Kladdkaka med hallonHallon är en perfekt smaksättare i kladdkakan! Som gjort ihop med choklad och vispad grädde eller vaniljglass. Du behöverReceptet är för 6-8 personer.
Gör så här:
Värm ugnen till 175 grader. Krossa kexen grovt och strö ut dem jämnt i botten på formen. Stö de frysta hallonen över men spara 1/2 dl till dekoration.
Grovhacka chokladen och tärna smöret. Dekorerar med resten av hallonen och gärna lite riven choklad. Serveras med vispad grädde eller glass. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! EfterrätterMarängPåsken är här! Spara några ägg till efterrätten och gör helgens godaste fruktmaräng! BakakakaMandel, banan och chokladChoklad, bananer och mandel passar perfekt i samma kaka. Mandel används tyvärr många gånger som en utfyllnad och ibland är det tveksamt om den tillför kakan någon smak. Prova i stället ett gott recept på Mandelkaka med choklad, där mandeln verkligen kommer till sin rätt! Resultatet blir en smakrik och saftig kaka, med mild banansmak, tydlig nougatton och härlig chokladsmak. Välj en god mandel, gärna ekologisk och bra mörk choklad så är helgens kaka en succé! God helgfika på er! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|