Hur blir kakan kladdig?

Jag kan verkligen inte få till min kladdkaka! De funkar inte bara den blir muffins/sockerkaka-god i smaken, utan den ska ju va kletig :/

Jag har försökt med allt!

Har du något tips om något du alltid aktar dej för innan du ska göra kladdkaka så den inte blir misslyckad?

- Sandra

Prova något av dessa tips för att få en kladdigare kaka:

Blanda smeten till kakan noga, men vispa inte i onödan utan rör smeten slät.

Ta mindre mjöl - för mycket mjöl gör kakan torrare.

Ta mera fett - för lite fett ger en torrare kaka.

Välj lägre temperatur - lägre värme gör att kakan inte blir lika bakad.

Men framförallt... baka kortare tid i ugnen!

Jag skulle börjat med att sänka tiden som kakan är i ugnen med några minuter. Ett sätt att kontrollera är att prova med sen sticka om kakan börjar bli klar.

Lycka till med kakbaket!



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Kommentar av Madde
12 augusti 2011

om man använder riven kokos istället för ströbröd och kortar tiden något så blir den kladdigare! :D kram

Kommentar av osignerat
29 oktober 2010

Vad gör man om kladdkakan blir för kladdig

Redaktionens kommentar
Första rådet är att förlänga gräddningstiden något.



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Bakabullar

Nybakat

Vad sägs om en nybakad kanelbulle till helgfikat? I stället för en mikrad från frysen...

bakabullar.se

Kycklingrecept

Dragon & bacon

Baconlindad kycklingfilé med ugnsbakad rotfrukter... prova ett recept som är lätt att lyckas med och smakar fantastiskt!

kycklingrecept.nu


Tranbär, rönnbär, äpplen och päron

Alla höstens bär

Ingen har väl missat att rönnen har otroligt mycket bär i år? Det tyder på en kall vinter, sägs det, men är också perfekt för att koka rönnbärsmarmelad!

Det finns trots allt något mer än lingon och äpplen att koka sylt och mos av nu på hösten. Päronen har inte äpplenas hållbarhet men kokta till marmelad tillsammans med tranbär kan de stå på hyllan mycket längre. Tranbärens syrliga smak gör sig förresten bra till mycket, exempelvis för att sätta piff på små tranbärskakor tillsammans med lime. Fast rönnbären är mycket enklare att hitta och blir också vackra som marmelad eller gelé i burkar i långa rader ända fram till jul!

 kokasylt.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...