Hur blir kakan kladdig?

Jag kan verkligen inte få till min kladdkaka! De funkar inte bara den blir muffins/sockerkaka-god i smaken, utan den ska ju va kletig :/

Jag har försökt med allt!

Har du något tips om något du alltid aktar dej för innan du ska göra kladdkaka så den inte blir misslyckad?

- Sandra

Prova något av dessa tips för att få en kladdigare kaka:

Blanda smeten till kakan noga, men vispa inte i onödan utan rör smeten slät.

Ta mindre mjöl - för mycket mjöl gör kakan torrare.

Ta mera fett - för lite fett ger en torrare kaka.

Välj lägre temperatur - lägre värme gör att kakan inte blir lika bakad.

Men framförallt... baka kortare tid i ugnen!

Jag skulle börjat med att sänka tiden som kakan är i ugnen med några minuter. Ett sätt att kontrollera är att prova med sen sticka om kakan börjar bli klar.

Lycka till med kakbaket!



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Kommentar av Madde
12 augusti 2011

om man använder riven kokos istället för ströbröd och kortar tiden något så blir den kladdigare! :D kram

Kommentar av osignerat
29 oktober 2010

Vad gör man om kladdkakan blir för kladdig

Redaktionens kommentar
Första rådet är att förlänga gräddningstiden något.



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Lammrecept

Lyckas med lamm

Laga lamm till helgen! Prova lammkotletter med tomat och du har en rustik rätt med helgkänsla.

://www.lammrecept.se

Helgmenyn

Moussaka till helgen

En ångande moussaka är riktig helgmat, perfekt att laga åt många och lätt att göra!

helgmenyn.se


Småkakor

Frön som sätter smak

Solrosfrön ger nötig smak åt både bröd och småkakor! Russinkakorna är ett gott exempel.

Frön och nötter ger smak åt de flesta bakverk. Använd skalade solrosfrön för att baka nötiga limpor och grova surdegsbröd. Rosta dem i en het panna och strö fröna över salladen. Eller använd dem som smakhöjare och bas i läckra solrosbollar. Till fikat passar lättbakade småkakor alltid bra! En variant på russinkakor med solrosfrön och grahamsmjöl ger härligt nötig smak. Helt utan nötter.

 bakakaka.se