Hur blir kakan kladdig?

Jag kan verkligen inte få till min kladdkaka! De funkar inte bara den blir muffins/sockerkaka-god i smaken, utan den ska ju va kletig :/

Jag har försökt med allt!

Har du något tips om något du alltid aktar dej för innan du ska göra kladdkaka så den inte blir misslyckad?

- Sandra

Prova något av dessa tips för att få en kladdigare kaka:

Blanda smeten till kakan noga, men vispa inte i onödan utan rör smeten slät.

Ta mindre mjöl - för mycket mjöl gör kakan torrare.

Ta mera fett - för lite fett ger en torrare kaka.

Välj lägre temperatur - lägre värme gör att kakan inte blir lika bakad.

Men framförallt... baka kortare tid i ugnen!

Jag skulle börjat med att sänka tiden som kakan är i ugnen med några minuter. Ett sätt att kontrollera är att prova med sen sticka om kakan börjar bli klar.

Lycka till med kakbaket!



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Kommentar av Madde
12 augusti 2011

om man använder riven kokos istället för ströbröd och kortar tiden något så blir den kladdigare! :D kram

Kommentar av osignerat
29 oktober 2010

Vad gör man om kladdkakan blir för kladdig

Redaktionens kommentar
Första rådet är att förlänga gräddningstiden något.



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Bagels

Fyllda bagels

Den som vill vakna mjukt i helgen räcker upp en hand! Hembakade bagels fyllda med färskost gör frukost till fest.

bagelsrecept.se

Fikaklassiker

Favoritfika – sockerkakor med choklad eller citron!

Ibland vill man tillbaka till grunden i berg av muffins och cupcakes. Vi slår ett slag för en hederlig sockerkaka till eftermiddagsfikan.

sockerkakor.se


Rostade tillbehör

Egna rotfruktschips till helgen

Det är ofta tillbehören som sätter gör måltiden till något extra. Hemgjorda rotfruktschips är lätt att göra och det perfekta tilltugget till soppa eller som fredagsmys.

Vem minns inte ett riktigt gott bröd till soppan? Eller kryddiga krutonger serverade till en gryta eller på buffébordet? Rätt tillbehör lyfter gärna maten till helt nya höjder. Ofta med enkla medel. En skål rostat fröströssel som topping till salladen eller som snacks går på några minuter. Egna salamichips är riktigt gott både på buffén och som plockmat. Just nu gör vi helst egna rotfruktschips av palsternacka och morot. Otroligt gott både till fredagsmys och som tillbehör till helgmiddan! 

 helgmenyn.se