Mjuk chokladkladdkaka

En riktigt chokladig kaka som smakar utmärkt till efterrätt. Chokladälskarens val!

Du behöver:

  • 200 gram smör eller margarin
  • 200 gram mörk choklad
  • 2 ägg
  • 3 dl muskovadosocker eller rårörsocker
  • 2,5 dl vetemjöl

Gör så här:

Smöra en form med löstagbar kant, 24-26 centimeter i diameter.

Blanda socker och mjöl i en bunke.

Smält smör och choklad tillsammans. Antingen i vattenbad (i en skål eller fat över en kastrull med kokande vatten) eller på svag värme i en tjockbottnad kastrull eller i mikrovågsugn.

Rör ner äggen i smör- och chokladblandningen, ett och ett. Vänd sedan ner socker- och mjölblandningen och rör till en slät smet. Vispa inte med elvisp på hög hastighet, då vispar du in luft i smeten.

Häll smeten i formen och grädda i 200 grader i cirka 18-20 minuter tills kakan är bakad i kanten men kladdig i mitten.

Låt nu kakan svala helt, gärna över natten - chokladen i kakan behöver tid att stelna innan den går att skära. Låt gärna kakan vila någon dag så får den ännu bättre smak.

Servera med vispad grädde och gärna färsk frukt eller bär.

 

Fler tips för kladdkakakan!

Missa inte vår sida med tips på hur du lyckas med kladdkakan!

 


Kommentar av Jens
1 november 2012

Den här meningen -

"Rör ner äggen i bunken, ett och ett. Blanda sedan ner torrvarorna och rör till en slät smet. Vispa inte med elvisp på hög hastighet, då vispar du in luft i smeten."

Saknar samband med meningen över -

"Blanda samman socker och mjöl i en bunke."

Äggen ska väl röras ned i smörchokladensmeten. Det gjorde jag iaf. Funkade fint fint. Nu återstår det att vänta några dagar på att den ska sätta sig.

Redaktionens kommentar
Du har rätt i att receptet var lite otydligt. Nu har vi gjort det tydligare och hoppas att det inte ska bli några missförstånd.
Kommentar av Carina
29 oktober 2012

Rekomenderas icke

Redaktionens kommentar
Berätta gärna varför så vi har en möjlighet att förbättra receptet!
Kommentar av Sur!
31 december 2011

Ursäkta! Men jag har gjort precis som det står i receptet, men kakan blir helt grynig. Smöret hamnar på toppen och bubblar. Ska man inte vispa ägg och socker först?

Svar av Kunnig
22 februari 2012

Då har du förmodligen värmt smör och chokladen för mycket. Det får inte var för varmt får då blir det precis så. Gäller inte bara denna kaka utan alla bakverk med choklad och smör.

Kommentar av berra
29 april 2010

Helt perfekt chokladsmak! 18 min var lagom för min ugn.


Varm vego

Varm vegogryta med quorn och chili!

Vego kan smaka fantastiskt. Prova en chili sin carne som inte skäms för sig.

Bönor och linser är framtidsmat. Miljöbra, proteinrika och fulla med smak. Billiga mättande och framförallt goda! Och det är länge sedan nu vi bara åt bruna bönor till fläsk …
I grytor och såser kommer smakerna till sin rätt. Gärna i sällskap med mustiga rotfrukter och chili. Dahl, linsgryta eller en currydoftande linsgryta med kokosmjölk? Kanske en rejäl vegogryta med rotfrukter, chili och vita bönor. Gillar du chili kan du prova chili sin carne, en variant av den klassiska rätten. Men nu ännu smakrikare och gjord på quorn som är vegetariskt. Gott som passar de flesta!

 grytrecept.se

Småkakor

Frön som sätter smak

Solrosfrön ger nötig smak åt både bröd och småkakor! Russinkakorna är ett gott exempel.

bakakaka.se

Frukostbullar

Frallor för alla

Med våren kommer ljusare morgnar. Dags att stiga upp och baka morotsbullar kanske?

frukostbullar.se


Sallad till buffén

Somrig sallad till buffén

Nej, nytt är det inte, men så gott! Klassikern grekisk sallad med salta oliver, välmogna tomater och fetaost tar sin välförtjänta plats på buffén.

Till sommaren blir våra vanligaste salladsgrönsaker som bäst: svenskodlade, mogna, nyskördade. Då passar det bra göra en härlig sallad till buffén. Om salladen ska mätta är det bra att göra den mättande, som ljummen potatissallad med bacon och brieost eller smakrik pestokryddad pastasallad. Vänta till dagen för festen med att lägga samman salladen eftersom vissa grönsaker blir trista av att ligga! Däremot kan dressingen förberedas och potatis eller gryn kokas i förväg. Servera rumstempererad för att få så mycket smak av sommar som möjligt.

 salladsrecept.se


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...