Mild med vanilj

Du behöver:

  • 100 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1,5 msk vaniljsocker
  • 1 krm bakpulver

Gör så här:

Värm ugnen till 180 grader.

Smält smöret och låt det svalna lite. Blanda ner socker och ägg. Blanda alla torrvaror och rör ner. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 22-26 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 min. Servera med grädde, glass och frukt.

 

Fler tips för kladdkakakan!

Missa inte vår sida med tips på hur du lyckas med kladdkakan!

 


Kommentar av Andersson
27 juli 2011

kannon go dock brukar ja ta yterligare lite mer vaniljsocker och mindre kakao.. blir lagom kladig.. tar man ut den några minuter tidigare blir den änu goare

Kommentar av grgrgwefrw
22 oktober 2009

jag fattar inte varje gång jag gör kladkaka så funkar det inte. jag testde det hät receptet också, men den funka inte!!! :(

Redaktionens kommentar
Vad är det som inte funkar?
Kommentar av emma
4 december 2009

kan man få smaka kakan den ni har gjort ?

Kommentar av linneaheladagen.blogg.se
11 april 2010

ska prova den nu! ska se om den är så god som alla säger :$

Kommentar av DogLover9304
9 maj 2010

guuud va god!!! helt perfekt om man tar ut den ur ugnen lite för tidigt :)

Kommentar av Anna S :3
11 maj 2010

DEN ÄR I UGNEN NUUU :D :D ;D :3

Kommentar av osignerat
13 maj 2010

Jag tyckte min blev skarp, men dock tyckte mor min att den var god.

Svar av Annie
18 november 2011

Mammor tycker alltid att allt man gör blir gott ju =)

Kommentar av Mallan
20 juli 2010

Bakpulver i en kladdkaka :O?? är inte de att paja hela idén med själva kladdet??

Kommentar av nellie
12 augusti 2010

själva smeten va ju hur tjock som helst :O visste inte om den skulle vara så :(

Svar av trollis
8 september 2010

min med!! men kanske ska vara så hihi :)

Kommentar av Hemmafrun Tom ;)
4 oktober 2010

Min vart supergod!! Har inte i så exakt mängd bara nära på. ETT HET TIPS ÄR ATT HA I 2tsk KALLT KAFFE OCH AFTER EIGHT UPPE PÅ SÅ DOM SMÄLTER

(tryck ner dom en bit i degen) KOMBINATIONEN

BLIR OSLAGBAR!!!!!!!!!

Äldre kommentarer

|  1  | 2 |


Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Frukostbullar

Vakna mjukt!

Att vakna på rätt sida är en bragd. Med mjuka frukostbröd är du en bra bit på väg.

frukostbullar.se

Kyckling

Vardagsfest!

När det ska gå snabbt att ordna mat med festkänsla blir det ofta kyckling. Gratinerad kyckling i tomat är både lättlagat och gott.

kycklingrecept.nu


Bakelser

Egna mazariner

Mazariner i plast smakar förpackning. Baka mazariner själv och njut av skillnaden!

Småkakor i butikshyllan är ett sorgligt kapitel. Speciellt om det handla om fyllda bitar. Tillsatserna haglar och smaken lyser med sin frånvaro. Men det är lätt att göra egna mazariner. Smörjer du bara formarna noga kan du baka klassiska mazariner eller goda äppelmazariner utan större besvär. Oavsett om du river egen mandel eller utgår från mandelmassa får du bakverk långt godare än de plastiga butikskakorna.

 bakakaka.se