Glutenfri kladdkaka med chokladDetta är de glutenfria kladdkakornas mästare! Många gånger har vi serverat den utan att någon kunnat gissa att den inte är bakad på vetemjöl. Det smakar ... fantastiskt har alla som smakat hållit med om! Du behöverReceptet är för 6-8 personer.
Gör så här:Ta fram smöret så det blir rumsvarmt och mjukt. Eller hyvla det kalla smöret med en osthyvel så mjuknar det snabbare. Smörj en ugnsfast form (gärna en pajform) 26-30 cm i diameter. Värm ugnen till 160 grader. Vispa samman ägg, socker och sirap i en bunke. Vispa eller rör ner smöret och oljan. Rör tills inga klumpar finns kvar. Blanda alla torrvarorna i mjölmixen och rör ner den i smeten. Blanda noga så inga klumpar finns kvar. Bred ut smeten jämnt i formen och grädda kakan mitt i ugnen i 18-20 minuter. Kakan ska vara fast i kanterna men kladdig i mitten. Låt kakan svalna någon minut. Undertiden grovhackar du chokladen. Strö sedan chokladen över hela kakan. När den smält går det lätt att bre ut den till ett tunnt lager med till exempel en stekspade. Låt kakan svalna tills chokladen stelnat och dekorera med pudrat florsocker. Servera med vaniljglass, bär och vispad grädde. Kakan tål att stå några timmar och smakar ofta minst lika bra dagen efter. Täck noga med plast så den inte blir torr. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Lyxig risottoKrämig räkrisottoEn krämig risotto är tveklöst helgmat. Koka egen fond och gör god räkrisotto! MorotskakaLätt och godMorötter är naturligt söta i smaken och passar fint i kakor - inte konstigt att morotskaka har blivit en klassiker som älskas av många. Kakorna blir saftiga och smakrika. Oftast smakar de ännu bättre om de får vila någon dag innan de äts. En god variant av morotskaka kan också vara mager - prova och upptäck en ny, saftig kaka som passar bra vardag som fest! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|