Mjuk chokladkladdkaka

En riktigt chokladig kaka som smakar utmärkt till efterrätt. Chokladälskarens val!

Du behöver:

  • 200 gram smör eller margarin
  • 200 gram mörk choklad
  • 2 ägg
  • 3 dl muskovadosocker eller rårörsocker
  • 2,5 dl vetemjöl

Gör så här:

Smöra en form med löstagbar kant, 24-26 centimeter i diameter.

Blanda socker och mjöl i en bunke.

Smält smör och choklad tillsammans. Antingen i vattenbad (i en skål eller fat över en kastrull med kokande vatten) eller på svag värme i en tjockbottnad kastrull eller i mikrovågsugn.

Rör ner äggen i smör- och chokladblandningen, ett och ett. Vänd sedan ner socker- och mjölblandningen och rör till en slät smet. Vispa inte med elvisp på hög hastighet, då vispar du in luft i smeten.

Häll smeten i formen och grädda i 200 grader i cirka 18-20 minuter tills kakan är bakad i kanten men kladdig i mitten.

Låt nu kakan svala helt, gärna över natten - chokladen i kakan behöver tid att stelna innan den går att skära. Låt gärna kakan vila någon dag så får den ännu bättre smak.

Servera med vispad grädde och gärna färsk frukt eller bär.

 

Fler tips för kladdkakakan!

Missa inte vår sida med tips på hur du lyckas med kladdkakan!

 


Kommentar av Jens
1 november 2012

Den här meningen -

"Rör ner äggen i bunken, ett och ett. Blanda sedan ner torrvarorna och rör till en slät smet. Vispa inte med elvisp på hög hastighet, då vispar du in luft i smeten."

Saknar samband med meningen över -

"Blanda samman socker och mjöl i en bunke."

Äggen ska väl röras ned i smörchokladensmeten. Det gjorde jag iaf. Funkade fint fint. Nu återstår det att vänta några dagar på att den ska sätta sig.

Redaktionens kommentar
Du har rätt i att receptet var lite otydligt. Nu har vi gjort det tydligare och hoppas att det inte ska bli några missförstånd.
Kommentar av Carina
29 oktober 2012

Rekomenderas icke

Redaktionens kommentar
Berätta gärna varför så vi har en möjlighet att förbättra receptet!
Kommentar av Sur!
31 december 2011

Ursäkta! Men jag har gjort precis som det står i receptet, men kakan blir helt grynig. Smöret hamnar på toppen och bubblar. Ska man inte vispa ägg och socker först?

Svar av Kunnig
22 februari 2012

Då har du förmodligen värmt smör och chokladen för mycket. Det får inte var för varmt får då blir det precis så. Gäller inte bara denna kaka utan alla bakverk med choklad och smör.

Kommentar av berra
29 april 2010

Helt perfekt chokladsmak! 18 min var lagom för min ugn.


Plommontider

Plommon till godaste kakorna och sylt!

Mjuk plommonkaka är ett fint sätt att ta vara på höstens plommon. Prova ett nytt recept och gör en riktig höstfika!

Plommonen är mogna och vi vill såklart ta vara på all den goda frukten. Några burkar god plommonsylt är perfekt att ta fram till vinterns desserter eller kakbak. Vill du variera så smaksätt sylten och koka plommonsylt med kardemumma. Riktigt gott till vaniljglass!
Eller baka en mjuk plommonkaka av lite av all frukten. Ett nytt, gott och lättbakat recept som passar både till efterrätt och som lyxig fika. God höstkaka som passar med glass eller vaniljsås!

 kokasylt.se

Vinterpicknick

Gott i skidbacken

Sportlovsdags? Fixa matsäck till skidbacken med hemmagjorda bars!

utflyktsmat.se

Småkakor

Lättbakat för alla

Baka kaka med barnen eller vill du bara ha en lättbakad och god kaka?

bakakaka.se


Scones

Fika om 15 minuter

Lyxigt nybakat på några minuter? Scones är alltid rätt svar!

Scones är ett lätt sätt att snabbt ordna nybakat. När du får oväntade gäster, som söndagsfrukost eller till mellanmål en vardag. Bröden är enkla att variera och smaksätta om du tröttnat på klassiska scones. Gör chokladscones, morotscones, ostscones eller matiga scones med fetaost! Kanske en plåt mjuka och söta vaniljscones till fikat?

 scones.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Lasagne

Pasta+ugn=matkärlek! Klassisk lasagne är så nära himmelriket vi kommer på denna jord…
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...