Kladdkaka med choklad och mint

Du behöver:

  • 100 gram smör eller margarin
  • 100 gram mörk choklad
  • 2 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 10 bitar mintchoklad (after eight)
  • 1 krm salt
  • 1 tsk bakpulver
  • (2 droppar pepparmintsolja)

Gör så här:

Vispa upp äggen tillsammans med sockret. Smält chokladen och fem bitar av mintchokladen i vattenbad och rör i det smälta smöret eller margarin.

Rör samman torrvarorna. Blanda ner choklad- och smörblandningen i ägg- och sockerblandningen. Tillsätt eventuellt pepparmintsolja. Rör slätt och slå smeten i en smord form med löstagbar kant.

Grädda i cirka 180 grader i cirka 25 minuter. Lägg ut de återstående fem mintchokladbitarna, låt dem smälta ner i ytan.

Ställ kakan kallt, hellst över natten. (Kakan behöver tid i kylen för att stelna helt.)

Serveras kall, i tunna bitar, med lättvispad grädde.

Fler tips för kladdkakakan!

Missa inte vår sida med tips på hur du lyckas med kladdkakan!


Kommentar av Sandra
21 oktober 2009

Helt underbar god är den :D <3

Kommentar av Sammmi
8 december 2009

ojjj det är något nytt som måste smakas!

Kommentar av GQ 11 Bast
14 maj 2009

det verkar inte som att det e många som har smakat den här kakan men ja ska ialla fall pröva!!;D <3

Kommentar av hubbe
24 april 2009

ja ska pröva..

Kommentar av kladizzkakizz
25 februari 2010

denna verkar ricktigt NICE, måste prova <3 :))

Kommentar av katarina
27 mars 2010

har man inte after eight går det lika bra med selleri, nää skojar bara. Men jag brukar använda pepparmint smaksättare

Kommentar av Natalie
30 april 2010

Nog den godast kladdkaka jag ätit!

Kommentar av frans
7 juni 2010

Inte särskilt god, smaken av mint var för dominant.

Kommentar av Pernilla
3 september 2010

Ett tips att få mintsmak är om man har Chokladtimjan, en otroligt god krydda/ört som passar perfekt att grovhacka och ha i kladdkakan! Väl värd att ha i kryddlandet!

Kommentar av Alva
20 september 2010

jag använde mintkrokant marabouchoklad istället för after eihgt och det blev riktigt gott, älskar och baka och kladdkaka är aldrig fel! är även gott om man har i non stop :) <3

Svar av maramhernsater@hotmail.com
6 november 2010

Hade du 100g mörk choklad plus 10 bitar mintkrokant eller använde du bara 100g minkrokant i receptet?

Äldre kommentarer

|  1  | 2 |


Glutenfria kakor

Godaste kakorna utan gluten

Glutenfritt är varken tråkigt eller torrt. Glutenfri nougatkaka slår de flesta i samma klass.

Det är lätt att baka bra, glutenfria chokladkakor. Speciellt kladdkakor brukar bli lyckade på glutenfri mix. Baka klassisk kladdkaka eller prova ett nytt recpet på glutenfri kladdkaka med nougat. Enkelt att lyckas med och riktigt gott som efterrätt eller finare fika.

Har du bakat glutenfria småkakor? Chokladkakor, jordnötskakor, havrekakor elller kanelskorpor är alla lättbakade och riktigt goda småkakor. Perfekt för alla som inte äter gluten. Och lika bra för alla andra!

 glutenfriarecept.se

Sockerkakor

Lättbakad sockerkaka

Ibland är det enkla det allra godaste. En lättbakad sockerkaka förgyller fikastunden i kulna januari.

sockerkakor.se

Baka pizza ikväll!

Hembakad pizza av högsta klass

Pizzakväll? Gör hembakad pizza och välj själv hur den ska smaka! Varför inte glutenfri?

bakapizza.se


Pizza

Hembakad fest!

Hoppa hämtpizzan i kväll! Din hembakade quattro stagioni smakar bättre...

En pizzakväll med familj eller vänner är alltid en bra idé. Och det är inte svårt att lyckas med pizzan. Välj en enkel pizzadeg eller knåda ihop en långjäst pizzadeg, så får du riktigt knapriga kanter och botten!

Med en bra botten kan du lätt variera påläggen efter smak. Experimentera med spännande resultat eller baka någon av de klassiska pizzorna. Kanske en enkel capricciosa eller varför inte en gorgonzola? Den som inte kan bestämma sig gör förstås en quattro stagioni!

Smaklig och trevlig pizzakväll!

 bakapizza.se