![]() ![]() Kladdkaka med nötter![]() En lätt nötmarängbotten lyfter kladdkakan till finfika. Du behöverNötmaräng
Kladdkaka
Gör så här:Sätt ugnen på 175 grader. Nötmaräng: Smörj en form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Mixa nötterna tills de är ganska finfördelade, men inte mjöl. Vispa äggvitorna hårt och vänd ner socker och nötter. Grädda i 175 graders ugnsvärme mitt i ugnen i 10 minuter. Kladdkaka: Smält smöret. Vispa samman ägg, socker och smör. Blanda samman vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, kakao och eventuellt salt. Vänd ner i äggsmeten och blanda till en jämn smet. Bred försiktigt ut över nötmarängen när den är gräddad. Grädda i ytterligare 15 minuter i 175 grader mitt i ugnen. Låt svalna. Garnera med hackade hasselnötter, gärna rostade. ![]() ![]() ![]()
|
|