Mjölkfri kladdkaka

Du behöver:

  • 1 dl raps- eller majsolja
  • 2 ägg
  • 2,5 dl strösocker eller rårörsocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 5 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1 krm bakpulver

Gör så här:

Vispa samman olja, socker och ägg. Rör ner torrvarorna och slå smeten i en smord form med löstagbar kant. Grädda i 180 grader i cirka 18 minuter tills kakan är genombakad i kanten men kladdig i mitten. Låt svalna något och pudra över florsocker.

Fler tips för kladdkakakan!

Missa inte vår sida med tips på hur du lyckas med kladdkakan!


Kommentar av osignerat
13 januari 2014

bästa kladdkakan den gillades mycket, super god dagen efter

Kommentar av bam
19 juli 2012

eller så använder man mjölkfritt margarin till valfritt annat recept (som inte innehåller riktig choklad då) de esta går att göra med mjölkfritt argarin ist för vanligt smör, har en dotter som är mjölkprotein allergiker..

Kommentar av Sigurhaf
14 november 2011

Jättegod! Ingen konstig bismak av oljan (använde matolja). Om man tycker den är för kladdig, baka den lite längre bara!

Kommentar av Mjölkallergikern
28 oktober 2011

Är ni medvetna om att det lättaste (och godaste sättet) att göra kladdkaka mjölkfri är att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin!

Svar av Mamma Mia
15 april 2012

Men medan olja är naturligt är margarin konstgjort och fullt med underliga tillsatser. Man väljer helt enkelt själv.

Kommentar av veganen
3 augusti 2011

Kakan blev väääldigt kladdig. så om man gillar det är det bara att köra på.

Själv är jag jag en sån som vill ha den lite fastare...

(så den inte kletar ut sig när man delar den)

ett plus: ytan blev frasig.

smeten 8/10

kakan 6,5/10

Kommentar av Veganen
3 augusti 2011

Har en i ugnen nu, använde No-egg ist för ägg.

smeten smakade helt underbart. väntar på resultatet.

Kommentar av M
24 mars 2011

För veganer, gör en äggfri kladdkaka och byt ut mejeriprodukterna mot liknande Veganprodukter

Kommentar av Elle
19 november 2010

Så många kladdkakor men inte en enda som är glutenfri + vegansk. :(

Redaktionens kommentar
Det är svårt att göra en bra kladdkakaka som är helt vegansk och glutenfri. Vi fortsätter att prova! Har du några bra tips på hur man lyckas?
Kommentar av emma
4 december 2009

mm vad god kladdkaka

de ser riktigt smarrigt ut ;

Kommentar av M och R
28 juni 2009

MUUUUUUUUUUUUMSSS!! Jag och min flickvän har gjort den här kladdkakan typ 10 ggr nu och vi tröttnar aldrig! Den godaste kladdkakan som finns! Tusen hjertlig takk för receptet!

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | Nästa »


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Frukostbullar

Nygräddat till frukost

Låt frukostbullarna jäsa över natten och njut av nybakade grahamsbullar utan att behöva stiga upp tidigt.

frukostbullar.se

Helgtipset

Lasagne till helgen!

Finns det någonting som går upp mot en ångande, nygräddad lasagne?

lasagne.nu


Vegetariskt

Enkel och god vego med fyllda grönsaker i ugn

Vegetariskt i ugn med massor av smak! Ost-och grönsaksfylld butternutpumpa är perfekt vintermat.

Att fylla grönsaker, rotfrukter eller svamp och gratinera i ugn är en snabb väg till god vegetarisk mat. I ugnen tillagas maten utan passning och stekta ytan lockar fram helt andra smaker än i en gryta. Prova själv och upptäck goda rätter som passar både vegetarianer och inbitna köttätare. Fylld quornfilé är snabbvarianten och vill du ha ett alternativ till köttfärs är quornfärsfylld-squash ett gott recept. Fyllda auberginer med ost och grönt är riktigt gott, liksom fyllda potatisar eller champinjoner under parmesantäcke! Precis som favoriten – butternutpumpa fylld med majs, rödbeta, morot och ost… Servera varmrätterna som de är med bröd eller ris och du har en god och värmande vego–middag!

 vegetariskarecept.se