Mild med vaniljDu behöver:
Gör så här:Värm ugnen till 180 grader. Smält smöret och låt det svalna lite. Blanda ner socker och ägg. Blanda alla torrvaror och rör ner. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 22-26 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 min. Servera med grädde, glass och frukt.
Fler tips för kladdkakakan!Missa inte vår sida med tips på hur du lyckas med kladdkakan!
Kommentar av
grgrgwefrw
22 oktober 2009
jag fattar inte varje gång jag gör kladkaka så funkar det inte. jag testde det hät receptet också, men den funka inte!!! :(
Redaktionens kommentar
Vad är det som inte funkar?
Kommentar av
emma
4 december 2009
kan man få smaka kakan den ni har gjort ? Kommentar av
linneaheladagen.blogg.se
11 april 2010
ska prova den nu! ska se om den är så god som alla säger :$ Kommentar av
DogLover9304
9 maj 2010
guuud va god!!! helt perfekt om man tar ut den ur ugnen lite för tidigt :) Kommentar av
Anna S :3
11 maj 2010
DEN ÄR I UGNEN NUUU :D :D ;D :3 Kommentar av
osignerat
13 maj 2010
Jag tyckte min blev skarp, men dock tyckte mor min att den var god. Svar av Annie
18 november 2011
Mammor tycker alltid att allt man gör blir gott ju =) Kommentar av
Mallan
20 juli 2010
Bakpulver i en kladdkaka :O?? är inte de att paja hela idén med själva kladdet?? Kommentar av
nellie
12 augusti 2010
själva smeten va ju hur tjock som helst :O visste inte om den skulle vara så :( Svar av trollis
8 september 2010
min med!! men kanske ska vara så hihi :) Kommentar av
Hemmafrun Tom ;)
4 oktober 2010
Min vart supergod!! Har inte i så exakt mängd bara nära på. ETT HET TIPS ÄR ATT HA I 2tsk KALLT KAFFE OCH AFTER EIGHT UPPE PÅ SÅ DOM SMÄLTER (tryck ner dom en bit i degen) KOMBINATIONEN BLIR OSLAGBAR!!!!!!!!! Äldre kommentarer
|
1 |
2 |
MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! FrukostbullarVakna mjukt!Att vakna på rätt sida är en bragd. Med mjuka frukostbröd är du en bra bit på väg. KycklingVardagsfest!När det ska gå snabbt att ordna mat med festkänsla blir det ofta kyckling. Gratinerad kyckling i tomat är både lättlagat och gott. BakelserEgna mazarinerSmåkakor i butikshyllan är ett sorgligt kapitel. Speciellt om det handla om fyllda bitar. Tillsatserna haglar och smaken lyser med sin frånvaro. Men det är lätt att göra egna mazariner. Smörjer du bara formarna noga kan du baka klassiska mazariner eller goda äppelmazariner utan större besvär. Oavsett om du river egen mandel eller utgår från mandelmassa får du bakverk långt godare än de plastiga butikskakorna. Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|
kannon go dock brukar ja ta yterligare lite mer vaniljsocker och mindre kakao.. blir lagom kladig.. tar man ut den några minuter tidigare blir den änu goare