![]() ![]()
Hur blir kakan kladdig?
![]() Jag kan verkligen inte få till min kladdkaka! De funkar inte bara den blir muffins/sockerkaka-god i smaken, utan den ska ju va kletig :/ Jag har försökt med allt! Har du något tips om något du alltid aktar dej för innan du ska göra kladdkaka så den inte blir misslyckad?
- Sandra
![]() Prova något av dessa tips för att få en kladdigare kaka: Blanda smeten till kakan noga, men vispa inte i onödan utan rör smeten slät. Ta mindre mjöl - för mycket mjöl gör kakan torrare. Ta mera fett - för lite fett ger en torrare kaka. Välj lägre temperatur - lägre värme gör att kakan inte blir lika bakad. Men framförallt... baka kortare tid i ugnen! Jag skulle börjat med att sänka tiden som kakan är i ugnen med några minuter. Ett sätt att kontrollera är att prova med sen sticka om kakan börjar bli klar. Lycka till med kakbaket! ![]() ![]() 29 oktober 2010
Vad gör man om kladdkakan blir för kladdig ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
om man använder riven kokos istället för ströbröd och kortar tiden något så blir den kladdigare! :D kram