Kladdkaka med jordnötterJordnötter och choklad är en perfekt kombination! Gärna i en god kladdkaka. Servera med grädde eller vaniljglass och du har en läcker kaka.
Du behöver:
Gör så här:Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24-26 cm i diameter. Skär smör i bitar och lägg en kastrull. Hacka chokladen grovt. Smält smör och choklad tillsammans på låg värme. Tag bort från plattan och rör ner jordnöttsmöret. Blanda ner sockret i smeten. Blanda samman vetemjöl, bakpulver och kakao i en bunke. Rör eller vispa ner äggen i choklad- och smörkrämen, rör sedan ner torrvarorna och blanda om tills smeten är slät. Hacka jordnötterna grovt och blanda ner dem i smeten. Häll smeten i formen och grädda i 175 grader i cirka 16 minuter. Låt kakan svalna innan den serveras. Tips! Kakan vinner i smak om den få stå svalt över natten. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! VegetarisktNyttigt utan nötterHoppa över köttbullarna och laga nyttiga solrosbollar. Lätt och gott även utan nötter. LättlagatSnabbmatSnabblagat måste inte vara halvfabrikat. Gör en snabb omelett och du har middag på nolltid. Grilla ost!Fest med ost på grillenPå grillen får halloumiosten fin yta och färg samt ett segt inre. I burgaren blir det gott med lite chilisting, sallad och grillade grönsaker som paprika och aubergine. Även på grillspett passar halloumin bra för att ge mättnad - varför inte duka upp en buffé med tillbehör till grönsaker och ost? Fyllda grillade tomater gör sig bättre som förrätt. De döljer varm fetaost smaksatt med örter och citron i sitt inre. Så, fest på ost vid grillen rekommenderas! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|