I stället för ströbröd?

Vad kan man ha istället för ströbröd?när man bakar kladdkaka

- Linnea

Egentligen behöver du inte ströbröd. Men du kan använda grahamsmjöl i stället. Eller vetemjöl, men då blir det en annan yta.

Det viktigaste är att du smörjer formen noga.



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Kommentar av Elin
2 februari 2014

Hela linfrön blir också jättebra att strö formen med, men man får tänka på att de även tillsätter en lite annan mer "nötig"? smak.

Kommentar av Gizmo
28 november 2012

Jag använder alltid kokos när det står att man ska bröa formen, aldrig använt ströbröd. Byter desutom ut smöret mot olja och det funakr riktigt bra och man slipepr få en smulig kaka

Kommentar av Ewisen
3 april 2012

Mannagryn funkar jättefint!

Kommentar av Deborah
1 september 2011

Prova med kokos Det gör jag och det blir jättegott till kladdkakan.

Kommentar av Från Gunilla
21 juli 2011

Tack så hjärtligt mycket. Min pojk frågade mig just. Men så googlade jag och woila! Tack för svaret. Vilka tider tider detta är. Att man får möjlighet att göra detta! Tack Magnus! :)

Svar av Maj
21 juli 2011

Ja! Samma här.. vilka tider...

Svar av Birgitt
21 juli 2011

Ja, Maj och Gunilla. Jag håller helt med. Tack Magnus Carlstedt! Vi borde träffas och sticka och äta kakor. :) Synes någon gång! Kram från Birgitt.

Kommentar av osignerat
29 mars 2011

Jag använder kokosflingor. Blir jättebra å gott!

Svar av Madde
12 augusti 2011

Det gör jag också! blir saftigare tycker jag :D


Fråga kocken!

Fråga kocken!

Ställ din fråga:
Namn/signatur: 
Din epost (om du vill att vi meddelar dig när du fått svar): 
Jatack, jag vill gärna ha pepparochsalts nyhetsbrev. Ingen spam, ingen reklam - bara våra matnyheter. Du kan när du vill avbeställa prenumerationen.


Gratänger

Värmande och matiga potatisgratänger

Enkel vardagsmat eller lyxigt tillbehör till helgsteken? En klassisk gratäng med potatis som bas är båda delar!

Bekväm mat går lätt att ha färdig i frysen eller kylen, passar vardag som fest och kan serveras ihop med de flesta tillbehör. Gratänger med potatis som bas är just bekvämt. Du kan smaksätta med vad du för tillfället råkar ha hemma. Och servera dem till det mesta!
Gör du potatisgratäng med zucchini har du en god vego–gratäng till bönsalladen. Väljer du din favoritkorv kan potatisgratängen med korv och färskost bli en riktig festrätt eller barnens älsklingsrätt! Tillsammans med en grönsallad är enkel potatisgratäng med lax en perfekt vardagsmiddag – medan samma gratäng blir festmat på buffén. Eller prova ännu ett nytt, gott recept på rotfruktsgratäng som smakar utmärkt till både söndagsstek eller ett kryddigt grillspett!

 gratäng.se

Småkakor

Knapriga småkakor till finfikan!

Störst är inte alltid bäst. Klassiska småkakor är svårslagna på kakfatet, prova spröda mandelkakor med russin!

smakakor.se

Kola

Lyxigaste lördagsgodiset!

Sötsuget tar inte slut med påsken, och hemlagad kola till lördagsgodis kan väl inte vara så farligt?

kolarecept.se


Grilltips

Marinera mera!

Är grillen varm? En enkel marinad skiljer godkänt från grillfest!

Lägg kött, kyckling eller grönsaker i en smakrik marinad och grillningen tar fart! Oavsett om du väljer att marinera över natten eller pensla på vid eller efter grillningen är det lätt att smaksätta grillat. Lagom till värmen tipsar vi om några lätta marinader: Limesmak till kycklingen, tomat och soja till fläskkött och en god vitlöksblandning till grönsakerna. Fläskfilén trivs i vinmarinad och till lammet kryddar vi klassiskt med rosmarin och vitök. Den som vill ha lite omväxling gör en marinad på cider och penslar kycklingen först när den är färdiggrillad. Lätt som sagt, och riktigt gott i värmen!

 helgmenyn.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Cannelloni

Färsk pasta, fylld med gräddig lax och ost! En gjuten helgrätt som passar hela veckan…
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...