Ersätta strösocker med florsocker?

Kan man använda florsocker istället för strösocker och hur mycket borde man ta i så fall?

- Love

Ja, det går bra. Tänk på att vikten skiljer sig. Använd våg eller räkna för att få samma vikt florsocker som strösocker (1 dl strösocker väger ca 90 g, 1 dl florsocker ca 60 g).



Recept och foto: Peppar och salt



Rapportera olämplig kommentar

Kommentar av flisan
7 mars 2017

kan man ersätta strösocker med något annat?




Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Kakor

Äppelfest!

Äpplen kan användas till de mest skilda rätter. Från äppelmos till kryddig äppelkaka.

bakakaka.se

Picknick till 6 juni

Fira nationaldagen med en härlig picknick!

Svenskare än vår svenska natur kan det väl inte bli? Fira 6 juni och allemansrätten, packa en härlig picknickkorg - kanske med fyllda baguetter med brie och aprikos!

utflyktsmat.se


Kladdkakor

Krispigt

Varför ska alltid barnen ha ensamrätt till knasiga sötsaker? Baka en krispigt kladdig kaka med chokladpuffar!

Kladdkaka kan man inte baka för ofta. För att vara på den säkra sidan finns mängder av varianter att göra. Allt från den klassiska kladdkakan, lättbakad och god, via mörk chokladig kladdkaka till den goda och lyxiga kladdkakan med  tryffel... Vi puffar gärna för en ny variant som passar både barnkalas och kaffebrickan. Kladdkaka med krisp är kakan för den som gillar sött! Servera med grädde, så klart!

 kladdkakor.se