Hur blir kakan kladdig?
Jag kan verkligen inte få till min kladdkaka! De funkar inte bara den blir muffins/sockerkaka-god i smaken, utan den ska ju va kletig :/ Jag har försökt med allt! Har du något tips om något du alltid aktar dej för innan du ska göra kladdkaka så den inte blir misslyckad?
- Sandra
Prova något av dessa tips för att få en kladdigare kaka: Blanda smeten till kakan noga, men vispa inte i onödan utan rör smeten slät. Ta mindre mjöl - för mycket mjöl gör kakan torrare. Ta mera fett - för lite fett ger en torrare kaka. Välj lägre temperatur - lägre värme gör att kakan inte blir lika bakad. Men framförallt... baka kortare tid i ugnen! Jag skulle börjat med att sänka tiden som kakan är i ugnen med några minuter. Ett sätt att kontrollera är att prova med sen sticka om kakan börjar bli klar. Lycka till med kakbaket! Kommentar av
osignerat
29 oktober 2010
Vad gör man om kladdkakan blir för kladdig
Redaktionens kommentar
Första rådet är att förlänga gräddningstiden något.
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! KakorÄppelfest!Äpplen kan användas till de mest skilda rätter. Från äppelmos till kryddig äppelkaka. GlassMera glass!Finns det något godare än glass? Yoghurt- och saffransglass känns lyxigt och friskt! MuffinsRäddningen i en veckad pappersform
Snabbakade, enkla och oemotståndliga - muffins finns i många skepnader och fungerar alltid. Allt från morotskaka i muffinsform, via svartvinbärsmuffins till riktigt fullproppade nöt- och chokladmuffins som kan fresta de flesta. Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|
om man använder riven kokos istället för ströbröd och kortar tiden något så blir den kladdigare! :D kram