Dubbel sats i långpanna?

Kan man dubbla ett recept och göra det i en långpanna/större form? Eller är det bättre att göra två kakor?

- Lina

Det brukar gå fint att göra större sats i långpanna. Men du behöver troligtvis förlänga tiden något för att kakan ska bli lagom gräddad. Och den tiden varierar beroende på hur stor form du använder. Så prova dig fram till rätt tid!

En fördel med att göra två små kakor är att de är lättare att förvara än en stor. Kan vara bra att kunna sätta fram en ny kaka när den första är uppäten...

Lycka till med kakbaket!



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Kommentar av Marta
13 juli 2011

Hur många minuter behöver man förlänga med - tror du?

Jag har ett recept som jag vill göra i långpanna istället.




Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Fettisdagen!

Semlans högtid!

Äntligen är semmeldagen här! Baka de bästa semlorna själv och fira!

semlor.nu

Vegetariska grytor och soppor

Vinterns sista långkok

Vintern vill visst stanna lite till, men vi passar på att värma oss med en rejäl, rykande böngryta med kokosmjölk!

veganrecept.se


Småkakor

Frön som sätter smak

Solrosfrön ger nötig smak åt både bröd och småkakor! Russinkakorna är ett gott exempel.

Frön och nötter ger smak åt de flesta bakverk. Använd skalade solrosfrön för att baka nötiga limpor och grova surdegsbröd. Rosta dem i en het panna och strö fröna över salladen. Eller använd dem som smakhöjare och bas i läckra solrosbollar. Till fikat passar lättbakade småkakor alltid bra! En variant på russinkakor med solrosfrön och grahamsmjöl ger härligt nötig smak. Helt utan nötter.

 bakakaka.se