![]() ![]() Glutenfri kladdkaka med choklad![]() Detta är de glutenfria kladdkakornas mästare! Många gånger har vi serverat den utan att någon kunnat gissa att den inte är bakad på vetemjöl. Det smakar ... fantastiskt har alla som smakat hållit med om! Du behöverReceptet är för 6-8 personer.
Gör så här:Ta fram smöret så det blir rumsvarmt och mjukt. Eller hyvla det kalla smöret med en osthyvel så mjuknar det snabbare. Smörj en ugnsfast form (gärna en pajform) 26-30 cm i diameter. Värm ugnen till 160 grader. Vispa samman ägg, socker och sirap i en bunke. Vispa eller rör ner smöret och oljan. Rör tills inga klumpar finns kvar. Blanda alla torrvarorna i mjölmixen och rör ner den i smeten. Blanda noga så inga klumpar finns kvar. Bred ut smeten jämnt i formen och grädda kakan mitt i ugnen i 18-20 minuter. Kakan ska vara fast i kanterna men kladdig i mitten. Låt kakan svalna någon minut. Undertiden grovhackar du chokladen. Strö sedan chokladen över hela kakan. När den smält går det lätt att bre ut den till ett tunnt lager med till exempel en stekspade. Låt kakan svalna tills chokladen stelnat och dekorera med pudrat florsocker. Servera med vaniljglass, bär och vispad grädde. Kakan tål att stå några timmar och smakar ofta minst lika bra dagen efter. Täck noga med plast så den inte blir torr. ![]() ![]() ![]()
|
|