Mild med vanilj

Du behöver:

  • 100 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1,5 msk vaniljsocker
  • 1 krm bakpulver

Gör så här:

Värm ugnen till 180 grader.

Smält smöret och låt det svalna lite. Blanda ner socker och ägg. Blanda alla torrvaror och rör ner. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 22-26 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 min. Servera med grädde, glass och frukt.

 

Fler tips för kladdkakakan!

Missa inte vår sida med tips på hur du lyckas med kladdkakan!

 


Kommentar av Andersson
27 juli 2011

kannon go dock brukar ja ta yterligare lite mer vaniljsocker och mindre kakao.. blir lagom kladig.. tar man ut den några minuter tidigare blir den änu goare

Kommentar av grgrgwefrw
22 oktober 2009

jag fattar inte varje gång jag gör kladkaka så funkar det inte. jag testde det hät receptet också, men den funka inte!!! :(

Redaktionens kommentar
Vad är det som inte funkar?
Kommentar av emma
4 december 2009

kan man få smaka kakan den ni har gjort ?

Kommentar av linneaheladagen.blogg.se
11 april 2010

ska prova den nu! ska se om den är så god som alla säger :$

Kommentar av DogLover9304
9 maj 2010

guuud va god!!! helt perfekt om man tar ut den ur ugnen lite för tidigt :)

Kommentar av Anna S :3
11 maj 2010

DEN ÄR I UGNEN NUUU :D :D ;D :3

Kommentar av osignerat
13 maj 2010

Jag tyckte min blev skarp, men dock tyckte mor min att den var god.

Svar av Annie
18 november 2011

Mammor tycker alltid att allt man gör blir gott ju =)

Kommentar av Mallan
20 juli 2010

Bakpulver i en kladdkaka :O?? är inte de att paja hela idén med själva kladdet??

Kommentar av nellie
12 augusti 2010

själva smeten va ju hur tjock som helst :O visste inte om den skulle vara så :(

Svar av trollis
8 september 2010

min med!! men kanske ska vara så hihi :)

Kommentar av Hemmafrun Tom ;)
4 oktober 2010

Min vart supergod!! Har inte i så exakt mängd bara nära på. ETT HET TIPS ÄR ATT HA I 2tsk KALLT KAFFE OCH AFTER EIGHT UPPE PÅ SÅ DOM SMÄLTER

(tryck ner dom en bit i degen) KOMBINATIONEN

BLIR OSLAGBAR!!!!!!!!!

Äldre kommentarer

|  1  | 2 |


Midsommar

Jordgubbar och choklad i godaste midsommarkakan!

Ingen midsommar utan gubbar! Vi förnyar kvällen med en somrig jordgubbcheesecake med daim och massor av krossad choklad!

Matjessill, färskpotatis och västerbottenostpaj … Visst är det klassiker till midsommar. Men utan jordgubbar blir det ändå ingen riktigt midsommarafton!
Ändå kan det vara gott att variera traditionerna lite och prova några nya recept på gubbar. Räknar du med många gäster eller serverar buffé kan det passa med flera jordgubbsrätter på dessertbordet.
Klassisk jordgubbstårta passar alltid, gärna i långpannan om det är många gäster. (Är det bråttom kan du sno ihop en snabb-jordgubbstårta, eller en enkel jordgubbsdessert istället!)
Annars passar en riktigt god jordgubbscheesecake perfekt efter den salta midsommarmaten. Vi som älskar choklad väljer en nykomponerad sommarcheesecake med daim, choklad och jordgubbar!
Riktigt god midsommar önskar pepparochsalt.se!

 midsommarrecept.se

Fika på trappan

Solig fika på trappan

Allas favorit tigerkakan är enkel att baka och passar perfekt med en kopp kaffe på trappan.

sockerkakor.se

Scones

Fika om 15 minuter

Lyxigt nybakat på några minuter? Scones är alltid rätt svar!

scones.se


Kladdkakor

Varianter

Höstmörker är ett utmärkt skäl för att baka kladdkaka! Klassikern eller nyskrivna recept?

Kladdkakan är en älskad kaka, bakad av alla åldrar och serverad på mängder av sätt. Äten ljummen i tv-soffan en fredag, kyld och skuren i tunna skivor på buffén, med glass och strössel på barnkalaset...

Vilken är din favorit? Säg din mening i forumet!

Men prova först noga... Kanske är det klassikern? Eller varför inte den helt nya kladdkakan med yoghurt?

Kladdig kakfest!

 kladdkakor.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Cannelloni

Färsk pasta, fylld med gräddig lax och ost! En gjuten helgrätt som passar hela veckan…
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...