Glutenfri kladdkaka

En glutenfri kaka som inte behöver gräddas.

Du behöver:

Botten:

Cirka 250 g mandelmassa (Gå även med marsipan)

Fyllning:

  • 125 g smör
  • 3 dl vispgrädde
  • 250 g mörk blockchoklad
  • 250 g ljus blockchoklad
  • (2 msk rom)

Gör så här:

Kavla mandelmassan mellan oljat smörgåspapper eller plastfolie så den täcker en form på 22-26 cm med löstagbar kant. Klä formen med mandelmassan.

Smält smöret och tillsätt grädden. Låt blandningen koka upp och ställ av kastrullen.

Bryt chokladen i bitar och blanda ner i gräddblandningen. Rör till en jämn smet och blanda eventuellt i romen. Slå smeten i formen och ställ kallt, gärna över natten eller till kakan stelnat. Skär i smala bitar och servera.

Fler tips för kladdkakakan!

Missa inte vår sida med tips på hur du lyckas med kladdkakan!


Kommentar av E-Magnusson
10 augusti 2011

bra att ni har gort för dom som har allergi ``SOM jag`` för det brukar dom inte ha på baksidorna , men det ä bara att byta ut mjölet mot glutenfritt TEX majsmjöl eller potatis mjöl.förästen fatta nada av det här receptet ? =S<3

Kommentar av johanna
31 oktober 2008

Riktigt fluffig och god. Gjorde den med laktosfritt smör så passade den både för laktos- och glutenallergikerna. Tjo!

Kommentar av Helen
11 juni 2008

att baka glutenfri kladdkaka kan även göras på glutenfri mix. Den får en härligt kladdig konsistens, och blir bättre än vetemjölsbaserade kladdkakor ...


Rabarber

Nya varianter på klassisk rabarberpaj

Årets första rabarber smakar alltid fantastiskt. Gör sommarsmaken rättvis i ett nytt recept på klassisk smulpaj med smak av kolakaka.

Värmen får rabarbern att skjuta fart. Dessa syrliga stänglar blev populära i landet först när inte bara de rikaste hade råd med socker. Idag är de en självklar del av försommaren för många av oss. Smälta i kräm, i saft och längre fram i sylt.
Men allra mest sommar smakar nog rabarberpajen. Varianterna är många: Från allra mest klassiska smulpajen till rabarberpaj med havretäcke, smulpaj med kolasmak eller rabarberpaj med mandelmassa. Kanske en rabarberpaj med kardemumma eller ett gott recept på rabarberpaj med smul som smakar kolakaka?

 smulpaj.se

Snabba mat-pannkakor

Pannkaksfest med franska galetter!

Lyxa till vardagskvällen eller bara variera torsdagspannkakan? Franska bovetepannkakor, galetter med fyllning är värdig snabbmat!

pannkakor.se

Viltfärslimpa

Vilt ger smaken

Färs förvandlas alltför oftast till pastasås. Men viltfärslimpa passar både som varmrätt och till snittar.

helgmenyn.se


Kladdkakor

Fikadags!

Hösten är här och vi närmar oss en tid när fikat blir en viktig ljuspunkt under allt mörkare dagar. Värm upp inför höstens fikastunder med muffins!

Tillbaka på jobbet eller i skolan efter sommaren? På många ställen är dagens fikapaus ett självklart inslag i arbetsdagen. Eller har ni veckofika för hela avdelningen? Oavsett vilket så kan hembakat fikabröd lyfta vilken mulen dag som helst!

Klassiska kanelbullar, härliga vaniljbullar eller en enkel sockerkaka kan aldrig vara fel till kaffet. Eller var för inte prova ett nytt recept på kladdkakemuffins, som alternativ till den vanliga kladdkakan?

Mera fika åt folket!

 kladdkakor.se


Julvarmt

Laxpaj till jul Lax och schalottenlök i pajen för julbordet!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...