Kladdkaka med choklad och mintDu behöver:
Gör så här:Vispa upp äggen tillsammans med sockret. Smält chokladen och fem bitar av mintchokladen i vattenbad och rör i det smälta smöret eller margarin. Rör samman torrvarorna. Blanda ner choklad- och smörblandningen i ägg- och sockerblandningen. Tillsätt eventuellt pepparmintsolja. Rör slätt och slå smeten i en smord form med löstagbar kant. Grädda i cirka 180 grader i cirka 25 minuter. Lägg ut de återstående fem mintchokladbitarna, låt dem smälta ner i ytan. Ställ kakan kallt, hellst över natten. (Kakan behöver tid i kylen för att stelna helt.) Serveras kall, i tunna bitar, med lättvispad grädde. Fler tips för kladdkakakan!Missa inte vår sida med tips på hur du lyckas med kladdkakan!
Kommentar av
Sammmi
8 december 2009
ojjj det är något nytt som måste smakas! Kommentar av
GQ 11 Bast
14 maj 2009
det verkar inte som att det e många som har smakat den här kakan men ja ska ialla fall pröva!!;D <3 Kommentar av
hubbe
24 april 2009
ja ska pröva.. Kommentar av
kladizzkakizz
25 februari 2010
denna verkar ricktigt NICE, måste prova <3 :)) Kommentar av
katarina
27 mars 2010
har man inte after eight går det lika bra med selleri, nää skojar bara. Men jag brukar använda pepparmint smaksättare Kommentar av
Natalie
30 april 2010
Nog den godast kladdkaka jag ätit! Kommentar av
frans
7 juni 2010
Inte särskilt god, smaken av mint var för dominant. Kommentar av
Pernilla
3 september 2010
Ett tips att få mintsmak är om man har Chokladtimjan, en otroligt god krydda/ört som passar perfekt att grovhacka och ha i kladdkakan! Väl värd att ha i kryddlandet! Kommentar av
Alva
20 september 2010
jag använde mintkrokant marabouchoklad istället för after eihgt och det blev riktigt gott, älskar och baka och kladdkaka är aldrig fel! är även gott om man har i non stop :) <3 Svar av maramhernsater@hotmail.com
6 november 2010
Hade du 100g mörk choklad plus 10 bitar mintkrokant eller använde du bara 100g minkrokant i receptet? Äldre kommentarer
|
1 |
2 |
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! SmulpajRabarberpaj med mandeltäckeFörsta rabarberpajen för säsongen är den allra godaste. Smaksätt med citron! KladdkakorKladdigare kakor!När jag drev café var kladdkakan en av våra verkliga storsäljare - vi älskar kladdkaka i detta land! Kanske för att det finns en kladdkakaka för varje tillfälle.Vardagsfika eller buffé, barnkalas eller släktträff ? kladdkakan platsar och är lätt att lyckas med. Prova en god kladdkaka med mörk choklad, eller kanske en seg och härlig kolakladdkaka? Kladdkaka går också fint att baka helt utan ägg ? prova ett recept på chokladkladdkaka. För den som inte tål gluten finns en glutenfri variant. Och självklart går det att göra en god kladdkaka helt mjölkfri! De knappa 20 minuter det tar att grädda kakan räcker fint för att duka och brygga kaffe. Om du inte använder tiden till att slicka ren bunken, förstås! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Helt underbar god är den :D <3