Svårbakad kladdkaka?

Hej!

Bakar kladdkaka enligt ett helt eget recept nuförtiden och tänkte höra om du kan hjälpa mig lite.

Receptet:

100 g smör

1,5 dl råsocker

2 ägg

2 tsk vaniljsocker

1 dl vetemjöl

Jag vill ha den så kladdig som möjligt utan att den blir svår att skära i. Jag gräddar i 175 grader i 11-11,5 minuter och kakan blir då perfekt i mitten. Däremot är den vid denna tid redan torr i kanterna och jag vill ha den kladdigare även där. Om jag tar ut kakan ännu tidigare blir den för kladdig i mitten. Vad borde jag göra?

- Lisa

Klurigt! Jag skulle nog fundera lite över formen du bakar kakan i. Om den hunnit bli torr i kanten redan efter 11 minuter kanske formen är lite låg? Kanske kan du prova att klä in kanterna med folie och täcka den bit som blir för välgräddad? Svårt att ge bättre råd, prova så!



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Kommentar av osignerat
27 april 2011

Jag skulle prova att sänka temperaturen lite, till 150 eller så. Funkar bra för mig och receptet ser ut ungefär som ditt.

Kommentar av katti
5 mars 2011

Tycker att de flesta kladdkakor är för söta och smakar för lite choklad, brukar alltså höfta, men mina spontana höftningar blir inte alltid bra... finns det nåt exakt recept på fylligt smakande chokladkladdkaka?

Svar av Elisabet
10 augusti 2011

Lailas kladdkaka på ica.se är väldigt god! Blir ännu bättre andra, tredje dagen..jag gillar den kylskåpskall!




Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Lingon till mat och bakning

Syrligt och sött med lingon

Lingonet är ett mångsidigt bär som finns i överflöd så här års. Väljer du lingonsylt eller en härlig dessert med lingon? Eller både och?

bärrecept.se

Kladdkakor

Varianter

Höstmörker är ett utmärkt skäl för att baka kladdkaka! Klassikern eller nyskrivna recept?

kladdkakor.se


Fisksoppa

Fisk ger smaken

Få rätter är så tacksamma som fisksoppa. Mycket smak för liten insats!

Fisksoppa är bra mat. Lätt och snabb att laga, enkel att variera och ett bra sätt att ta tillvara rester i stället för att de slängs. Det behöver inte vara fin eller dyr fisk, även frysta filéer av sej, alaska eller torsk går bra: Prova en enkel fisksoppa eller en variant med halloumiost. Kanske en soppa med kokosmjölk? Till helgen kan man unna sig en lyxigare fisksoppa med saffran... Självklart väljer du fisk som inte hotas av överfiskning!

 fisksoppa.se