Mild med vanilj

Du behöver:

  • 100 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1,5 msk vaniljsocker
  • 1 krm bakpulver

Gör så här:

Värm ugnen till 180 grader.

Smält smöret och låt det svalna lite. Blanda ner socker och ägg. Blanda alla torrvaror och rör ner. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 22-26 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 min. Servera med grädde, glass och frukt.

 

Fler tips för kladdkakakan!

Missa inte vår sida med tips på hur du lyckas med kladdkakan!

 


Kommentar av Andersson
27 juli 2011

kannon go dock brukar ja ta yterligare lite mer vaniljsocker och mindre kakao.. blir lagom kladig.. tar man ut den några minuter tidigare blir den änu goare

Kommentar av grgrgwefrw
22 oktober 2009

jag fattar inte varje gång jag gör kladkaka så funkar det inte. jag testde det hät receptet också, men den funka inte!!! :(

Redaktionens kommentar
Vad är det som inte funkar?
Kommentar av emma
4 december 2009

kan man få smaka kakan den ni har gjort ?

Kommentar av linneaheladagen.blogg.se
11 april 2010

ska prova den nu! ska se om den är så god som alla säger :$

Kommentar av DogLover9304
9 maj 2010

guuud va god!!! helt perfekt om man tar ut den ur ugnen lite för tidigt :)

Kommentar av Anna S :3
11 maj 2010

DEN ÄR I UGNEN NUUU :D :D ;D :3

Kommentar av osignerat
13 maj 2010

Jag tyckte min blev skarp, men dock tyckte mor min att den var god.

Svar av Annie
18 november 2011

Mammor tycker alltid att allt man gör blir gott ju =)

Kommentar av Mallan
20 juli 2010

Bakpulver i en kladdkaka :O?? är inte de att paja hela idén med själva kladdet??

Kommentar av nellie
12 augusti 2010

själva smeten va ju hur tjock som helst :O visste inte om den skulle vara så :(

Svar av trollis
8 september 2010

min med!! men kanske ska vara så hihi :)

Kommentar av Hemmafrun Tom ;)
4 oktober 2010

Min vart supergod!! Har inte i så exakt mängd bara nära på. ETT HET TIPS ÄR ATT HA I 2tsk KALLT KAFFE OCH AFTER EIGHT UPPE PÅ SÅ DOM SMÄLTER

(tryck ner dom en bit i degen) KOMBINATIONEN

BLIR OSLAGBAR!!!!!!!!!

Äldre kommentarer

|  1  | 2 |


Rabarber

Nya varianter på klassisk rabarberpaj

Årets första rabarber smakar alltid fantastiskt. Gör sommarsmaken rättvis i ett nytt recept på klassisk smulpaj med smak av kolakaka.

Värmen får rabarbern att skjuta fart. Dessa syrliga stänglar blev populära i landet först när inte bara de rikaste hade råd med socker. Idag är de en självklar del av försommaren för många av oss. Smälta i kräm, i saft och längre fram i sylt.
Men allra mest sommar smakar nog rabarberpajen. Varianterna är många: Från allra mest klassiska smulpajen till rabarberpaj med havretäcke, smulpaj med kolasmak eller rabarberpaj med mandelmassa. Kanske en rabarberpaj med kardemumma eller ett gott recept på rabarberpaj med smul som smakar kolakaka?

 smulpaj.se

Glass

Mera glass!

Finns det något godare än glass? Yoghurt- och saffransglass känns lyxigt och friskt!

glassrecept.nu

Efterrätter

Maräng

Påsken är här! Spara några ägg till efterrätten och gör helgens godaste fruktmaräng!

efterratter.se


Bästa fisken i ugn

Torsk med timjan

Att ta ugnen till hjälp är en lätt väg till god fisk. Torsk med timjansås på bulgurbädd kan bara inte bli fel!

Mat som får koka samman en stund i ugn blir nästan alltid lyckad. Och med fisk stämmer det utmärkt. Vem tackar nej till klassisk laxpudding där lax, potatis och lök varvas med grädde och kryddor… Eller en god pastagratäng med lax som passar när det är bråttom?
Att laga vitfisk på en bädd av ris eller bara i en god sås i ugnen är annars ett klassiskt sätt. Curryfisk passar till både couscous och ris och kravmärkt torsk med timjansås är lyxigt gott trots att det går både snabbt och lätt att laga. Dessutom är det oslagbart bekvämt med mat som sköter sig själv medan man skär sallad eller dukar.

 fiskrecept.nu


Hembakat bröd

Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd? Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...