Dubbel sats i långpanna?
Kan man dubbla ett recept och göra det i en långpanna/större form? Eller är det bättre att göra två kakor?
- Lina
Det brukar gå fint att göra större sats i långpanna. Men du behöver troligtvis förlänga tiden något för att kakan ska bli lagom gräddad. Och den tiden varierar beroende på hur stor form du använder. Så prova dig fram till rätt tid! En fördel med att göra två små kakor är att de är lättare att förvara än en stor. Kan vara bra att kunna sätta fram en ny kaka när den första är uppäten... Lycka till med kakbaket! MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Vegetariska grytor och sopporVinterns sista långkokVintern vill visst stanna lite till, men vi passar på att värma oss med en rejäl, rykande böngryta med kokosmjölk! SmåkakorFrön som sätter smakFrön och nötter ger smak åt de flesta bakverk. Använd skalade solrosfrön för att baka nötiga limpor och grova surdegsbröd. Rosta dem i en het panna och strö fröna över salladen. Eller använd dem som smakhöjare och bas i läckra solrosbollar. Till fikat passar lättbakade småkakor alltid bra! En variant på russinkakor med solrosfrön och grahamsmjöl ger härligt nötig smak. Helt utan nötter. Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|
Hur många minuter behöver man förlänga med - tror du?
Jag har ett recept som jag vill göra i långpanna istället.