I stället för ströbröd?

Vad kan man ha istället för ströbröd?när man bakar kladdkaka

- Linnea

Egentligen behöver du inte ströbröd. Men du kan använda grahamsmjöl i stället. Eller vetemjöl, men då blir det en annan yta.

Det viktigaste är att du smörjer formen noga.



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Kommentar av Elin
2 februari 2014

Hela linfrön blir också jättebra att strö formen med, men man får tänka på att de även tillsätter en lite annan mer "nötig"? smak.

Kommentar av Gizmo
28 november 2012

Jag använder alltid kokos när det står att man ska bröa formen, aldrig använt ströbröd. Byter desutom ut smöret mot olja och det funakr riktigt bra och man slipepr få en smulig kaka

Kommentar av Ewisen
3 april 2012

Mannagryn funkar jättefint!

Kommentar av Deborah
1 september 2011

Prova med kokos Det gör jag och det blir jättegott till kladdkakan.

Kommentar av Från Gunilla
21 juli 2011

Tack så hjärtligt mycket. Min pojk frågade mig just. Men så googlade jag och woila! Tack för svaret. Vilka tider tider detta är. Att man får möjlighet att göra detta! Tack Magnus! :)

Svar av Maj
21 juli 2011

Ja! Samma här.. vilka tider...

Svar av Birgitt
21 juli 2011

Ja, Maj och Gunilla. Jag håller helt med. Tack Magnus Carlstedt! Vi borde träffas och sticka och äta kakor. :) Synes någon gång! Kram från Birgitt.

Kommentar av osignerat
29 mars 2011

Jag använder kokosflingor. Blir jättebra å gott!

Svar av Madde
12 augusti 2011

Det gör jag också! blir saftigare tycker jag :D


Fråga kocken!

Fråga kocken!

Ställ din fråga:
Namn/signatur: 
Din epost (om du vill att vi meddelar dig när du fått svar): 
Jatack, jag vill gärna ha pepparochsalts nyhetsbrev. Ingen spam, ingen reklam - bara våra matnyheter. Du kan när du vill avbeställa prenumerationen.


Påskmeny

En påskbuffé för alla smaker!

Klassiska påsksmaker eller en modernt kryddad påskbuffé? Vi har recepten på både påskmat och påskgodis!

Till påsk är det klassiskt som gäller för många. Självklart vill vi ha ägg i mänger och gärna någon av alla varianter på ägghalvor med god fyllning. Hemmagravad lax är ett enkelt lyx och påskalamm, som stek eller kanske serverad med champinjonstuvning är fantastiskt gott.
Förutom en traditionell janssonsfrestelse och inlagd sill passar många nya, grönare rätter in på buffén: Vad sägs om tomatcrêpes, rödbetssallad med kikärtor eller en lätt räksallad med äpple?
Påskgodis hör också till måstena. Men skippa plockgodiset och gör eget istället! Citronfudge, brända mandlar med apelsin eller vaniljtryffel gör både stora och små godisgrisar lyckliga när de öppnar sina påskägg!
Riktigt God Påsk på er allihop!

 påskmat.se

Kladdkakor

Krispigt

Varför ska alltid barnen ha ensamrätt till knasiga sötsaker? Baka en krispigt kladdig kaka med chokladpuffar!

kladdkakor.se

Morotskaka

Morotskaka + lime

Det pratas om att vi ska äta mera grönt. Vi slår ett slag för morotskakan!

morotskaka.com


Brödrecept

Mera matbröd!

Vi är många som äter mycket bröd, så varför inte välja gott bröd? Baka ett syrat fullkornsbröd!

Pepparochsalt älskar bra matbröd, samtidigt som vi är säkra på att bra bröd inte måste vara svårt att lyckas med. Prova några nya brödrecept. Kanske ett gott syrat fullkornsbröd som inte bara är gott utan dessutom nyttigt och fullt med fibrer?

Eller baka en annan favorit bland bröden, dinkelbröd. Dinkel, vetesorten som stått sig genom tiden och ger underbart smakrika bröd, är allt annat än svårbakad.

Känns brödbaket som ett måste? Prova ett enkelt grahamsbröd så slipper du krångla till det!

 hembakatbrod.se


Kantareller

Svampstuvning på toast. Färska kantareller i en len gräddstuvning är den perfekta förrätten...

Våfflor

Farmors favoritrecept Äggvåfflorna passar lika bra till kaffekoppen som till lunchen med matig fyllning.
Prenumerera direkt! Gratis!

Surdegsbröd

Finaste limporna Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...

 Krönikor 

"Höstens alla mysböcker ger mig rysningar"

Nu är jag så där irriterad igen. På sommaren går det bra, då fokuserar förlagen som ger ut kokböcker på ämnen som "de hundra godaste gräddtårtorna" och "sill i parti och minut". Men så fort dagarna börjar bli kortare så kommer de, som höstlöv, först ett och et...

Läs vidare ...

 Bokrecensioner 

Allt annat än svenska sockerkakor

Mästerkonditorn Roy Fares följer upp sin första, och hyllade, bakbok "Sweet!" med en bok om amerikanska bakverk. Snyggt, stort och sött! Titeln "United States of Cakes" lurar mig att tro att det är en övergripande bok om am...

Läs vidare ...

Vacker kokbok för de redan frälsta

Veggivore kanske blir ett nytt ord att lägga till ordförrådet. På författarens hemsida kan man läsa följande förklaring till begreppet: Ordet ”veggi” behöver ingen vidare förklaring. Men vo...

Läs vidare ...

Högtravande, studentikost – och alldeles underbart!

Edward Bloms kokbok är, precis som titeln anger, alldeles för mycket. Jag tänker att det kanske är ett skämt – tills jag börjar läsa. Flertalet av de kokböcker som ges ut idag brukar innehålla f&o...

Läs vidare ...

Personliga intervjuer skiljer ut boken från mängden

I "Bagarnas bästa bröd och bakverk" har Åsa Swanberg och Malou Holm träffat några av Sveriges främsta bagare och konditorer. Vilka kan det vara? tänkte jag först. De kända kockarna kan man ju räkna upp...

Läs vidare ...

 Artiklar 

Ny bakbok lovar godare glutenfritt bröd

Att baka glutenfritt kan vara knepigt. Nu kommer en ny bakbok som bara handlar om glutenfritt bröd. Med hjälp av bland annat bovete, majsmjöl och nyponskalsmjöl blir de glutenfria bröden godare. Författarna använder också kall degvätska, små mängder jäst och l...

Läs vidare ...

Vegetarianer se hit – ny gedigen kokbok

Snygg som en saga tycker LitteraturMagazinets recensent Nina Fries om Bonniers vegetariska kokbok. "Den är så oerhört skön att vila ögonen på, inbunden med någon slags grov väv, i retro färgskala." Hon blir också förförd av många av rätternas namn. Vad sägs om...

Läs vidare ...