I stället för ströbröd?

Vad kan man ha istället för ströbröd?när man bakar kladdkaka

- Linnea

Egentligen behöver du inte ströbröd. Men du kan använda grahamsmjöl i stället. Eller vetemjöl, men då blir det en annan yta.

Det viktigaste är att du smörjer formen noga.



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Kommentar av Elin
2 februari 2014

Hela linfrön blir också jättebra att strö formen med, men man får tänka på att de även tillsätter en lite annan mer "nötig"? smak.

Kommentar av Gizmo
28 november 2012

Jag använder alltid kokos när det står att man ska bröa formen, aldrig använt ströbröd. Byter desutom ut smöret mot olja och det funakr riktigt bra och man slipepr få en smulig kaka

Kommentar av Ewisen
3 april 2012

Mannagryn funkar jättefint!

Kommentar av Deborah
1 september 2011

Prova med kokos Det gör jag och det blir jättegott till kladdkakan.

Kommentar av Från Gunilla
21 juli 2011

Tack så hjärtligt mycket. Min pojk frågade mig just. Men så googlade jag och woila! Tack för svaret. Vilka tider tider detta är. Att man får möjlighet att göra detta! Tack Magnus! :)

Svar av Maj
21 juli 2011

Ja! Samma här.. vilka tider...

Svar av Birgitt
21 juli 2011

Ja, Maj och Gunilla. Jag håller helt med. Tack Magnus Carlstedt! Vi borde träffas och sticka och äta kakor. :) Synes någon gång! Kram från Birgitt.

Kommentar av osignerat
29 mars 2011

Jag använder kokosflingor. Blir jättebra å gott!

Svar av Madde
12 augusti 2011

Det gör jag också! blir saftigare tycker jag :D


Fråga kocken!

Fråga kocken!

Ställ din fråga:
Namn/signatur: 
Din epost (om du vill att vi meddelar dig när du fått svar): 
Jatack, jag vill gärna ha pepparochsalts nyhetsbrev. Ingen spam, ingen reklam - bara våra matnyheter. Du kan när du vill avbeställa prenumerationen.


Höstgrytor

Mustiga höstgrytor med svamp!

Hösten är grytornas tid! Gör ett långkok smaksatt med skogssvamp som ger en mustig nötköttsgryta!

Det är någonting lite magiskt över mat som blir bäst om man glömmer bort den. Gratänger eller grytor som sakta kokar samman på låg värme under flera timmar för att sedan överraska med de mest fantastiska smaker.
Nu är tiden för mat med rika höstsmaker. Svenska rotfrukter finns att få tag på överallt och ger fin bas i till exempel en mustig lammgryta eller korvgryta. Eller gör en klassisk lammgryta eller älgfärsgryta och smaksätt med svamp från skogen. Här passar lite matiga soppar eller taggsvamp bra – tidiga rustika svampar med rätt smak och fasthet!
Den som vill prova en riktig höstgryta gör ett långkok med rotfrukter, skogssvamp och äpplen i en riktigt smakrik nötköttsgryta! Och så finns det förstås burgundisk köttgryta – en av höstens verkliga mästargrytor med nötkött i rött vin…
Smakrik höst på er!

 grytrecept.se

Morotskaka

Klassiker

En god morotskaka är ett måste på caféet. Baka den klassiska morotskakan själv!

morotskaka.com

Scones

Baka scones på höstkanten

Dags att dra täcket över huvudet och sova fram till april? Nej! Stig upp och baka grova scones istället!

scones.se


Kryddig paj

Kryddstarka pajer

Spiskummin, cayennepeppar, kanel och paprika - din egen kryddblandning sätter bättre smak på tacopajen än vilken färdig tacokrydda som helst!

Texmex-inspirerade smaker har tagit svenskarna med storm och gör tacopaj till en favorit hos många. Den klassiska köttfärspajen kan bli riktigt kryddig på fler sätt - med smakrik fetaost och kryddstark korv mer än motsvarar den förväntningarna.

Blir momenten i tillagningen för många? För att laga kryddig korvpaj behöver du bara fräsa svamp och lök och vispa samman en äggstanning. Låt pajen sköta sig själv i ugnen och njut av riktigt god mat mitt i veckan!

 pajrecept.se