Chokladkaka

En härligt kladdig variant, helt utan ägg!

Du behöver:

  • 150 g smör
  • 4 msk ljus sirap
  • 3 dl socker
  • 3 dl mjöl
  • 1 dl kakao
  • 1,5 dl grädde
  • 1 krm bakpulver

Gör så här:

Smält smöret och blanda ner sirapen. Blanda ner sockret och vispa ner torrvarorna. Rör ner grädden och rör till en jämn smet. Slå i en smord form och grädda i 180 grader i 20 minuter.

 

Fler tips för kladdkakakan!

Missa inte vår sida med tips på hur du lyckas med kladdkakan!

 


Kommentar av ingen
17 april 2012

Kan man göra kakan utan grädde eller är det ett måste?

Redaktionens kommentar
Kakan blir inte densamma om grädden utesluts, välj i så fall hellre ett annat recept.
Kommentar av Bella
14 juli 2011

Jag undrar bara om det är så att man måste ha kladdkakan inne i frysen efter den är färdig? och i så fall, hur länge?? Och finns det några mer tips som ni kanske kan dela med er för jag ska baka en kladdkaka till min pojkvän och jag vill att den ska bli perfekt! Någon tipsade om att man skulle hacka chocklad över kakan så den blir ännu godare? Ska man ta DAIM eller vanlig mörk chocklad, kom helst med så många tips ni kan!!...

Svar av Namn/signatur
20 september 2011

15min

Svar av Namn/signatur
20 september 2011

smält chockladen och sen häll på kladdkakan

Svar av Gravid
1 april 2012

Att ha dumle på är riktigt kanon! Om du strör ut några, eller en påse ;), och sen in i ugn enligt recept blir det fantastiskt... Alt kan man ha i en liten skvätt whiskey eller likör för att ge den en lite mer vuxen smak...

Kommentar av Rogin
5 juli 2011

ska ser om det är got.. !! hoppas!

Svar av Namn/signatur
7 oktober 2011

Det är säkert gott;)

Kommentar av osignerat
28 april 2011

hur stor form då??

Redaktionens kommentar
24-26 cm i diameter brukar bli bra.
Kommentar av Johan
14 april 2011

Riktigt god och chokladig. Blev lite knäckig i kanten och lagom kladdig i mitten. Blir en till i helgen!

Kommentar av Bjoern
1 mars 2011

Bjöd mina klasskamrater på den här rackarn. De avgudade den och gav den snabbt tillnamnet "PMS-botemedel".

Tänk bara på att inte ha kakan för länge i ugnen och att den MÅSTE stelna - helst i frysen. Den är nämligen en trögflytande smet när den kommer direkt ur ugnen. Lycka till med att bota er PMS!

Kommentar av Stina
27 februari 2011

Jag tycker att det här receptet är det bästa jag provat! Super!

Kommentar av Bakerskan
1 januari 2011

Inget bra recept alls!! Gjorde exakt som det stod i receptet men det blev ju bara en kladdig smet och inte en kaka av det. Hade ändå den 15 längre i ugnen. Värdelöst!

Svar av Namn/signatur
20 september 2011

de är för att du måste vänta 10 min innan du skär den

Kommentar av Erra
15 mars 2010

Smeten var jättegod, men själva kakan var ganska torr, enligt mig.

Kommentar av Lisa Simonsson
3 oktober 2009

Tjenixen alla kladdkakeälskare!

Det är dags att smöra formen och köra in smeten i ugnen! Det här receptet skulle till och med Ernst Kirschteiger älska!

Hoppas kakan smakar!

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | 5 | Nästa »


Midsommar

Jordgubbar och choklad i godaste midsommarkakan!

Ingen midsommar utan gubbar! Vi förnyar kvällen med en somrig jordgubbcheesecake med daim och massor av krossad choklad!

Matjessill, färskpotatis och västerbottenostpaj … Visst är det klassiker till midsommar. Men utan jordgubbar blir det ändå ingen riktigt midsommarafton!
Ändå kan det vara gott att variera traditionerna lite och prova några nya recept på gubbar. Räknar du med många gäster eller serverar buffé kan det passa med flera jordgubbsrätter på dessertbordet.
Klassisk jordgubbstårta passar alltid, gärna i långpannan om det är många gäster. (Är det bråttom kan du sno ihop en snabb-jordgubbstårta, eller en enkel jordgubbsdessert istället!)
Annars passar en riktigt god jordgubbscheesecake perfekt efter den salta midsommarmaten. Vi som älskar choklad väljer en nykomponerad sommarcheesecake med daim, choklad och jordgubbar!
Riktigt god midsommar önskar pepparochsalt.se!

 midsommarrecept.se

Gratänger

Värmande och matiga potatisgratänger

Enkel vardagsmat eller lyxigt tillbehör till helgsteken? En klassisk gratäng med potatis som bas är båda delar!

gratäng.se

Kärleksfulla brownies

Fira kärleken med choklad!

Den 14:e februari firar vi alla hjärtans dag, så kom ihåg att choklad och kärlek går hand i hand. Brownies med honung för garanterat fram budskapet!

browniesrecept.se


Glutenfritt

Glutenfria småkakor som alla gillar!

Allt fler väljer bort gluten och vi bakar såklart glutenfria kolakakor!

Småkakor är kakfatets absoluta storheter. Men äter man inte vetemjöl kan det låta krångligt att få till gott fika. Men just småkakor är faktiskt lättare än man tror att baka glutenfritt. Inte bara kokostoppar utan också kanelskorpor har en självklar plats till latten. Eller varför inte klassiker som glutenfria havrekakor eller knapriga chokladkakor, helt utan vetemjöl.
Själva väljer vi ett nytt recept på glutenfria kokakakor. Knäckiga och knapriga! Och lätta att lyckas med. Vill du har ett stort fikabord finns förstås både glutenfri kladdkaka, scones och äppelpaj… Men ibland är det enkla det allra godaste. I alla fall när det gäller småkakor.
 

 glutenfriarecept.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Helgkyckling

Lättlagad kyckling. Filéer i ugn, fyllda med smakrik korv…Lätt nog för vardagen – gott nog för helgen!
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...