Kladdkaka med choklad och lakrits

Kombinera det bästa i en kladdkaka med choklad och lakrits!

Du behöver

Receptet är för 6-8 personer.

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 180 g socker (2 dl)
  • 90 g vetemjöl (11/2 dl)
  • 2 msk kakao
  • 1 msk lakritspulver
  • 1 krdm bakpulver

Gör så här:

Värm ugnen till 180 grader.

Smöra en bakform, 26-28 centimeter i diameter.

Smält smöret.

Blanda samman torrvarorna i en bunke.

Rör ägg, socker och smör. Blanda ner torrvarorna i smeten. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 16-18 minuter.

Servera kakan ljummen eller kall med vispad grädde eller vaniljglass.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt


Kommentar av Sofie
10 november 2011

Hmm... Vart kan man få tag i lakritspuLver?

Redaktionens kommentar
Större matbutiker kan ha lakritspulver i sitt sortiment, annars brukar det finnas i hälsokostbutiker. Det finns säkert att beställa även på internet.
Kommentar av Svärfar
9 november 2011

Hej kocken!

Var hittar jag lakritspulver. På Coop eller...

Svar av Namn/signatur
25 mars 2012

lakritsbutiken.se har bland annat


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Lasagne

Smakfull pasta

En ångande lasagne höjer värmen och ger helgkänsla! Gör en god klassiker eller hitta en ny favorit.

lasagne.nu


Kantareller

Snabblagad svamplycka

Ingen svamp är lika fylld med sommarsmak som kantarellen. Laga kantarellpasta för att fånga smaken.

Att svampen smakar bäst fräst i lite smör är ingen hemlighet. Tillagar du den rätt räcker det med en mindre mängd svamp för att smaksätta en måltid. Fräs lite kantarell och blanda i västerbottenostpajen och du har en smakrik kantarellpaj. Till risotton är svampen sjävklar och i frasiga kantarellknyten lyfter mördegen fram smaken på snabbaste och lyxigaste sätt. Blandar du smörstekta kantareller med mango och honung fixar du en härlig kantarellpasta där mangons söta smak lockar fram svampsmaken. Perfekt sommarmat helt enkelt!

 pastarecept.nu