Dubbel sats i långpanna?

Kan man dubbla ett recept och göra det i en långpanna/större form? Eller är det bättre att göra två kakor?

- Lina

Det brukar gå fint att göra större sats i långpanna. Men du behöver troligtvis förlänga tiden något för att kakan ska bli lagom gräddad. Och den tiden varierar beroende på hur stor form du använder. Så prova dig fram till rätt tid!

En fördel med att göra två små kakor är att de är lättare att förvara än en stor. Kan vara bra att kunna sätta fram en ny kaka när den första är uppäten...

Lycka till med kakbaket!



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Kommentar av Marta
13 juli 2011

Hur många minuter behöver man förlänga med - tror du?

Jag har ett recept som jag vill göra i långpanna istället.




Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Sockerkakor

Mjuka kakor!

Kakälskare, se hit! www.sockerkakor.se är en sajt med bara mjuka kakor.

sockerkakor.se

Brödrecept

Pitabröd

Jaga bort höstrusket och locka fram helgkänslan med hembakade pitabröd!

hembakatbrod.se


Småkakor

Smått är gott!

Baka sju sorters småkakor och bjud på klassiskt kafferep. Börja med kolakakorna!

Spröda och frestande väcker småkakor såväl minnen som begär. Ett helt kakfat fyllt med drömmar är självklart en dröm! För många av oss var chokladbollar kanske det första vi bakade helt på egen hand.

Choklad, vanilj och citron är några favoritsmaksättningar på småkakor. Klassiker som schackrutor eller nya sorter som citron- och mandelkakor, båda går garanterat hem! Prova egna chokladbröd som är något helt annat än färdigköpta i plastask. Ha en skön stund i köket!

 smakakor.se