Chokladkaka

En härligt kladdig variant, helt utan ägg!

Du behöver:

  • 150 g smör
  • 4 msk ljus sirap
  • 3 dl socker
  • 3 dl mjöl
  • 1 dl kakao
  • 1,5 dl grädde
  • 1 krm bakpulver

Gör så här:

Smält smöret och blanda ner sirapen. Blanda ner sockret och vispa ner torrvarorna. Rör ner grädden och rör till en jämn smet. Slå i en smord form och grädda i 180 grader i 20 minuter.

 

Fler tips för kladdkakakan!

Missa inte vår sida med tips på hur du lyckas med kladdkakan!

 


Kommentar av ingen
17 april 2012

Kan man göra kakan utan grädde eller är det ett måste?

Redaktionens kommentar
Kakan blir inte densamma om grädden utesluts, välj i så fall hellre ett annat recept.
Kommentar av Bella
14 juli 2011

Jag undrar bara om det är så att man måste ha kladdkakan inne i frysen efter den är färdig? och i så fall, hur länge?? Och finns det några mer tips som ni kanske kan dela med er för jag ska baka en kladdkaka till min pojkvän och jag vill att den ska bli perfekt! Någon tipsade om att man skulle hacka chocklad över kakan så den blir ännu godare? Ska man ta DAIM eller vanlig mörk chocklad, kom helst med så många tips ni kan!!...

Svar av Namn/signatur
20 september 2011

15min

Svar av Namn/signatur
20 september 2011

smält chockladen och sen häll på kladdkakan

Svar av Gravid
1 april 2012

Att ha dumle på är riktigt kanon! Om du strör ut några, eller en påse ;), och sen in i ugn enligt recept blir det fantastiskt... Alt kan man ha i en liten skvätt whiskey eller likör för att ge den en lite mer vuxen smak...

Kommentar av Rogin
5 juli 2011

ska ser om det är got.. !! hoppas!

Svar av Namn/signatur
7 oktober 2011

Det är säkert gott;)

Kommentar av osignerat
28 april 2011

hur stor form då??

Redaktionens kommentar
24-26 cm i diameter brukar bli bra.
Kommentar av Johan
14 april 2011

Riktigt god och chokladig. Blev lite knäckig i kanten och lagom kladdig i mitten. Blir en till i helgen!

Kommentar av Bjoern
1 mars 2011

Bjöd mina klasskamrater på den här rackarn. De avgudade den och gav den snabbt tillnamnet "PMS-botemedel".

Tänk bara på att inte ha kakan för länge i ugnen och att den MÅSTE stelna - helst i frysen. Den är nämligen en trögflytande smet när den kommer direkt ur ugnen. Lycka till med att bota er PMS!

Kommentar av Stina
27 februari 2011

Jag tycker att det här receptet är det bästa jag provat! Super!

Kommentar av Bakerskan
1 januari 2011

Inget bra recept alls!! Gjorde exakt som det stod i receptet men det blev ju bara en kladdig smet och inte en kaka av det. Hade ändå den 15 längre i ugnen. Värdelöst!

Svar av Namn/signatur
20 september 2011

de är för att du måste vänta 10 min innan du skär den

Kommentar av Erra
15 mars 2010

Smeten var jättegod, men själva kakan var ganska torr, enligt mig.

Kommentar av Lisa Simonsson
3 oktober 2009

Tjenixen alla kladdkakeälskare!

Det är dags att smöra formen och köra in smeten i ugnen! Det här receptet skulle till och med Ernst Kirschteiger älska!

Hoppas kakan smakar!

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | 4 | 5 | Nästa »


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Helgmenyn

Svamp gillar ost

Svamp och ost är en underskattad kombination. Prova champinjonhattar under parmesanost!

helgmenyn.se

Efterrätter

Maräng

Påsken är här! Spara några ägg till efterrätten och gör helgens godaste fruktmaräng!

efterratter.se


Kycklingrecept

Dragon & bacon

Baconlindad kycklingfilé med ugnsbakad rotfrukter... prova ett recept som är lätt att lyckas med och smakar fantastiskt!

Det är lätt att lyckas bra när man lagar mat med kyckling. Köttet är både magert och saftigt och det går lätt att variera rätterna.

Prova baconlindad kycklingfilé med dragon och du får en helgrätt som går att laga både med tanke på miljö och plånbok. I dag finns både kyckling och bacon som är ekologiskt producerat, och de flesta rotfrukter går fint att hitta kravmärkta.

Att krydda kyckling med örtkryddor ger ofta en fin smak, lindar du den i bacon får du dessutom till en bra brytning mellan örterna, den milda kycklingen och det kraftiga i baconet.

Servera med matvete och örtkryddade, ugnsbakade morötter och rödbetor så har du en festmiddag av det robustare slaget, som smakar betydligt mer än du behövt anstränga dig!

Snabbt, lätt och väldigt gott!

Trevlig mathelg önskar pepparochsalt.se!

 kycklingrecept.nu