Kladdkakemuffins, stora

En lite fastare variant av kladdkakemuffins. Inte lika seg. Men god!

Fyra jättemuffins eller åtta små.

Du behöver

  • 100 gram smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • ½ dl ljus sirap (1 msk honung)
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • (2 msk starkt kaffe)
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

Smält smöret eller rör det tills det blir mjukt krämigt. Vispa samman sockret med äggen tills det blir en luftig smet. Rör ner smöret och rör slätt, tillsätt sirapen och eventuellt honung och kaffe. Blanda ner kakaon, vaniljen och vetemjölet. Häll smeten i stora fyra muffinsformar eller åtta mindre formar. Grädda muffinsen i 18-20 minuter i 175 grader. Känn med en sticka i mitten, de ska vara kladdiga i mitten men genombakta i kanterna. Servera muffinsen varma med grädde eller vaniljglass.


Kommentar av jessi
22 december 2011

mina var inne i 12(!!) minuter och jag hade mellan former och fyllde nästan hela .. och dom är inte ens lite kladdiga!!!

Kommentar av Jessi
13 december 2011

skulle man fylla hela eller bara halva .. ??

Kommentar av mirre
19 augusti 2011

Smeten rann ut över hela plåten även fast jag bara fyllde halva "formarna". Inte bra.

Kommentar av E-Magnusson
10 augusti 2011

men vad blir det för skilnad ,man kan ju bra ta vanlig kladdkaks smet å hölla i muffins formar det har vi alltid gort =?

Kommentar av Jessica och Bella
6 maj 2011

Jätte god satt i köket kanske i tio minuter och åt kladkaka :)

Kommentar av Alexandra och Mona
5 maj 2011

det ser ut att bli jääätte gött !

Kommentar av HIHI
20 april 2011

Det är jätte gott!

Kommentar av Kladdmuffinsen
11 april 2011

Mmm

Kommentar av david och sara
7 februari 2011

ljuvliga :P

Kommentar av Ida och Jenny
31 januari 2011

man kan göra kladkaks mufins oxå, det blir lika gått!!!!!

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | Nästa »


Fettisdagen

Baka semlor med mjuk maräng till fettisdagen!

Vi älskar semlor! Årets absolut hetaste nyhet är semlor med mjuk färskmaräng på mandelfyllningen!

Stora, klassiska semlor fyllda med fluffig grädde. Eller minisemlor? Kanske en wienersemla, karlsbader, chokladsemla eller hallonsemlor? Lemon-curd-semla, tiramisù-semla eller semmelmuffins? Lingonsemla, chokladmoussemla eller vaniljsemla … Att skapa nya varianter av den klassiska semlan med mandelmassa och vispgrädde har verkligen spridit sig. Då vi på pepparochsalt var tidigt ut med att experimentera är det inte konstigt att vi har tagit fram några av de bästa recepten på hemgjorda semlor. Vilken blir då årets godaste nyhet på Fettisdagen? Självklart ett helt nytt recept på semla med färsk maräng. Nytt och spännande! Men oavsett om du vågar prova nytt är hembakat godast. Och hos oss får du både tips och recept för att skapa de allra bästa semlorna.

 semlor.nu

Brownies

Blondies - brownies med vit choklad

Brownies är chokladälskarens favoritkaka. Variera med blondies på vit choklad!

browniesrecept.se

Fläskpannkaka

Matiga pannkakor

Varför steka pannkakor i stekpanna när det finns ugn? Ugnspannkaka är bekväm mat på nolltid.

pannkakor.se


Julbröd

Hembakat bröd till jul

Det är dags att kavla upp ärmarna och starta årets julbak! Vörtbröd med mustig smak av pomerans och kryddnejlikor smakar utmärkt tillsammans med julens goda ostar.

Brödet till jul ska vara smakrikt och gärna traditionellt. Baka mjuka hålkakor som avnjuts med smör och kanske marmelad eller ta med en saftig pomeranslimpa som gåbortspresent. Hembakat gör julbordet trevligare!

 hembakatbrod.se


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...