Kladdkaka med jordnötterJordnötter och choklad är en perfekt kombination! Gärna i en god kladdkaka. Servera med grädde eller vaniljglass och du har en läcker kaka.
Du behöver:
Gör så här:Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24-26 cm i diameter. Skär smör i bitar och lägg en kastrull. Hacka chokladen grovt. Smält smör och choklad tillsammans på låg värme. Tag bort från plattan och rör ner jordnöttsmöret. Blanda ner sockret i smeten. Blanda samman vetemjöl, bakpulver och kakao i en bunke. Rör eller vispa ner äggen i choklad- och smörkrämen, rör sedan ner torrvarorna och blanda om tills smeten är slät. Hacka jordnötterna grovt och blanda ner dem i smeten. Häll smeten i formen och grädda i 175 grader i cirka 16 minuter. Låt kakan svalna innan den serveras. Tips! Kakan vinner i smak om den få stå svalt över natten. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Kyckling i curryLångkok blir mustigt värmande grytor!Glöm grytan på spisen och bjud på riktigt mustig currygryta! FrukostbullarMjuka gifflarNybakat bröd ger morgonen guldkant. Och det är inte svårt att lyckas med bullbaket, oftast krävs bara lite tid och noggrannhet. Att inte ta för mycket mjöl och att knåda och jäsa degen ordentligt är ofta vägen till fina frukostbröd. Prova ett nytt recept på mjuka vetegifflar! De smakar fantastiskt nygräddade, med smör och marmelad - eller tillsammans med favoritosten. Mjölken gör gifflarna mjuka, och den lite söta smaken passar utmärkt både till kaffe, te eller ungarnas chokladmjölk. Ett tips för en smaklig morgon! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|