![]() ![]() Lakritskladdkaka i rutor![]() En kladdkaka med mycket smak av lakrits! Serverad med vispad grädde är den en riktigt superkaka för lakritsälskaren. Du behöverReceptet är för 6-8 personer.
Gör så här:Smöra en ugnsfast form, cirka 20X30 cm. Smält smöret och låt det svalna något. Vispa samman ägg och socker. Blanda alla torrvaror i en bunke. Blanda ner smöret i äggblandningen och rör i torrvarorna. Bred ut smeten jämnt i formen och grädda kakan i 200 grader i cirka 15 minuter. (Använder du varmluftsugn kan du sänka värmen till 180 grader.) Kakan ska vara gräddad i kanterna men mjuk och lite kladdig i mitten. Låt kakan svalna något och skär den sedan i fyrkantiga bitar. Servera med lättvispad grädde. *Lakritspulver finns idag i många matbutiker men är billigare och enklare att köpa i hälsokostbutiker och på internet. ![]() ![]() ![]()
|
|