Kladdkakemuffins, stora

En lite fastare variant av kladdkakemuffins. Inte lika seg. Men god!

Fyra jättemuffins eller åtta små.

Du behöver

  • 100 gram smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • ½ dl ljus sirap (1 msk honung)
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • (2 msk starkt kaffe)
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

Smält smöret eller rör det tills det blir mjukt krämigt. Vispa samman sockret med äggen tills det blir en luftig smet. Rör ner smöret och rör slätt, tillsätt sirapen och eventuellt honung och kaffe. Blanda ner kakaon, vaniljen och vetemjölet. Häll smeten i stora fyra muffinsformar eller åtta mindre formar. Grädda muffinsen i 18-20 minuter i 175 grader. Känn med en sticka i mitten, de ska vara kladdiga i mitten men genombakta i kanterna. Servera muffinsen varma med grädde eller vaniljglass.


Kommentar av jessi
22 december 2011

mina var inne i 12(!!) minuter och jag hade mellan former och fyllde nästan hela .. och dom är inte ens lite kladdiga!!!

Kommentar av Jessi
13 december 2011

skulle man fylla hela eller bara halva .. ??

Kommentar av mirre
19 augusti 2011

Smeten rann ut över hela plåten även fast jag bara fyllde halva "formarna". Inte bra.

Kommentar av E-Magnusson
10 augusti 2011

men vad blir det för skilnad ,man kan ju bra ta vanlig kladdkaks smet å hölla i muffins formar det har vi alltid gort =?

Kommentar av Jessica och Bella
6 maj 2011

Jätte god satt i köket kanske i tio minuter och åt kladkaka :)

Kommentar av Alexandra och Mona
5 maj 2011

det ser ut att bli jääätte gött !

Kommentar av HIHI
20 april 2011

Det är jätte gott!

Kommentar av Kladdmuffinsen
11 april 2011

Mmm

Kommentar av david och sara
7 februari 2011

ljuvliga :P

Kommentar av Ida och Jenny
31 januari 2011

man kan göra kladkaks mufins oxå, det blir lika gått!!!!!

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | Nästa »


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Bagels

Annorlunda fikabröd

Bagels är det perfekta brödet både frukost, lunch och fika. Prova citronbagels!

bagelsrecept.se

Glutenfritt

Glutenfria småkakor som alla gillar!

Allt fler väljer bort gluten och vi bakar såklart glutenfria kolakakor!

glutenfriarecept.se


lyxspagetti

4 X Carbonara!

Krämig ska pastan vara. Snabbaste vägen till smakrik pastalyx stavas klassisk carbonara!

Vi älskar pasta! En riktigt klassisk carbonara hänger på ingredienserna. Välj din favoritspagetti, en god skinka eller bacon och fin parmesanost. Vi lovar att middan blir lyckad! Elegant och kryddigt blir carbonara med chorizo och ruccola. Och vill du göra det lätt en vardag är enkla carbonaran med skinka fint! Eller så lagar du oststinn pasta carbonara med färskost och basilika. Helt rätt till helgen!

 pastarecept.nu