I stället för ströbröd?

Vad kan man ha istället för ströbröd?när man bakar kladdkaka

- Linnea

Egentligen behöver du inte ströbröd. Men du kan använda grahamsmjöl i stället. Eller vetemjöl, men då blir det en annan yta.

Det viktigaste är att du smörjer formen noga.



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av C
6 april 2015

Socker! Har annars inte gillat kanterna men såhär blir det kanongott ;)

Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av Jeanette sehr
8 februari 2015

Jag ska baka en cheesecake. Vad ska jag bröa formen med

Kommentar av Elin
2 februari 2014

Hela linfrön blir också jättebra att strö formen med, men man får tänka på att de även tillsätter en lite annan mer "nötig"? smak.

Kommentar av Gizmo
28 november 2012

Jag använder alltid kokos när det står att man ska bröa formen, aldrig använt ströbröd. Byter desutom ut smöret mot olja och det funakr riktigt bra och man slipepr få en smulig kaka

Kommentar av Ewisen
3 april 2012

Mannagryn funkar jättefint!

Kommentar av Deborah
1 september 2011

Prova med kokos Det gör jag och det blir jättegott till kladdkakan.

Kommentar av Från Gunilla
21 juli 2011

Tack så hjärtligt mycket. Min pojk frågade mig just. Men så googlade jag och woila! Tack för svaret. Vilka tider tider detta är. Att man får möjlighet att göra detta! Tack Magnus! :)

Svar av Maj
21 juli 2011

Ja! Samma här.. vilka tider...

Svar av Birgitt
21 juli 2011

Ja, Maj och Gunilla. Jag håller helt med. Tack Magnus Carlstedt! Vi borde träffas och sticka och äta kakor. :) Synes någon gång! Kram från Birgitt.

Kommentar av osignerat
29 mars 2011

Jag använder kokosflingor. Blir jättebra å gott!

Svar av Madde
12 augusti 2011

Det gör jag också! blir saftigare tycker jag :D


Fråga kocken!

Fråga kocken!

Ställ din fråga:
Namn/signatur: 
Din epost (om du vill att vi meddelar dig när du fått svar): 
Jatack, jag vill gärna ha pepparochsalts nyhetsbrev. Ingen spam, ingen reklam - bara våra matnyheter. Du kan när du vill avbeställa prenumerationen.


Försommarmat

Försommarens goda buffésallader!

Försommar är skolavslutningar picknick och första uteätarkvällarna. Somriga sallader passar perfekt som tillbehör på buffén eller till grillen!

En sallad är enkel försommarmat som passar lika bra ensamma som i sällskap. På buffén gör sig rena, tydliga smaker som fransk potatissallad eller krämig potatissallad med saltgurka. Klassiskt är också potatissallad med kapris eller äpple.
En god sallad till lite kryddigare eller grillad mat är pestokryddad pastasallad eller pastasallad med ost och paprika.
Vill du ha en matig sallad som kan vara stommen i en hel måltid är pastasallad med kikärtor mättande, en ljummen potatissallad med bacon likaså. Eller gör ett nytt, gott recept på potatissallad med vita bönor – gott, mättande och somrigt!

 salladsrecept.se

Fjärde oktober är kanelbullens dag

Fira kanelbullens dag!

Nu kavlar vi upp ärmarna och firar kanelbullens dag med en mäktig butterkaka!

bakabullar.se

Lasagne

Varm vego!

Håll värmen uppe med en varm, vegetarisk lasagne i kylan!

lasagne.nu


Formbröd

Kom i form med hembakat bröd!

Ibland behöver man stöd i livet. Inte minst i köket. En form räddar ofta brödbaket och förvandlar den vekaste deg till härligt formbröd!

Vägen till ett gott bröd är ofta att vara försiktig med mjölmängden. För mycket mjöl ger torra bröd som inte jäser upp som de ska. Men degen blir lätt vek (lös) med mindre mjöl och om man använder grovt mjöl eller mycket rågmjöl och då kan en form vara lösningen.
Baka klassiska fullkornsbröd med surdeg och massor av hela korn – perfekt till ost, kallskuret och till inlagd sill. Gör gott och enkelt rågbröd till frukostmackorna eller gör ett surdegsbröd med mycket råg, russin och pumpafrön. Eller till brytbrödet på morgonen.
Men inte bara grova bröd mår bra av stöd. Även ljusa och luftiga brödtyper blir bättre i for-men. En focaccia görs av en vek deg som jäser fina luftbubblor i en långpanna, prova en variant med ost eller med oliver! Och till det godaste rostbrödet krävs också en form – hembakat toastbröd är en oslagbar frukost. Håll formen helt enkelt, eller snarare – låt formen hålla din deg!

 hembakatbrod.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Smått och gott

Mandelkakor. Småkakor är stor bakning! Det enkla är ibland det allra godaste.
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...