Glutenfri kladdkaka med choklad

Detta är de glutenfria kladdkakornas mästare! Många gånger har vi serverat den utan att någon kunnat gissa att den inte är bakad på vetemjöl. Det smakar ... fantastiskt har alla som smakat hållit med om!

Du behöver

Receptet är för 6-8 personer.

  • 3 ägg
  • 3 1/2 dl strösocker
  • 1 msk sirap
  • 50 g smör eller margarin
  • 60 g rapsolja
  • 90 g ljus, glutenfri mjölmix (1 1/2 dl)
  • 3/4 krm salt
  • 1 krm bakpulver
  • 1/2 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker eller 1/2 krm rent vaniljpulver
  • 100 g ljus choklad
  • florsocker

Gör så här:

Ta fram smöret så det blir rumsvarmt och mjukt. Eller hyvla det kalla smöret med en osthyvel så mjuknar det snabbare.

Smörj en ugnsfast form (gärna en pajform) 26-30 cm i diameter.

Värm ugnen till 160 grader.

Vispa samman ägg, socker och sirap i en bunke. Vispa eller rör ner smöret och oljan. Rör tills inga klumpar finns kvar.

Blanda alla torrvarorna i mjölmixen och rör ner den i smeten. Blanda noga så inga klumpar finns kvar.

Bred ut smeten jämnt i formen och grädda kakan mitt i ugnen i 18-20 minuter. Kakan ska vara fast i kanterna men kladdig i mitten.

Låt kakan svalna någon minut.

Undertiden grovhackar du chokladen. Strö sedan chokladen över hela kakan. När den smält går det lätt att bre ut den till ett tunnt lager med till exempel en stekspade.

Låt kakan svalna tills chokladen stelnat och dekorera med pudrat florsocker. Servera med vaniljglass, bär och vispad grädde.

Kakan tål att stå några timmar och smakar ofta minst lika bra dagen efter. Täck noga med plast så den inte blir torr.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Fettisdagen

Baka semlor med mjuk maräng till fettisdagen!

Vi älskar semlor! Årets absolut hetaste nyhet är semlor med mjuk färskmaräng på mandelfyllningen!

Stora, klassiska semlor fyllda med fluffig grädde. Eller minisemlor? Kanske en wienersemla, karlsbader, chokladsemla eller hallonsemlor? Lemon-curd-semla, tiramisù-semla eller semmelmuffins? Lingonsemla, chokladmoussemla eller vaniljsemla … Att skapa nya varianter av den klassiska semlan med mandelmassa och vispgrädde har verkligen spridit sig. Då vi på pepparochsalt var tidigt ut med att experimentera är det inte konstigt att vi har tagit fram några av de bästa recepten på hemgjorda semlor. Vilken blir då årets godaste nyhet på Fettisdagen? Självklart ett helt nytt recept på semla med färsk maräng. Nytt och spännande! Men oavsett om du vågar prova nytt är hembakat godast. Och hos oss får du både tips och recept för att skapa de allra bästa semlorna.

 semlor.nu

Hallon

Hallonår hela året

När man kämpat sig genom snåret och fintat hallonmaskarna är det bara ren njutning kvar. Tårta fylld med halloncurd, någon?

bakatårta.se

Halloween

Dags för Halloweenfest!

I helgen blir det Halloweenfirande! Snygg och spöklik cheesecake med hallon är perfekt att bjuda på.

halloweenrecept.se


Kladdkakor

Fikadags!

Hösten är här och vi närmar oss en tid när fikat blir en viktig ljuspunkt under allt mörkare dagar. Värm upp inför höstens fikastunder med muffins!

Tillbaka på jobbet eller i skolan efter sommaren? På många ställen är dagens fikapaus ett självklart inslag i arbetsdagen. Eller har ni veckofika för hela avdelningen? Oavsett vilket så kan hembakat fikabröd lyfta vilken mulen dag som helst!

Klassiska kanelbullar, härliga vaniljbullar eller en enkel sockerkaka kan aldrig vara fel till kaffet. Eller var för inte prova ett nytt recept på kladdkakemuffins, som alternativ till den vanliga kladdkakan?

Mera fika åt folket!

 kladdkakor.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...