När passar brun farin?
När passar brunt farinsocker? Vad är skillnaden i smak och upplevelse mellan denna typ av socker och vitt strösocker?
- Di
Brun farin är en blandning av vitt socker och råsockersirap. Farin har en egen smak, lite kryddig. Ett litet stänk av lakrits? Lite bränd smak? Farin fungerar utmärkt ihop med choklad, det ger en extra smak åt många kakor, åt varm choklad. Farin ger också färg åt mat och bakverk. Det går att använda i bland annat marinader, paneringar, men framförallt i bakverk. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! ViltskavVildare matlagningI frysdisken finns flera sorters viltskav att välja på. Låt viltsmaken komma fram eller tämj den - prova renskav med äpple! VardagsreceptEnklaste fiskrätten mättar många
Fisk kan vara allt från festmat till bekväm vardagsmiddag. Ett riktigt snabbt och bra sätt att ordna middagsmat är att laga hela rätten på samma gång i ugnen. Det är inte bara ett enkelt sätt som sparar tid utan ger också fisk som sällan blir torr. Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|