Kladdkaka med choklad och mint

Du behöver:

  • 100 gram smör eller margarin
  • 100 gram mörk choklad
  • 2 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 10 bitar mintchoklad (after eight)
  • 1 krm salt
  • 1 tsk bakpulver
  • (2 droppar pepparmintsolja)

Gör så här:

Vispa upp äggen tillsammans med sockret. Smält chokladen och fem bitar av mintchokladen i vattenbad och rör i det smälta smöret eller margarin.

Rör samman torrvarorna. Blanda ner choklad- och smörblandningen i ägg- och sockerblandningen. Tillsätt eventuellt pepparmintsolja. Rör slätt och slå smeten i en smord form med löstagbar kant.

Grädda i cirka 180 grader i cirka 25 minuter. Lägg ut de återstående fem mintchokladbitarna, låt dem smälta ner i ytan.

Ställ kakan kallt, hellst över natten. (Kakan behöver tid i kylen för att stelna helt.)

Serveras kall, i tunna bitar, med lättvispad grädde.

Fler tips för kladdkakakan!

Missa inte vår sida med tips på hur du lyckas med kladdkakan!


Kommentar av Sandra
21 oktober 2009

Helt underbar god är den :D <3

Kommentar av Sammmi
8 december 2009

ojjj det är något nytt som måste smakas!

Kommentar av GQ 11 Bast
14 maj 2009

det verkar inte som att det e många som har smakat den här kakan men ja ska ialla fall pröva!!;D <3

Kommentar av hubbe
24 april 2009

ja ska pröva..

Kommentar av kladizzkakizz
25 februari 2010

denna verkar ricktigt NICE, måste prova <3 :))

Kommentar av katarina
27 mars 2010

har man inte after eight går det lika bra med selleri, nää skojar bara. Men jag brukar använda pepparmint smaksättare

Kommentar av Natalie
30 april 2010

Nog den godast kladdkaka jag ätit!

Kommentar av frans
7 juni 2010

Inte särskilt god, smaken av mint var för dominant.

Kommentar av Pernilla
3 september 2010

Ett tips att få mintsmak är om man har Chokladtimjan, en otroligt god krydda/ört som passar perfekt att grovhacka och ha i kladdkakan! Väl värd att ha i kryddlandet!

Kommentar av Alva
20 september 2010

jag använde mintkrokant marabouchoklad istället för after eihgt och det blev riktigt gott, älskar och baka och kladdkaka är aldrig fel! är även gott om man har i non stop :) <3

Svar av maramhernsater@hotmail.com
6 november 2010

Hade du 100g mörk choklad plus 10 bitar mintkrokant eller använde du bara 100g minkrokant i receptet?

Äldre kommentarer

|  1  | 2 |


Äppelkakor

Läckraste äppelkakorna du enkelt bakar själv!

På många håll börjar de första äpplena så smått mogna och vi laddar upp med några klassiska recept på äppelkaka. Smulpaj med äpplen och paj med äppelmos passar många gånger men ibland vill man ha en typisk kaka till kaffet eller efterrätten. Prova vårt recept på saftiga äppelkaka eller gör en riktigt god äppelkaka i långpanna som räcker till många gäster. Själva äter vi oss proppmätta på en nykomponerad äppelkaka med muscovadosocker. Det smakrika rårörsockret ger kakan en extra skjuts och lyfter klassikern till ny höjd!

 efterratter.se

Mors dag

Klassiska kakor till Mors dag

På söndag, i slutet av blommande maj firar vi Mors dag med klassiska bakverk som chokladsmakande drömrulltårta, fylld med härlig smörkräm.

bakakaka.se

Efterrätter

Favorit choklad

Någon mer än jag som gillar choklad? Baka chokladkakan som slår de mesta i efterrättsväg!

efterratter.se


Fjärde oktober är kanelbullens dag

Fira kanelbullens dag!

Nu kavlar vi upp ärmarna och firar kanelbullens dag med en mäktig butterkaka!

Kanelbullar finns det i många former. Den klassiska kanelbullen är fantastiskt god men med en rejäl dos kardemumma får vi istället minst lika goda kardemummabullar.

Butterkaka är en annan favorit som stått sig i längden, ja, namnet har den förstås från engelskans butter: smör, men innehåller också russin och vaniljkräm... Det är tid att sprida lite kärlek, omtanke och kaneldoft!

 bakabullar.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Smått och gott

Mandelkakor. Småkakor är stor bakning! Det enkla är ibland det allra godaste.
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...