![]() ![]()
Svårbakad kladdkaka?
![]() Hej! Bakar kladdkaka enligt ett helt eget recept nuförtiden och tänkte höra om du kan hjälpa mig lite. Receptet: 100 g smör 1,5 dl råsocker 2 ägg 2 tsk vaniljsocker 1 dl vetemjöl Jag vill ha den så kladdig som möjligt utan att den blir svår att skära i. Jag gräddar i 175 grader i 11-11,5 minuter och kakan blir då perfekt i mitten. Däremot är den vid denna tid redan torr i kanterna och jag vill ha den kladdigare även där. Om jag tar ut kakan ännu tidigare blir den för kladdig i mitten. Vad borde jag göra?
- Lisa
![]() Klurigt! Jag skulle nog fundera lite över formen du bakar kakan i. Om den hunnit bli torr i kanten redan efter 11 minuter kanske formen är lite låg? Kanske kan du prova att klä in kanterna med folie och täcka den bit som blir för välgräddad? Svårt att ge bättre råd, prova så! ![]() ![]() 5 mars 2011
Tycker att de flesta kladdkakor är för söta och smakar för lite choklad, brukar alltså höfta, men mina spontana höftningar blir inte alltid bra... finns det nåt exakt recept på fylligt smakande chokladkladdkaka? ![]() ![]() ![]() 10 augusti 2011
Lailas kladdkaka på ica.se är väldigt god! Blir ännu bättre andra, tredje dagen..jag gillar den kylskåpskall! ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
Jag skulle prova att sänka temperaturen lite, till 150 eller så. Funkar bra för mig och receptet ser ut ungefär som ditt.