Kladdkakan blir sockerkaka?

Jag gör kladdkakan EXAKT som det står på receptet, och jag har provat flera olika recept. Men det blir mer som en sockerkaka.

Och jag gör ju exakt i den ordning o mängd det står.

Några tips?

- Cicci

Det är svårt att svara på vad som gått snett. Några tips att prova:

Baka kakan kortare tid, ta ut den för tidigt ur ugnen och låt den sedan stå och svalna i formen.

Sänk värmen något.

Öka mängden vätska i receptet.

öka mängden fett något i receptet.

/

Prova något av detta och lycka till!



Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Kommentar av matilda
11 december 2014

Tänk på att inte vispa socker och ägg poröst, utan bara vispa en kort kort stund

Kommentar av Palle P
11 augusti 2011

Jag har upptäckt att kladdkakan inte alls blir bra när jag gör den i teflomform. Den blir antingen inte kladdig alls eller lös. Är det något du märkt?




Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Pajrecept

Nya goda pajer

Paj är lätt att lyckas med. Laga en god ostpaj på chevre!

pajrecept.se

Kladdkakor

Elegant

Visst kan en kladdkaka vara elegant! Prova kladdkaka med tryffel.

kladdkakor.se


Småkakor

Frön som sätter smak

Solrosfrön ger nötig smak åt både bröd och småkakor! Russinkakorna är ett gott exempel.

Frön och nötter ger smak åt de flesta bakverk. Använd skalade solrosfrön för att baka nötiga limpor och grova surdegsbröd. Rosta dem i en het panna och strö fröna över salladen. Eller använd dem som smakhöjare och bas i läckra solrosbollar. Till fikat passar lättbakade småkakor alltid bra! En variant på russinkakor med solrosfrön och grahamsmjöl ger härligt nötig smak. Helt utan nötter.

 bakakaka.se