Kladdkaka med choklad och mint

Du behöver:

  • 100 gram smör eller margarin
  • 100 gram mörk choklad
  • 2 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 10 bitar mintchoklad (after eight)
  • 1 krm salt
  • 1 tsk bakpulver
  • (2 droppar pepparmintsolja)

Gör så här:

Vispa upp äggen tillsammans med sockret. Smält chokladen och fem bitar av mintchokladen i vattenbad och rör i det smälta smöret eller margarin.

Rör samman torrvarorna. Blanda ner choklad- och smörblandningen i ägg- och sockerblandningen. Tillsätt eventuellt pepparmintsolja. Rör slätt och slå smeten i en smord form med löstagbar kant.

Grädda i cirka 180 grader i cirka 25 minuter. Lägg ut de återstående fem mintchokladbitarna, låt dem smälta ner i ytan.

Ställ kakan kallt, hellst över natten. (Kakan behöver tid i kylen för att stelna helt.)

Serveras kall, i tunna bitar, med lättvispad grädde.

Fler tips för kladdkakakan!

Missa inte vår sida med tips på hur du lyckas med kladdkakan!


Kommentar av Sandra
21 oktober 2009

Helt underbar god är den :D <3

Kommentar av Sammmi
8 december 2009

ojjj det är något nytt som måste smakas!

Kommentar av GQ 11 Bast
14 maj 2009

det verkar inte som att det e många som har smakat den här kakan men ja ska ialla fall pröva!!;D <3

Kommentar av hubbe
24 april 2009

ja ska pröva..

Kommentar av kladizzkakizz
25 februari 2010

denna verkar ricktigt NICE, måste prova <3 :))

Kommentar av katarina
27 mars 2010

har man inte after eight går det lika bra med selleri, nää skojar bara. Men jag brukar använda pepparmint smaksättare

Kommentar av Natalie
30 april 2010

Nog den godast kladdkaka jag ätit!

Kommentar av frans
7 juni 2010

Inte särskilt god, smaken av mint var för dominant.

Kommentar av Pernilla
3 september 2010

Ett tips att få mintsmak är om man har Chokladtimjan, en otroligt god krydda/ört som passar perfekt att grovhacka och ha i kladdkakan! Väl värd att ha i kryddlandet!

Kommentar av Alva
20 september 2010

jag använde mintkrokant marabouchoklad istället för after eihgt och det blev riktigt gott, älskar och baka och kladdkaka är aldrig fel! är även gott om man har i non stop :) <3

Svar av maramhernsater@hotmail.com
6 november 2010

Hade du 100g mörk choklad plus 10 bitar mintkrokant eller använde du bara 100g minkrokant i receptet?

Äldre kommentarer

|  1  | 2 |


Alla hjärtansdag

Stor kärlek till hembakat!

Baka med hjärtat på Alla hjärtans dag! Kanske en hjärttårta till alla du vill dela din kärlek med?

Visa dig själv eller de du tycker om lite extra kärlek och baka något gott den 14 februari. Alla gillar hembakat så du behöver inte krångla till det. Kärleksmums, hjärtansbakelser eller brownies … allt är lika gott och uppskattat.
Vill du bjuda många kan du baka en rosa alla hjärtansdagstårta med marsipan. Elegant klassiskt och inte alls så svårt som det ser ut.
Vårt senaste recept är annars en hjärttårta med mandel, vanilj och körsbär. En variant på en klassisk gräddtårta som är svår att motstå! I alla fall om man bakar den med kärlek …
Kärleksfulla hälsningar från pepparochsalt.

 bakatårta.se

Kola

Lyxigaste lördagsgodiset!

Sötsuget tar inte slut med påsken, och hemlagad kola till lördagsgodis kan väl inte vara så farligt?

kolarecept.se

Grön buffé

Grön buffé till Kristi himmelfärdsdag

Långhelg eller bara en ledig dag? Ta chansen att bjuda på enkel vårbuffé med smakrika och överraskande primörer, varför inte ogräspaj med kirskål!

pajrecept.se


Scones

Baka scones på höstkanten

Dags att dra täcket över huvudet och sova fram till april? Nej! Stig upp och baka grova scones istället!

Snabbare väg till fullkomlig bakglädje finns knappast. Scones är verkligen en vinnare i köket! Vi bjuder på tre rykande färska recept att variera de klassiska sconesen med. Redaktionens absoluta favorit är sconesen med äpple och kanel - de klarade sig knappt förbi fotograferingen... Fast våra grova scones på rågsikt och frön är en stadig vardagshjälte som kanske är allra godast tillsammans med lite honung och smör.

Är du glutenintolerant eller vill prova att baka med skrädmjöl vill vi slå ett slag för glutenfria scones. Vi bakar dem på havre och gör dem saftiga med finrivna morötter.
Mycket bakglädje önskar redaktionen!

 scones.se