Lakritskladdkaka i rutorEn kladdkaka med mycket smak av lakrits! Serverad med vispad grädde är den en riktigt superkaka för lakritsälskaren. Du behöverReceptet är för 6-8 personer.
Gör så här:Smöra en ugnsfast form, cirka 20X30 cm. Smält smöret och låt det svalna något. Vispa samman ägg och socker. Blanda alla torrvaror i en bunke. Blanda ner smöret i äggblandningen och rör i torrvarorna. Bred ut smeten jämnt i formen och grädda kakan i 200 grader i cirka 15 minuter. (Använder du varmluftsugn kan du sänka värmen till 180 grader.) Kakan ska vara gräddad i kanterna men mjuk och lite kladdig i mitten. Låt kakan svalna något och skär den sedan i fyrkantiga bitar. Servera med lättvispad grädde. *Lakritspulver finns idag i många matbutiker men är billigare och enklare att köpa i hälsokostbutiker och på internet. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! JulgodisHemgjort julgodisBästa julgodiset är hemgjort, snyggt som gåbortspresent eller på ett överdådigt gottebord till jul. Och enkelt att göra - som nougatgodis med hasselnötter! Tårta i långpannaTårta till alla!För att spara tid i köket nöjer vi oss med en fyllning i tårtan och satsar på garneringen istället - färska bär är ändå nästan det godaste av allt! Sätt gärna färg och smak på långpannetårtan med färska blad också, citronmeliss och mynta blir allra godast. Fyllningen kan varieras i det oändliga; prova våra förslag på citronkräm och mandelkräm! De är lätta att lyckas med och smakar fantastiskt bra. Kavla upp ärmarna och kör igång! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|