Svårbakad kladdkaka?

Hej!

Bakar kladdkaka enligt ett helt eget recept nuförtiden och tänkte höra om du kan hjälpa mig lite.

Receptet:

100 g smör

1,5 dl råsocker

2 ägg

2 tsk vaniljsocker

1 dl vetemjöl

Jag vill ha den så kladdig som möjligt utan att den blir svår att skära i. Jag gräddar i 175 grader i 11-11,5 minuter och kakan blir då perfekt i mitten. Däremot är den vid denna tid redan torr i kanterna och jag vill ha den kladdigare även där. Om jag tar ut kakan ännu tidigare blir den för kladdig i mitten. Vad borde jag göra?

- Lisa

Klurigt! Jag skulle nog fundera lite över formen du bakar kakan i. Om den hunnit bli torr i kanten redan efter 11 minuter kanske formen är lite låg? Kanske kan du prova att klä in kanterna med folie och täcka den bit som blir för välgräddad? Svårt att ge bättre råd, prova så!



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Kommentar av osignerat
27 april 2011

Jag skulle prova att sänka temperaturen lite, till 150 eller så. Funkar bra för mig och receptet ser ut ungefär som ditt.

Kommentar av katti
5 mars 2011

Tycker att de flesta kladdkakor är för söta och smakar för lite choklad, brukar alltså höfta, men mina spontana höftningar blir inte alltid bra... finns det nåt exakt recept på fylligt smakande chokladkladdkaka?

Svar av Elisabet
10 augusti 2011

Lailas kladdkaka på ica.se är väldigt god! Blir ännu bättre andra, tredje dagen..jag gillar den kylskåpskall!




Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Första advent

Stillsam adventsfika

Första advent är startskottet för julen! Baka mjuk pepparkaka och lys upp det första julstöket med doften av kardemumma, kanel, nejlika och ingefära...

pepparkaksrecept.se

Fläskpannkaka

Matiga pannkakor

Varför steka pannkakor i stekpanna när det finns ugn? Ugnspannkaka är bekväm mat på nolltid.

pannkakor.se


Efterrätter

Favorit choklad

Någon mer än jag som gillar choklad? Baka chokladkakan som slår de mesta i efterrättsväg!

Jag är knappast ensam om att älska choklad, av alla slag. Få smaker går att använda till så mycket gott. Från en enkel chokladmuffins eller en god kladdkaka till riktigt stora smakupplevelser.

Och finns det egentligen någon efterrätt som står sig lika väl som en riktigt god chokladkaka? Tveksamt, tycker jag...

Prova ett nytt recept på en riktigt läcker chokladkaka, full med smak och fylld med härlig chokladtryffel! Detta är en av mina absoluta favoriter till efterrätt just nu. Prova så förstår ni varför!

Chokladfyllda hälsningar från pepparochsalt.se!

 efterratter.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...