadosockret) och slå smeten i en smord form med löstagbar kant.

Skär jordgubbarna i halvor, vänd dem i muscovadosocker och lägg dem ovanpå smeten så att de sjunker ner lite. Strössla över resten av sockret.

Grädda i 180 grader i cirka 25-30 minuter tills kakan är genombakad i kanten men kladdig i mitten. Låt svalna helt och förvara sedan kallt en stund i kyl innan servering. Servera med grädde och färska jordgubbar.

Fler tips för kladdkakakan!

Missa inte vår sida med tips på hur du lyckas med kladdkakan!


Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av So
28 juni 2024

Går de bra med frysta jordgubbar

Kommentar av Linn
20 augusti 2009

Tror du man skulle kunna använda hallon istället? :D

Redaktionens kommentar
Det tror jag går utmärkt, hallon passar fint till choklad.
Kommentar av Cissi
1 oktober 2010

Kan man använda bordsmargarin, typ lätta i kakan?

Redaktionens kommentar
Nej, det brukar sällan bli bra.
Kommentar av Kottan
24 juni 2008

Min absoluta favorit!

Redaktionens kommentar
Roligt att höra! Lycka till med bakandet!


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Naketkorn

Nordiskt ris

Ris i all ära, men naketkorn är både gott och klart annorlunda!

veganrecept.se

Formbröd

Baka lätt med form

Att jäsa bröd i form gör det lätt att lyckas. Enkelt rågbröd är en snabb väg till nybakat bröd!

hembakatbrod.se


Smak av höst

Höstsmaker inför Halloween

Värm upp senhösten med rykande varm äppelglögg! Bjud in till en skönt avslappnad höstfest i helgen.

Göra en pumpalykta inför Halloween? Bra idé! Det behövs både ljus och värme såhär i slutet av oktober. Men släng inte bort fruktköttet! Ljuvligt len och väldigt lättlagad är pumpasoppa som passar bra att servera till förrätt. Huvudrätten kan också få smak av pumpa - prova ett recept på pizza med pumpa, fetaost och oliver. Eller laga piroger som går bra att förbereda. Och glöm inte äppelglöggen: rekommenderas framför brasan!

 halloweenrecept.se