![]() ![]() Glutenfri kladdkakaEn glutenfri kaka som inte behöver gräddas. Du behöver:Botten: Cirka 250 g mandelmassa (Gå även med marsipan) Fyllning:
Gör så här:Kavla mandelmassan mellan oljat smörgåspapper eller plastfolie så den täcker en form på 22-26 cm med löstagbar kant. Klä formen med mandelmassan. Smält smöret och tillsätt grädden. Låt blandningen koka upp och ställ av kastrullen. Bryt chokladen i bitar och blanda ner i gräddblandningen. Rör till en jämn smet och blanda eventuellt i romen. Slå smeten i formen och ställ kallt, gärna över natten eller till kakan stelnat. Skär i smala bitar och servera. Fler tips för kladdkakakan!Missa inte vår sida med tips på hur du lyckas med kladdkakan!
![]() ![]() 31 oktober 2008
Riktigt fluffig och god. Gjorde den med laktosfritt smör så passade den både för laktos- och glutenallergikerna. Tjo! ![]() ![]() ![]() 11 juni 2008
att baka glutenfri kladdkaka kan även göras på glutenfri mix. Den får en härligt kladdig konsistens, och blir bättre än vetemjölsbaserade kladdkakor ... ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
bra att ni har gort för dom som har allergi ``SOM jag`` för det brukar dom inte ha på baksidorna , men det ä bara att byta ut mjölet mot glutenfritt TEX majsmjöl eller potatis mjöl.förästen fatta nada av det här receptet ? =S<3