Hur blir kakan kladdig?

Jag kan verkligen inte få till min kladdkaka! De funkar inte bara den blir muffins/sockerkaka-god i smaken, utan den ska ju va kletig :/

Jag har försökt med allt!

Har du något tips om något du alltid aktar dej för innan du ska göra kladdkaka så den inte blir misslyckad?

- Sandra

Prova något av dessa tips för att få en kladdigare kaka:

Blanda smeten till kakan noga, men vispa inte i onödan utan rör smeten slät.

Ta mindre mjöl - för mycket mjöl gör kakan torrare.

Ta mera fett - för lite fett ger en torrare kaka.

Välj lägre temperatur - lägre värme gör att kakan inte blir lika bakad.

Men framförallt... baka kortare tid i ugnen!

Jag skulle börjat med att sänka tiden som kakan är i ugnen med några minuter. Ett sätt att kontrollera är att prova med sen sticka om kakan börjar bli klar.

Lycka till med kakbaket!



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Kommentar av Madde
12 augusti 2011

om man använder riven kokos istället för ströbröd och kortar tiden något så blir den kladdigare! :D kram

Kommentar av osignerat
29 oktober 2010

Vad gör man om kladdkakan blir för kladdig

Redaktionens kommentar
Första rådet är att förlänga gräddningstiden något.



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Scones

Fruktscones

Scones är snabbakat och gott, både som fika och mellanmål. Prova ett nytt recept på små, smakliga fruktscones!

scones.se

Helgmenyn

Moussaka till helgen

En ångande moussaka är riktig helgmat, perfekt att laga åt många och lätt att göra!

helgmenyn.se


Krutonger

Tillbehören som lyfter maten

Rätt tillbehör förvandlar vardagsmat till fest. Läckra krutonger lyfter soppan, salladen eller grytan!

Detaljerna gör jobbet, som så ofta när det gäller mat. Krutonger, rostade brödtärningar är ett lätt sätt sätta både smak och stil på en enkel måltid. Perfekta till sallader eller soppor! Och goda som tilltugg till ostar och kallskuret på buffén.
Prova krutonger med ost till en krämig svampsoppa, krutonger med örter och citron till krämig kycklingsoppa eller kryddiga krutonger med salami till en matig och rustik sallad med tomater. Krutonger med soltorkade tomater passar perfekt till grönsallad och tillsammans med ostar. Gärna i sällskap med en skål salamichips!

 buffemat.se