Kladdkaka med jordnötter
Jordnötter och choklad är en perfekt kombination! Gärna i en god kladdkaka. Servera med grädde eller vaniljglass och du har en läcker kaka.
Du behöver:
-
100 g smör
-
100 g choklad, gärna mörk
-
1 dl jordnöttsmör (ca 1 dl)
-
2 1/2 dl socker, gärna råsocker
-
2 ägg
-
1 dl vetemjöl
-
1 krdm bakpulver
-
2 msk kakao
-
1 1/2 dl rostade jordnötter
Gör så här:
Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24-26 cm i diameter.
Skär smör i bitar och lägg en kastrull. Hacka chokladen grovt. Smält smör och choklad tillsammans på låg värme. Tag bort från plattan och rör ner jordnöttsmöret. Blanda ner sockret i smeten.
Blanda samman vetemjöl, bakpulver och kakao i en bunke.
Rör eller vispa ner äggen i choklad- och smörkrämen, rör sedan ner torrvarorna och blanda om tills smeten är slät.
Hacka jordnötterna grovt och blanda ner dem i smeten.
Häll smeten i formen och grädda i 175 grader i cirka 16 minuter. Låt kakan svalna innan den serveras.
Tips! Kakan vinner i smak om den få stå svalt över natten.