Kladdkaka med mandelmassa och choklad

En härlig kladdkaka med riven mandelmassa och hackad choklad i kakan.

Du behöver:

 

  • 100 g smör
  • 100 g choklad, gärna mörk
  • 150 g mandelmassa
  • 2 dl socker, gärna råsocker
  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 krdm salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krdm bakpulver
  • 2 msk kakao

Gör så här:

Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24-26 cm i diameter.

Skär smör i bitar och smält det i en kastrull.

Hacka chokladen grovt.

Riv mandelmassan grovt på rivjärn och blanda med chokladen.

Blanda samman vetemjöl, bakpulver, vanilj, salt och kakao i en bunke.

Rör ner sockret i smöret. Blanda sedan ner äggen ett och ett.

Rör ner torrvarorna och blanda om tills smeten är slät.

Blanda försiktigt ner mandelmassan och den hackade chokladen - rör inte så mycket så att mandelmassan löses upp.

Häll smeten i formen och grädda i 175 grader i 16-18 minuter. Låt kakan svalna innan den serveras.

Tips! Kakan vinner i smak om den få stå svalt över natten.


Glutenfria kakor

Godaste kakorna utan gluten

Glutenfritt är varken tråkigt eller torrt. Glutenfri nougatkaka slår de flesta i samma klass.

Det är lätt att baka bra, glutenfria chokladkakor. Speciellt kladdkakor brukar bli lyckade på glutenfri mix. Baka klassisk kladdkaka eller prova ett nytt recpet på glutenfri kladdkaka med nougat. Enkelt att lyckas med och riktigt gott som efterrätt eller finare fika.

Har du bakat glutenfria småkakor? Chokladkakor, jordnötskakor, havrekakor elller kanelskorpor är alla lättbakade och riktigt goda småkakor. Perfekt för alla som inte äter gluten. Och lika bra för alla andra!

 glutenfriarecept.se

Bakakaka

Kex till osten

Riktig god ost kräver goda kex. Baka goda havrekex som garanterat passar till favoritosten!

bakakaka.se

Frukostbullar

Vakna mjukt!

Att vakna på rätt sida är en bragd. Med mjuka frukostbröd är du en bra bit på väg.

frukostbullar.se


Efterrätter

Baka en cocoskaka i helgen!

Prova ett nytt recept i helgen! En smakrik och saftig cocoskaka, bakad på grahamsmjöl och täckt med choklad.

Cocos passar fint i en mängd olika rätter, från grytor och soppor till drinkar eller kakor. Smaken är lite sötaktig och går bra att kombinera med olika typer av smaker.

Nu finns ett helt nyskapat recept på en god

cocoskaka som passar fint både som efterrätt och till fika. Servera i tunna skivor till ett gott te, eller varför inte tillsammans med glass och fruktsallad till efterrätten?

Dessutom blir den bara godare när den fått vila över natten!

 efterratter.se