Glutenfri kladdkaka

En glutenfri kaka som inte behöver gräddas.

Du behöver:

Botten:

Cirka 250 g mandelmassa (Gå även med marsipan)

Fyllning:

  • 125 g smör
  • 3 dl vispgrädde
  • 250 g mörk blockchoklad
  • 250 g ljus blockchoklad
  • (2 msk rom)

Gör så här:

Kavla mandelmassan mellan oljat smörgåspapper eller plastfolie så den täcker en form på 22-26 cm med löstagbar kant. Klä formen med mandelmassan.

Smält smöret och tillsätt grädden. Låt blandningen koka upp och ställ av kastrullen.

Bryt chokladen i bitar och blanda ner i gräddblandningen. Rör till en jämn smet och blanda eventuellt i romen. Slå smeten i formen och ställ kallt, gärna över natten eller till kakan stelnat. Skär i smala bitar och servera.

Fler tips för kladdkakakan!

Missa inte vår sida med tips på hur du lyckas med kladdkakan!


Kommentar av E-Magnusson
10 augusti 2011

bra att ni har gort för dom som har allergi ``SOM jag`` för det brukar dom inte ha på baksidorna , men det ä bara att byta ut mjölet mot glutenfritt TEX majsmjöl eller potatis mjöl.förästen fatta nada av det här receptet ? =S<3

Kommentar av johanna
31 oktober 2008

Riktigt fluffig och god. Gjorde den med laktosfritt smör så passade den både för laktos- och glutenallergikerna. Tjo!

Kommentar av Helen
11 juni 2008

att baka glutenfri kladdkaka kan även göras på glutenfri mix. Den får en härligt kladdig konsistens, och blir bättre än vetemjölsbaserade kladdkakor ...


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Glutenfria småkakor

Glutenfritt kalas med smaker för alla!

Att ordna riktigt god fika utan vanligt mjöl måste inte vara svårt. Hembakade chokladkakor är småkakor som alla kan njuta av!

glutenfriarecept.se

Frukostbullar

Börja dagen med nybakat!

Att vakna till doften av nybakat bröd höjer humöret hos de flesta. Gör lättbakade frukostbullar som jäser över natten!

frukostbullar.se


Formbröd

Kom i form med hembakat bröd!

Ibland behöver man stöd i livet. Inte minst i köket. En form räddar ofta brödbaket och förvandlar den vekaste deg till härligt formbröd!

Vägen till ett gott bröd är ofta att vara försiktig med mjölmängden. För mycket mjöl ger torra bröd som inte jäser upp som de ska. Men degen blir lätt vek (lös) med mindre mjöl och om man använder grovt mjöl eller mycket rågmjöl och då kan en form vara lösningen.
Baka klassiska fullkornsbröd med surdeg och massor av hela korn – perfekt till ost, kallskuret och till inlagd sill. Gör gott och enkelt rågbröd till frukostmackorna eller gör ett surdegsbröd med mycket råg, russin och pumpafrön. Eller till brytbrödet på morgonen.
Men inte bara grova bröd mår bra av stöd. Även ljusa och luftiga brödtyper blir bättre i for-men. En focaccia görs av en vek deg som jäser fina luftbubblor i en långpanna, prova en variant med ost eller med oliver! Och till det godaste rostbrödet krävs också en form – hembakat toastbröd är en oslagbar frukost. Håll formen helt enkelt, eller snarare – låt formen hålla din deg!

 hembakatbrod.se