I stället för ströbröd?

Vad kan man ha istället för ströbröd?när man bakar kladdkaka

- Linnea

Egentligen behöver du inte ströbröd. Men du kan använda grahamsmjöl i stället. Eller vetemjöl, men då blir det en annan yta.

Det viktigaste är att du smörjer formen noga.



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av C
6 april 2015

Socker! Har annars inte gillat kanterna men såhär blir det kanongott ;)

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Jeanette sehr
8 februari 2015

Jag ska baka en cheesecake. Vad ska jag bröa formen med

Kommentar av Elin
2 februari 2014

Hela linfrön blir också jättebra att strö formen med, men man får tänka på att de även tillsätter en lite annan mer "nötig"? smak.

Kommentar av Gizmo
28 november 2012

Jag använder alltid kokos när det står att man ska bröa formen, aldrig använt ströbröd. Byter desutom ut smöret mot olja och det funakr riktigt bra och man slipepr få en smulig kaka

Kommentar av Ewisen
3 april 2012

Mannagryn funkar jättefint!

Kommentar av Deborah
1 september 2011

Prova med kokos Det gör jag och det blir jättegott till kladdkakan.

Kommentar av Från Gunilla
21 juli 2011

Tack så hjärtligt mycket. Min pojk frågade mig just. Men så googlade jag och woila! Tack för svaret. Vilka tider tider detta är. Att man får möjlighet att göra detta! Tack Magnus! :)

Svar av Maj
21 juli 2011

Ja! Samma här.. vilka tider...

Svar av Birgitt
21 juli 2011

Ja, Maj och Gunilla. Jag håller helt med. Tack Magnus Carlstedt! Vi borde träffas och sticka och äta kakor. :) Synes någon gång! Kram från Birgitt.

Kommentar av osignerat
29 mars 2011

Jag använder kokosflingor. Blir jättebra å gott!

Svar av Madde
12 augusti 2011

Det gör jag också! blir saftigare tycker jag :D




Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Sopprecept

Goda soppor

En god soppa till helgen? Många av nya recept på sopprecpt.se!

sopprecept.se

Sylt och chutney av rabarber

Fånga rabarbersmaken i flykten

Spara gärna en bit av försommaren - före den stora syltruschen i slutet av sommaren kan vi koka in rabarbersylt.

kokasylt.se


Scones

Pepparkaka

Scones är mer än ett snabbakat fikabröd. Prova pepparkaksscones!

Scones uppskattas av de flesta! Nybakade, med smör och marmelad är de oslagbara till eftermiddagsteet.

Prova ett nytt recept på pepparkaksscones som värmande höstfika! Sconesen får en härligt kryddig smak som passar utmärkt till exempel serverade med smör och lagrad hårdost. Eller prova pepparkaksscones med lite skivad ädelost, mascarpone (eller annan färskost) och en klick blåbärssylt - en läcker kombination!

Svart te eller varm glögg smakar fint till och helgen kan börja!

 scones.se