![]() ![]()
Chokladkaka
En härligt kladdig variant, helt utan ägg! Du behöver:
Gör så här:Smält smöret och blanda ner sirapen. Blanda ner sockret och vispa ner torrvarorna. Rör ner grädden och rör till en jämn smet. Slå i en smord form och grädda i 180 grader i 20 minuter.
Fler tips för kladdkakakan!Missa inte vår sida med tips på hur du lyckas med kladdkakan!
![]() ![]() ![]() ![]() 14 juli 2011
Jag undrar bara om det är så att man måste ha kladdkakan inne i frysen efter den är färdig? och i så fall, hur länge?? Och finns det några mer tips som ni kanske kan dela med er för jag ska baka en kladdkaka till min pojkvän och jag vill att den ska bli perfekt! Någon tipsade om att man skulle hacka chocklad över kakan så den blir ännu godare? Ska man ta DAIM eller vanlig mörk chocklad, kom helst med så många tips ni kan!!... ![]() ![]() ![]() 20 september 2011
15min ![]() ![]() 20 september 2011
smält chockladen och sen häll på kladdkakan ![]() ![]() 1 april 2012
Att ha dumle på är riktigt kanon! Om du strör ut några, eller en påse ;), och sen in i ugn enligt recept blir det fantastiskt... Alt kan man ha i en liten skvätt whiskey eller likör för att ge den en lite mer vuxen smak... ![]() ![]() ![]() 5 juli 2011
ska ser om det är got.. !! hoppas! ![]() ![]() ![]() 7 oktober 2011
Det är säkert gott;) ![]() ![]() ![]() 28 april 2011
hur stor form då?? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 14 april 2011
Riktigt god och chokladig. Blev lite knäckig i kanten och lagom kladdig i mitten. Blir en till i helgen! ![]() ![]() ![]() 1 mars 2011
Bjöd mina klasskamrater på den här rackarn. De avgudade den och gav den snabbt tillnamnet "PMS-botemedel". Tänk bara på att inte ha kakan för länge i ugnen och att den MÅSTE stelna - helst i frysen. Den är nämligen en trögflytande smet när den kommer direkt ur ugnen. Lycka till med att bota er PMS! ![]() ![]() ![]() 27 februari 2011
Jag tycker att det här receptet är det bästa jag provat! Super! ![]() ![]() ![]() 1 januari 2011
Inget bra recept alls!! Gjorde exakt som det stod i receptet men det blev ju bara en kladdig smet och inte en kaka av det. Hade ändå den 15 längre i ugnen. Värdelöst! ![]() ![]() ![]() 20 september 2011
de är för att du måste vänta 10 min innan du skär den ![]() ![]() ![]() 15 mars 2010
Smeten var jättegod, men själva kakan var ganska torr, enligt mig. ![]() ![]() ![]() 3 oktober 2009
Tjenixen alla kladdkakeälskare! Det är dags att smöra formen och köra in smeten i ugnen! Det här receptet skulle till och med Ernst Kirschteiger älska! Hoppas kakan smakar! ![]() Äldre kommentarer![]() ![]() ![]()
|
|
Kan man göra kakan utan grädde eller är det ett måste?