Chokladkaka

En härligt kladdig variant, helt utan ägg!

Du behöver:

  • 150 g smör
  • 4 msk ljus sirap
  • 3 dl socker
  • 3 dl mjöl
  • 1 dl kakao
  • 1,5 dl grädde
  • 1 krm bakpulver

Gör så här:

Smält smöret och blanda ner sirapen. Blanda ner sockret och vispa ner torrvarorna. Rör ner grädden och rör till en jämn smet. Slå i en smord form och grädda i 180 grader i 20 minuter.

 

Fler tips för kladdkakakan!

Missa inte vår sida med tips på hur du lyckas med kladdkakan!

 


Kommentar av ingen
17 april 2012

Kan man göra kakan utan grädde eller är det ett måste?

Redaktionens kommentar
Kakan blir inte densamma om grädden utesluts, välj i så fall hellre ett annat recept.
Kommentar av Bella
14 juli 2011

Jag undrar bara om det är så att man måste ha kladdkakan inne i frysen efter den är färdig? och i så fall, hur länge?? Och finns det några mer tips som ni kanske kan dela med er för jag ska baka en kladdkaka till min pojkvän och jag vill att den ska bli perfekt! Någon tipsade om att man skulle hacka chocklad över kakan så den blir ännu godare? Ska man ta DAIM eller vanlig mörk chocklad, kom helst med så många tips ni kan!!...

Svar av Namn/signatur
20 september 2011

15min

Svar av Namn/signatur
20 september 2011

smält chockladen och sen häll på kladdkakan

Svar av Gravid
1 april 2012

Att ha dumle på är riktigt kanon! Om du strör ut några, eller en påse ;), och sen in i ugn enligt recept blir det fantastiskt... Alt kan man ha i en liten skvätt whiskey eller likör för att ge den en lite mer vuxen smak...

Kommentar av Rogin
5 juli 2011

ska ser om det är got.. !! hoppas!

Svar av Namn/signatur
7 oktober 2011

Det är säkert gott;)

Kommentar av osignerat
28 april 2011

hur stor form då??

Redaktionens kommentar
24-26 cm i diameter brukar bli bra.
Kommentar av Johan
14 april 2011

Riktigt god och chokladig. Blev lite knäckig i kanten och lagom kladdig i mitten. Blir en till i helgen!

Kommentar av Bjoern
1 mars 2011

Bjöd mina klasskamrater på den här rackarn. De avgudade den och gav den snabbt tillnamnet "PMS-botemedel".

Tänk bara på att inte ha kakan för länge i ugnen och att den MÅSTE stelna - helst i frysen. Den är nämligen en trögflytande smet när den kommer direkt ur ugnen. Lycka till med att bota er PMS!

Kommentar av Stina
27 februari 2011

Jag tycker att det här receptet är det bästa jag provat! Super!

Kommentar av Bakerskan
1 januari 2011

Inget bra recept alls!! Gjorde exakt som det stod i receptet men det blev ju bara en kladdig smet och inte en kaka av det. Hade ändå den 15 längre i ugnen. Värdelöst!

Svar av Namn/signatur
20 september 2011

de är för att du måste vänta 10 min innan du skär den

Kommentar av Erra
15 mars 2010

Smeten var jättegod, men själva kakan var ganska torr, enligt mig.

Kommentar av Lisa Simonsson
3 oktober 2009

Tjenixen alla kladdkakeälskare!

Det är dags att smöra formen och köra in smeten i ugnen! Det här receptet skulle till och med Ernst Kirschteiger älska!

Hoppas kakan smakar!

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | 5 | Nästa »


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Godis till påsk

Påskgodis för små och stora

Snyggt och gott ska påskgodiset vara. Lättlagat dessutom - som tryffel med mandel och vanilj!

påskgodisrecept.se

Grön buffé

Grön buffé till Kristi himmelfärdsdag

Långhelg eller bara en ledig dag? Ta chansen att bjuda på enkel vårbuffé med smakrika och överraskande primörer, varför inte ogräspaj med kirskål!

pajrecept.se


Fikaklassiker

Favoritfika – sockerkakor med choklad eller citron!

Ibland vill man tillbaka till grunden i berg av muffins och cupcakes. Vi slår ett slag för en hederlig sockerkaka till eftermiddagsfikan.

Sockerkakan är en trygg natur som sällan gör oss besvikna. Lättbakad och tål att både frysas och ligga i framme någon dag. Och så är den lätt att variera i det oändliga. Inte konstigt att den fortfarande är en av våra absoluta fikafavoriter!
Prova ett enkelt grundrecept på lättbakad och billig sockerkaka. Smaksätt den efter eget tycke eller gör en god citronsockerkaka med nytt recept. Lätt att lyckas med, saftig och med en fin citronsmak.
Citron eller choklad? En god chokladsockerkaka är aldrig fel. Eller en vanlig, saftig sockerkaka som håller länge utan att bli torr.
Vill du prova någonting annorlunda bakar du en gammaldags sockerkaka, utan fett och med lika delar ägg, socker och mjöl. Roligt och riktigt gott.
Glutenfritt? Javisst! Det går fint att baka glutenfri sockerkaka. Här är ett nytt recept med mandel och chokladtäcke!
Ha en riktigt skön fikastund!

 sockerkakor.se