Svårbakad kladdkaka?

Hej!

Bakar kladdkaka enligt ett helt eget recept nuförtiden och tänkte höra om du kan hjälpa mig lite.

Receptet:

100 g smör

1,5 dl råsocker

2 ägg

2 tsk vaniljsocker

1 dl vetemjöl

Jag vill ha den så kladdig som möjligt utan att den blir svår att skära i. Jag gräddar i 175 grader i 11-11,5 minuter och kakan blir då perfekt i mitten. Däremot är den vid denna tid redan torr i kanterna och jag vill ha den kladdigare även där. Om jag tar ut kakan ännu tidigare blir den för kladdig i mitten. Vad borde jag göra?

- Lisa

Klurigt! Jag skulle nog fundera lite över formen du bakar kakan i. Om den hunnit bli torr i kanten redan efter 11 minuter kanske formen är lite låg? Kanske kan du prova att klä in kanterna med folie och täcka den bit som blir för välgräddad? Svårt att ge bättre råd, prova så!



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Kommentar av osignerat
27 april 2011

Jag skulle prova att sänka temperaturen lite, till 150 eller så. Funkar bra för mig och receptet ser ut ungefär som ditt.

Kommentar av katti
5 mars 2011

Tycker att de flesta kladdkakor är för söta och smakar för lite choklad, brukar alltså höfta, men mina spontana höftningar blir inte alltid bra... finns det nåt exakt recept på fylligt smakande chokladkladdkaka?

Svar av Elisabet
10 augusti 2011

Lailas kladdkaka på ica.se är väldigt god! Blir ännu bättre andra, tredje dagen..jag gillar den kylskåpskall!




Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Fläskpannkaka

Matiga pannkakor

Varför steka pannkakor i stekpanna när det finns ugn? Ugnspannkaka är bekväm mat på nolltid.

pannkakor.se

Bröd till jul

Julens bästa bröd

Kryddigt, mustigt julbröd passar inte bara på julbordet. Njut hela december av julens bästa bröd!

hembakatbrod.se


Buffé

Planera sommarens buffé

Buffé är en avslappnad bjudform som ger mycket valfrihet. Säsong för sparris - vi bjuder på buffévarianter som sparris med parmesan eller parmaskinka!

Du nalkas ljuva sommar, med studentfester, skolavslutning och bröllop. Vem vill stå mer än nödvändigt vid spisen då? Enkla tillbehör som färskost, marinerade vita bönor eller ajvarröra kan stå färdiga i förväg, liksom ostpaj.

På buffén kan alla hitta något att tycka om. Klassiker som potatissallad och inkokt lax går alltid hem. Komplettera med focaccia och goda ostar - festen är i land!

 buffemat.se