Kladdkakemuffins, stora

En lite fastare variant av kladdkakemuffins. Inte lika seg. Men god!

Fyra jättemuffins eller åtta små.

Du behöver

  • 100 gram smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • ½ dl ljus sirap (1 msk honung)
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • (2 msk starkt kaffe)
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

Smält smöret eller rör det tills det blir mjukt krämigt. Vispa samman sockret med äggen tills det blir en luftig smet. Rör ner smöret och rör slätt, tillsätt sirapen och eventuellt honung och kaffe. Blanda ner kakaon, vaniljen och vetemjölet. Häll smeten i stora fyra muffinsformar eller åtta mindre formar. Grädda muffinsen i 18-20 minuter i 175 grader. Känn med en sticka i mitten, de ska vara kladdiga i mitten men genombakta i kanterna. Servera muffinsen varma med grädde eller vaniljglass.


Kommentar av jessi
22 december 2011

mina var inne i 12(!!) minuter och jag hade mellan former och fyllde nästan hela .. och dom är inte ens lite kladdiga!!!

Kommentar av Jessi
13 december 2011

skulle man fylla hela eller bara halva .. ??

Kommentar av mirre
19 augusti 2011

Smeten rann ut över hela plåten även fast jag bara fyllde halva "formarna". Inte bra.

Kommentar av E-Magnusson
10 augusti 2011

men vad blir det för skilnad ,man kan ju bra ta vanlig kladdkaks smet å hölla i muffins formar det har vi alltid gort =?

Kommentar av Jessica och Bella
6 maj 2011

Jätte god satt i köket kanske i tio minuter och åt kladkaka :)

Kommentar av Alexandra och Mona
5 maj 2011

det ser ut att bli jääätte gött !

Kommentar av HIHI
20 april 2011

Det är jätte gott!

Kommentar av Kladdmuffinsen
11 april 2011

Mmm

Kommentar av david och sara
7 februari 2011

ljuvliga :P

Kommentar av Ida och Jenny
31 januari 2011

man kan göra kladkaks mufins oxå, det blir lika gått!!!!!

Äldre kommentarer

|  1  | 2 | 3 | Nästa »


Glutenfria kakor

Godaste kakorna utan gluten

Glutenfritt är varken tråkigt eller torrt. Glutenfri nougatkaka slår de flesta i samma klass.

Det är lätt att baka bra, glutenfria chokladkakor. Speciellt kladdkakor brukar bli lyckade på glutenfri mix. Baka klassisk kladdkaka eller prova ett nytt recpet på glutenfri kladdkaka med nougat. Enkelt att lyckas med och riktigt gott som efterrätt eller finare fika.

Har du bakat glutenfria småkakor? Chokladkakor, jordnötskakor, havrekakor elller kanelskorpor är alla lättbakade och riktigt goda småkakor. Perfekt för alla som inte äter gluten. Och lika bra för alla andra!

 glutenfriarecept.se

Kladdkakor

Nya kladdiga kakor

Kladdkaka är mångas favoritkaka. På kladdkakor.se finns alltid recepten du behöver. Bara att slå på ugnen!

kladdkakor.se

Bakakaka

Mandel, banan och choklad

Passa på att baka någonting riktigt gott till helgen. Prova ett nytt recept på chokladkaka med banan och god mandelsmak!

bakakaka.se


Honung

Honung sätter smak

Jämfört med vitt socker smakar honung så mycket mer. Avgör själv med honungsbullar med aprikoser och pumpakärnor!

Honungens användningsområden är många. Såväl i honungsbullar som i chokladkaka höjer den smaken flera snäpp. Som pålägg till scones är honungen oslagbar - eller i honungsscones! I allt från dressing till lasagne via tomatsoppa hör honung hemma. Små mängder gör stor skillnad. Och inte smakar det sämre för att biodling bidrar till den biologiska mångfalden - smakrik måltid!

 frukostbullar.se