Mjuk chokladkladdkaka
En riktigt chokladig kaka som smakar utmärkt till efterrätt. Chokladälskarens val!
Du behöver:
-
200 gram smör eller margarin
-
200 gram mörk choklad
-
2 ägg
-
3 dl muskovadosocker eller rårörsocker
-
2,5 dl vetemjöl
Gör så här:
Smöra en form med löstagbar kant, 24-26 centimeter i diameter.
Blanda socker och mjöl i en bunke.
Smält smör och choklad tillsammans. Antingen i vattenbad (i en skål eller fat över en kastrull med kokande vatten) eller på svag värme i en tjockbottnad kastrull eller i mikrovågsugn.
Rör ner äggen i smör- och chokladblandningen, ett och ett. Vänd sedan ner socker- och mjölblandningen och rör till en slät smet. Vispa inte med elvisp på hög hastighet, då vispar du in luft i smeten.
Häll smeten i formen och grädda i 200 grader i cirka 18-20 minuter tills kakan är bakad i kanten men kladdig i mitten.
Låt nu kakan svala helt, gärna över natten - chokladen i kakan behöver tid att stelna innan den går att skära. Låt gärna kakan vila någon dag så får den ännu bättre smak.
Servera med vispad grädde och gärna färsk frukt eller bär.
Fler tips för kladdkakakan!
Missa inte vår sida med tips på hur du lyckas med kladdkakan!
Den här meningen -
"Rör ner äggen i bunken, ett och ett. Blanda sedan ner torrvarorna och rör till en slät smet. Vispa inte med elvisp på hög hastighet, då vispar du in luft i smeten."
Saknar samband med meningen över -
"Blanda samman socker och mjöl i en bunke."
Äggen ska väl röras ned i smörchokladensmeten. Det gjorde jag iaf. Funkade fint fint. Nu återstår det att vänta några dagar på att den ska sätta sig.