Kladdkaka med mandelmassa och chokladEn härlig kladdkaka med riven mandelmassa och hackad choklad i kakan. Du behöver:
Gör så här:Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24-26 cm i diameter. Skär smör i bitar och smält det i en kastrull. Hacka chokladen grovt. Riv mandelmassan grovt på rivjärn och blanda med chokladen. Blanda samman vetemjöl, bakpulver, vanilj, salt och kakao i en bunke. Rör ner sockret i smöret. Blanda sedan ner äggen ett och ett. Rör ner torrvarorna och blanda om tills smeten är slät. Blanda försiktigt ner mandelmassan och den hackade chokladen - rör inte så mycket så att mandelmassan löses upp. Häll smeten i formen och grädda i 175 grader i 16-18 minuter. Låt kakan svalna innan den serveras. Tips! Kakan vinner i smak om den få stå svalt över natten. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! PepparkakorFörklädet på, pepparkaksdags!Nionde december firas pepparkakans dag med buller och bång. Det är tid att baka pepparkakor! Lyxig risottoKrämig räkrisottoEn krämig risotto är tveklöst helgmat. Koka egen fond och gör god räkrisotto! KladdkakorChokladpajKladdkakan är en av våra mest uppskattade kakor. Inte så konstigt - lättbakad, snabblagad och alltid god! Prova ett nytt recept där en mjuk och kladdig chokladfyllning bakas av i mör pajdeg. Chokladpajen blir en lite elegantare variant av chokladkaka, som platsar både som fika och finare efterrätt. En kaka som trollar fram solsken den mest regnvåta höstdag! Kanske en ny favorit? Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|