Glutenfri kladdkaka med chokladDetta är de glutenfria kladdkakornas mästare! Många gånger har vi serverat den utan att någon kunnat gissa att den inte är bakad på vetemjöl. Det smakar ... fantastiskt har alla som smakat hållit med om! Du behöverReceptet är för 6-8 personer.
Gör så här:Ta fram smöret så det blir rumsvarmt och mjukt. Eller hyvla det kalla smöret med en osthyvel så mjuknar det snabbare. Smörj en ugnsfast form (gärna en pajform) 26-30 cm i diameter. Värm ugnen till 160 grader. Vispa samman ägg, socker och sirap i en bunke. Vispa eller rör ner smöret och oljan. Rör tills inga klumpar finns kvar. Blanda alla torrvarorna i mjölmixen och rör ner den i smeten. Blanda noga så inga klumpar finns kvar. Bred ut smeten jämnt i formen och grädda kakan mitt i ugnen i 18-20 minuter. Kakan ska vara fast i kanterna men kladdig i mitten. Låt kakan svalna någon minut. Undertiden grovhackar du chokladen. Strö sedan chokladen över hela kakan. När den smält går det lätt att bre ut den till ett tunnt lager med till exempel en stekspade. Låt kakan svalna tills chokladen stelnat och dekorera med pudrat florsocker. Servera med vaniljglass, bär och vispad grädde. Kakan tål att stå några timmar och smakar ofta minst lika bra dagen efter. Täck noga med plast så den inte blir torr. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! TårtorTårtor för alla tillfällenSommaren är högsäsong för tårtor. Prinsesstårta med hallon och vaniljkräm sätter guldkant på skolavslutningen eller födelsedagen! Sallader med grynGrynen som gör detNu är våren här och det är dags att damma av picknickkorgen. Packa ner en matig kamutvetesallad med avocado och mozzarella! JulgodisHemgjort julgodisChokladen står ofta i centrum när det gäller julgodis, men det finns många andra fantastiska smaker att variera med. Nötter, som de är, i form av nougat som i nougatgodis, eller kanske i honungsskorpor med hasselnötter och vanilj, är helt oemotståndliga. Visst hör även skorporna hemma vid godisskålarna? Smaksatta med kardemumma passar de bra till såväl glögg som starkt kaffe. Finns det förresten några trista pepparkakor över? Gör snabba och superenkla, apelsinsmakande pepparkaksbollar - trasiga pepparkakor har aldrig smakat bättre! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|