Mild med vanilj

Du behöver:

  • 100 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1,5 msk vaniljsocker
  • 1 krm bakpulver

Gör så här:

Värm ugnen till 180 grader.

Smält smöret och låt det svalna lite. Blanda ner socker och ägg. Blanda alla torrvaror och rör ner. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 22-26 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 min. Servera med grädde, glass och frukt.

 

Fler tips för kladdkakakan!

Missa inte vår sida med tips på hur du lyckas med kladdkakan!

 


Kommentar av Andersson
27 juli 2011

kannon go dock brukar ja ta yterligare lite mer vaniljsocker och mindre kakao.. blir lagom kladig.. tar man ut den några minuter tidigare blir den änu goare

Kommentar av grgrgwefrw
22 oktober 2009

jag fattar inte varje gång jag gör kladkaka så funkar det inte. jag testde det hät receptet också, men den funka inte!!! :(

Redaktionens kommentar
Vad är det som inte funkar?
Kommentar av emma
4 december 2009

kan man få smaka kakan den ni har gjort ?

Kommentar av linneaheladagen.blogg.se
11 april 2010

ska prova den nu! ska se om den är så god som alla säger :$

Kommentar av DogLover9304
9 maj 2010

guuud va god!!! helt perfekt om man tar ut den ur ugnen lite för tidigt :)

Kommentar av Anna S :3
11 maj 2010

DEN ÄR I UGNEN NUUU :D :D ;D :3

Kommentar av osignerat
13 maj 2010

Jag tyckte min blev skarp, men dock tyckte mor min att den var god.

Svar av Annie
18 november 2011

Mammor tycker alltid att allt man gör blir gott ju =)

Kommentar av Mallan
20 juli 2010

Bakpulver i en kladdkaka :O?? är inte de att paja hela idén med själva kladdet??

Kommentar av nellie
12 augusti 2010

själva smeten va ju hur tjock som helst :O visste inte om den skulle vara så :(

Svar av trollis
8 september 2010

min med!! men kanske ska vara så hihi :)

Kommentar av Hemmafrun Tom ;)
4 oktober 2010

Min vart supergod!! Har inte i så exakt mängd bara nära på. ETT HET TIPS ÄR ATT HA I 2tsk KALLT KAFFE OCH AFTER EIGHT UPPE PÅ SÅ DOM SMÄLTER

(tryck ner dom en bit i degen) KOMBINATIONEN

BLIR OSLAGBAR!!!!!!!!!

Äldre kommentarer

|  1  | 2 |


Plommontider

Plommon till godaste kakorna och sylt!

Mjuk plommonkaka är ett fint sätt att ta vara på höstens plommon. Prova ett nytt recept och gör en riktig höstfika!

Plommonen är mogna och vi vill såklart ta vara på all den goda frukten. Några burkar god plommonsylt är perfekt att ta fram till vinterns desserter eller kakbak. Vill du variera så smaksätt sylten och koka plommonsylt med kardemumma. Riktigt gott till vaniljglass!
Eller baka en mjuk plommonkaka av lite av all frukten. Ett nytt, gott och lättbakat recept som passar både till efterrätt och som lyxig fika. God höstkaka som passar med glass eller vaniljsås!

 kokasylt.se

Sylt och saft av jordgubbar

Juni månads bästa: jordgubbarna!

Vårt paradbär nummer ett är moget! Dags att koka hinkvis med jordgubbssylt.

kokasylt.se

Bakakaka

Kafferep

Småkakor som smälter i munnen... Blanda modern och klassiskt och servera läckra småkakor till latten!

bakakaka.se


Scones

Pepparkaka

Scones är mer än ett snabbakat fikabröd. Prova pepparkaksscones!

Scones uppskattas av de flesta! Nybakade, med smör och marmelad är de oslagbara till eftermiddagsteet.

Prova ett nytt recept på pepparkaksscones som värmande höstfika! Sconesen får en härligt kryddig smak som passar utmärkt till exempel serverade med smör och lagrad hårdost. Eller prova pepparkaksscones med lite skivad ädelost, mascarpone (eller annan färskost) och en klick blåbärssylt - en läcker kombination!

Svart te eller varm glögg smakar fint till och helgen kan börja!

 scones.se