Mjuk chokladkladdkakaEn riktigt chokladig kaka som smakar utmärkt till efterrätt. Chokladälskarens val!Du behöver:
Gör så här:Smöra en form med löstagbar kant, 24-26 centimeter i diameter. Blanda socker och mjöl i en bunke. Smält smör och choklad tillsammans. Antingen i vattenbad (i en skål eller fat över en kastrull med kokande vatten) eller på svag värme i en tjockbottnad kastrull eller i mikrovågsugn. Rör ner äggen i smör- och chokladblandningen, ett och ett. Vänd sedan ner socker- och mjölblandningen och rör till en slät smet. Vispa inte med elvisp på hög hastighet, då vispar du in luft i smeten. Häll smeten i formen och grädda i 200 grader i cirka 18-20 minuter tills kakan är bakad i kanten men kladdig i mitten. Låt nu kakan svala helt, gärna över natten - chokladen i kakan behöver tid att stelna innan den går att skära. Låt gärna kakan vila någon dag så får den ännu bättre smak. Servera med vispad grädde och gärna färsk frukt eller bär. Fler tips för kladdkakakan!Missa inte vår sida med tips på hur du lyckas med kladdkakan!
Redaktionens kommentar
Du har rätt i att receptet var lite otydligt. Nu har vi gjort det tydligare och hoppas att det inte ska bli några missförstånd.
Kommentar av
Carina
29 oktober 2012
Rekomenderas icke
Redaktionens kommentar
Berätta gärna varför så vi har en möjlighet att förbättra receptet!
Kommentar av
Sur!
31 december 2011
Ursäkta! Men jag har gjort precis som det står i receptet, men kakan blir helt grynig. Smöret hamnar på toppen och bubblar. Ska man inte vispa ägg och socker först? Svar av Kunnig
22 februari 2012
Då har du förmodligen värmt smör och chokladen för mycket. Det får inte var för varmt får då blir det precis så. Gäller inte bara denna kaka utan alla bakverk med choklad och smör. Kommentar av
berra
29 april 2010
Helt perfekt chokladsmak! 18 min var lagom för min ugn. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Gott och bekvämtKrämig paprika–risottoEn krämig risotto är riktig festmat. Trots att den är både snabblagad och sköter sig själv! Smart helgmatLyxig kyckling - helgmat som räcker länge!En riktigt klassisk helgstek är ett lyxigt sätt att fira helg! Gör två rätter i en: Läckert fylld kyckling som finmiddag och kycklingsoppa i veckan. BagelsFrukt eller chokladBagels är brödet som sticker ut lite extra. Med sin lite kompakta konsistens och speciella smak som kommer av att brödet både kokas och gräddas i ugn. Det är inte så svårt att baka bagels! Och när du väl upptäckt det bakar du lätt varianter av alla slag. Goda chokladbagels, bagels med frukt eller ostbagels? Bagels går också utmärkt att servera som tilltugg till soppan, eller klassiskt som snabblunch, fyllda med till exempel färskost!
Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|
Den här meningen -
"Rör ner äggen i bunken, ett och ett. Blanda sedan ner torrvarorna och rör till en slät smet. Vispa inte med elvisp på hög hastighet, då vispar du in luft i smeten."
Saknar samband med meningen över -
"Blanda samman socker och mjöl i en bunke."
Äggen ska väl röras ned i smörchokladensmeten. Det gjorde jag iaf. Funkade fint fint. Nu återstår det att vänta några dagar på att den ska sätta sig.