![]() ![]()
Kladdkaka med mandelmassa och chokladEn härlig kladdkaka med riven mandelmassa och hackad choklad i kakan. Du behöver:
Gör så här:Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24-26 cm i diameter. Skär smör i bitar och smält det i en kastrull. Hacka chokladen grovt. Riv mandelmassan grovt på rivjärn och blanda med chokladen. Blanda samman vetemjöl, bakpulver, vanilj, salt och kakao i en bunke. Rör ner sockret i smöret. Blanda sedan ner äggen ett och ett. Rör ner torrvarorna och blanda om tills smeten är slät. Blanda försiktigt ner mandelmassan och den hackade chokladen - rör inte så mycket så att mandelmassan löses upp. Häll smeten i formen och grädda i 175 grader i 16-18 minuter. Låt kakan svalna innan den serveras. Tips! Kakan vinner i smak om den få stå svalt över natten. ![]() ![]() ![]()
|
|