Kladdkaka med choklad och mintDu behöver:
Gör så här:Vispa upp äggen tillsammans med sockret. Smält chokladen och fem bitar av mintchokladen i vattenbad och rör i det smälta smöret eller margarin. Rör samman torrvarorna. Blanda ner choklad- och smörblandningen i ägg- och sockerblandningen. Tillsätt eventuellt pepparmintsolja. Rör slätt och slå smeten i en smord form med löstagbar kant. Grädda i cirka 180 grader i cirka 25 minuter. Lägg ut de återstående fem mintchokladbitarna, låt dem smälta ner i ytan. Ställ kakan kallt, hellst över natten. (Kakan behöver tid i kylen för att stelna helt.) Serveras kall, i tunna bitar, med lättvispad grädde. Fler tips för kladdkakakan!Missa inte vår sida med tips på hur du lyckas med kladdkakan!
Kommentar av
Sammmi
8 december 2009
ojjj det är något nytt som måste smakas! Kommentar av
GQ 11 Bast
14 maj 2009
det verkar inte som att det e många som har smakat den här kakan men ja ska ialla fall pröva!!;D <3 Kommentar av
hubbe
24 april 2009
ja ska pröva.. Kommentar av
kladizzkakizz
25 februari 2010
denna verkar ricktigt NICE, måste prova <3 :)) Kommentar av
katarina
27 mars 2010
har man inte after eight går det lika bra med selleri, nää skojar bara. Men jag brukar använda pepparmint smaksättare Kommentar av
Natalie
30 april 2010
Nog den godast kladdkaka jag ätit! Kommentar av
frans
7 juni 2010
Inte särskilt god, smaken av mint var för dominant. Kommentar av
Pernilla
3 september 2010
Ett tips att få mintsmak är om man har Chokladtimjan, en otroligt god krydda/ört som passar perfekt att grovhacka och ha i kladdkakan! Väl värd att ha i kryddlandet! Kommentar av
Alva
20 september 2010
jag använde mintkrokant marabouchoklad istället för after eihgt och det blev riktigt gott, älskar och baka och kladdkaka är aldrig fel! är även gott om man har i non stop :) <3 Svar av maramhernsater@hotmail.com
6 november 2010
Hade du 100g mörk choklad plus 10 bitar mintkrokant eller använde du bara 100g minkrokant i receptet? Äldre kommentarer
|
1 |
2 |
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! BakakakaMandel, banan och chokladPassa på att baka någonting riktigt gott till helgen. Prova ett nytt recept på chokladkaka med banan och god mandelsmak! TorsdagÄrtsoppanTraditionell ärtsoppa på torsdag eller omväxling mitt i veckan? Ja tack till soppa! HöstlovBaka på höstlovetDet finns förstås mängder av kluriga sätt att baka läskigt goda och snygga kakor till Halloween! Med mintglasyr i spritsen kan man dekorera chokladkakor med spindlar, spöken och monster... Muffins är en bra grund som kan användas till små monsterbakelser. Baka dem med rivna rödbetor i smeten, dekorera och vips blir det blodröda muffins som görs otäckt snygga med strössel, godisbitar och karamellfärg. Fantasin sätter gränserna - baka inte för kusligt bara... Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|
Helt underbar god är den :D <3