Mjölkfri kladdkaka

Du behöver:

  • 1 dl raps- eller majsolja
  • 2 ägg
  • 2,5 dl strösocker eller rårörsocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 5 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1 krm bakpulver

Gör så här:

Vispa samman olja, socker och ägg. Rör ner torrvarorna och slå smeten i en smord form med löstagbar kant. Grädda i 180 grader i cirka 18 minuter tills kakan är genombakad i kanten men kladdig i mitten. Låt svalna något och pudra över florsocker.

Fler tips för kladdkakakan!

Missa inte vår sida med tips på hur du lyckas med kladdkakan!


Kommentar av osignerat
13 januari 2014

bästa kladdkakan den gillades mycket, super god dagen efter

Kommentar av bam
19 juli 2012

eller så använder man mjölkfritt margarin till valfritt annat recept (som inte innehåller riktig choklad då) de esta går att göra med mjölkfritt argarin ist för vanligt smör, har en dotter som är mjölkprotein allergiker..

Kommentar av Sigurhaf
14 november 2011

Jättegod! Ingen konstig bismak av oljan (använde matolja). Om man tycker den är för kladdig, baka den lite längre bara!

Kommentar av Mjölkallergikern
28 oktober 2011

Är ni medvetna om att det lättaste (och godaste sättet) att göra kladdkaka mjölkfri är att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin!

Svar av Mamma Mia
15 april 2012

Men medan olja är naturligt är margarin konstgjort och fullt med underliga tillsatser. Man väljer helt enkelt själv.

Kommentar av veganen
3 augusti 2011

Kakan blev väääldigt kladdig. så om man gillar det är det bara att köra på.

Själv är jag jag en sån som vill ha den lite fastare...

(så den inte kletar ut sig när man delar den)

ett plus: ytan blev frasig.

smeten 8/10

kakan 6,5/10

Kommentar av Veganen
3 augusti 2011

Har en i ugnen nu, använde No-egg ist för ägg.

smeten smakade helt underbart. väntar på resultatet.

Kommentar av M
24 mars 2011

För veganer, gör en äggfri kladdkaka och byt ut mejeriprodukterna mot liknande Veganprodukter

Kommentar av Elle
19 november 2010

Så många kladdkakor men inte en enda som är glutenfri + vegansk. :(

Redaktionens kommentar
Det är svårt att göra en bra kladdkakaka som är helt vegansk och glutenfri. Vi fortsätter att prova! Har du några bra tips på hur man lyckas?
Kommentar av emma
4 december 2009

mm vad god kladdkaka

de ser riktigt smarrigt ut ;

Kommentar av M och R
28 juni 2009

MUUUUUUUUUUUUMSSS!! Jag och min flickvän har gjort den här kladdkakan typ 10 ggr nu och vi tröttnar aldrig! Den godaste kladdkakan som finns! Tusen hjertlig takk för receptet!

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | Nästa »


Svamprecept

Höstens godaste svamprecept.

Svamp lyfter en mängd härliga hösträtter. Till exempel en långsam potatisgratäng med skogssvamp och gräslök.

Omeletter, pytt och stuvning – svamp platsar i mängder av snabba rätter. Men framförallt i mustiga, smakrika rätter som grytor, gratänger eller pajer. Mat som gärna får ta lite tid för att bli bra. Speciellt på hösten då det finns rikligt med nyskördat att njuta av.
Klassiska höstgrytor med nötkött, eller älg, rotfrukter och svamp. Eller svampsoppor som gärna ska småputtra en god stund. Självklart risotton på skogssvamp och svamppiroger.
Vårt senaste svamprecept är lite slowfood och lyfter fram svampsmaken lite extra: En potatisgratäng med skogssvamp som gräddas länge på låg värme så att smakerna riktigt kommer fram. Perfekt med skogssvamp!

 svamprecept.se

Helgtipset

Broccolipaj

En god paj passar lika bra till fredagmiddag som på buffébordet. Eller gör den klassiska broccolipajen med ädelost och packa ner i utflyktskorgen!

pajrecept.se

Cheesecake

Fruktig fika

Cheesecake är en populär fikakaka där varianterna är många. Baka en god variant med bär!

cheesecake.nu


Skorpor

Knaprigt med snits

Litet är vackert. En klassisk mandelskorpa är rätt tillbehör till espresson eller ostbrickan!

Små och spröda skorpor passar många gånger när en mjuk kaka känns för mycket. Perfekta att ha färdiga i glas- eller plåtburk och bara ta fram när det kommer gäster. Den klassiska mandelskorpan gör sig också bra som tilltugg på ostbrickan eller buffén. En härligt spröd citronskorpa passar lika fint med ett mousserande vitt vin som till teet. Den som inte kan slita sig från chokladen bakar chokladskorpor och serverar till espresson eller latten. Stiligt och riktigt gott som går åt, så baka många!

 bakakaka.se